فعالیت های انتخاباتی کارکنان دولت در خارج از زمان اداری
کارکنان دولتی در هر جایگاهی طبق قانون نمی توانند در ساعات اداری در ستادهای انتخاباتی حضور و فعالیت داشته باشند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، عبدالرضا رحمانی فضلی در برنامه متن و حاشیه، در خصوص حضور دولتمردان در انتخابات و ستاد آینده انتخاباتی گفت: قانون مشخص کرده که چه کسانی می توانند در ستادهای انتخاباتی حضور داشته باشند و در خارج از ساعت اداری می توانند به این فعالیتها بپردازند.
وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر نظارت استصوابی گفت: صد درصد این نظارت را قبول دارم.
رحمانی فضلی با اشاره به تبلیغات زودهنگام برخی از نامزدها گفت: ما قانونی نداریم که بتوانیم فرد خاطی را از حضور در انتخابات منع کنیم اما اگر این موضوع در قوه قضائیه به سرعت بررسی شود می توان فرد خاطی را منع کرد.
وی افزود: در زمینه وارد شدن پولهای گزاف در انتخابات خلأ قانونی داریم و وزارت کشور لایحه ای را در این خصوص تنظیم کرده و به مجلس فرستاده است که امیدواریم این قانون در مجلس بررسی و به دولت جهت اجرایی شدن ارائه شود.
وزیر کشور در خصوص برگزاری انتخابات الکترونیکی در برخی از حوزه ها گفت: زیرساختها اعم از سخت افزار و نرم افزار آماده شده است و اگر شورای نگهبان تأیید کند می توان در این دوره آنرا اجرایی کرد.
نبود اعتبارات؛ توقف لایحه تقسیمات کشوری
رحمانی فضلی با اشاره به حضورش در روزهای آینده در مجلس و پاسخ به سؤال نمایندگان گفت: سؤال این است که چرا دولت تدبیر و امید لایحه تقسیمات کشوری را متوقف کرده است؟ باید بگوییم که این قضیه در سال اول دولت به خاطر نبود اعتبارات متوقف بود اما در سال دوم در حال انجام است.
وی افزود: شرایط سیاسی جامعه توأم با آرامش خوبی است و با توجه به سخنرانیهای سالروز 16 آذر در دانشگاهها شاهد رشد بلوغ سیاسی مردم هستیم.
هیئتهای اجرایی، فراجناحی عمل می کنند
در هیئتهای اجرایی از همه تفکرات سیاسی حضور دارند اما تلاش می شود که فراجناحی بودن را رعایت کنند.
وی در ادامه عنوان کرد: من پنج دوره در سازمان صدا و سیما مسئول ستاد انتخابات بودم و اکنون در وزارت کشور از همه تجربیات گذشته ام استفاده می کنم تا بتوانیم انتخاباتی قانونی، سالم و با نشاط داشته باشیم.
وزیر کشور درباره آمارهای ثبت نام کنندگان گفت: در روز نخست نام نویسی از نامزدان دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حدود 850 نفر ثبت نام شده است که اگر قرار باشد در مدت یک هفته هر روز این تعداد ثبت نام کنند نزدیک پنج هزار نفر ثبت نام خواهند کرد.
رحمانی فضلی گفت: در پایان سومین روز از نام نویسی نامزدان انتخابات چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری هم 148 نفر ثبت نام کردند و همه تلاش ما این است که ثبت نام در همه مراکز کشور با سهولت و با دسترسی راحت صورت گیرد.
وی در ادامه افزود: فرمانداران باید شرایطی را فراهم کنند تا ثبت نام با سهولت و قانونی صورت گیرد و این وظیفه رسانه هاست که کاری کنند تا افراد شایسته تر حضور یابند.
وزیر کشور در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا هیئتهای اجرایی مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی یکی شد؟ گفت: هر کدام از این دو انتخابات قانون مستقلی دارد اما چون قرار شد انتخابات در یک روز برگزار شود ما با هماهنگی شورای نگهبان تصمیم گرفتیم هیئتها یکی شود تا به پیشرفت کار و پاسخگویی کمک کند.
وزیر کشور در پایان عملکرد صدا و سیما در سه روز اول ثبت نام از داوطلبین انتخابات را خوب ارزیابی کرد و گفت: از صدا و سیما خواهش می کنم که روی موضوعات نشاط، سلامت و حضور باشکوه مردم در انتخابات تلاش کند.