به مناسبت هفتادمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما
آمریکا- عامل تنها بمباران اتمی در جهان- هم دارای بزرگترین زرادخانه هستهای و هم مهمترین مدعی مبارزه با سلاحهای هستهای در جهان است.
به مناسبت هفتادمین سالگرد بمباران اتمی شهر هیروشیما، روز پنجشنبه گذشته، دهها هزار نفر از مردم ژاپن با برگزاری مراسمی، یاد قربانیان این جنایت ضد انسانی آمریکا را در شهر هیروشیمای ژاپن گرامی داشتند.
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، در مراسم سالگرد بمبارانهای اتمی هیروشیما و ناکازاکی با حضور شماری از مقامات و مهمانان خارجی در پارک یادبود صلح در شهر هیروشیما شرکت کرد.
هیروشیما و ناکازاکی در جریان جنگ جهانی دوم به دستور هری ترومن، رئیس جمهور وقت امریکا، هدف بمباران اتمی قرار گرفت.
در 14 مرداد ماه سال 1324 هجری شمسی و در جریان جنگ جهانی دوم (که از 18 مردادماه سال 1318 آغاز شده بود) یک بمب افکن B-29 آمریکایی نخستین بمب اتمی دنیا را روی شهر هیروشیمای ژاپن انداخت. انفجار حاصل از این بمب حدود 90 درصد از شهر را نابود کرد و در یک لحظه 140 هزار نفر انسان بیگناه را به کام مرگ کشاند. سه روز بعد، بمب دیگری روی شهر ناکازاکی فرود آمد و در حدود 80 هزار نفر از ساکنان آن را کشت. مهمتر اینکه قربانیان حملات اتمی آمریکا به هیروشیما و ناکازاکی، غیرنظامی بودند.
به دنبال این تهاجم، سلطان هروهیتو پادشاه ژاپن در نطقی رادیویی، به خاطر قدرت نابودگر «بمب جدید» از تسلیم شدن بدون قید و شرط کشورش در جنگ خبر داد.
ناکازاکی در درهای میان یک رشته کوه قرار داشت و همین مساله باعث شد که اثر بمب به میزان زیادی کم شود و در نتیجه محدوده تخریبی آن به 2.6 مایل مربع تقلیل یابد.
این خبر بلافاصله بازتاب جهانی پیدا کرد و سلسه جشنهایی با نام «پیروزی در ژاپن» یا «V-J Day» در سرتاسر خاک ایالات متحده آمریکا و دیگر کشورهای ائتلاف متفقین به راه افتاد.
هرچند حملات اتمی آمریکا به شهروندان ژاپن برای تسلیم کردن این کشور در جنگ جهانی دوم اولین و آخرین حمله اتمی طی یک سده اخیر محسوب میشود ولی با این وجود هم اکنون آمریکا هزاران کلاهک اتمی در اختیار دارد.
در مورد اثرات مخرب این جنایت و نسل کشی امریکایی نباید این نکته را فراموش کرد که اثرات مخرب تشعشعات رادیواکتیو این بمبها به لحظه انفجار محدود نشد و تا سالهای بعد دهها هزار کشته و مجروح دیگر بجای گذاشت.
درباره آثار مخرب بعد جنگ بمباران اتمی در هیروشیما و ناکازاکی کافی است خاطر نشان شود اولین کودک تحت تأثیر تششعات بمب اتمی - به نام ساداکو- با بیماری سرطان خون از مادر متولد شد. در سالهای بعد نیز کودکان ناقص العضو یا مبتلا به سرطان خون بیشتری از مادران آسیب دیده از بمباران اتمی در هیروشیما و ناکازاکی متولد شدند و پس از مدت کوتاهی درگذشتند. این آثار و پیامدها سبب شد جهانیان دریابند که آمریکا چه جنایتی را در ژاپن مرتکب شده است.
آثار مخرب رادیواکتیو چنان عمیق و گسترده بوده است که در هیروشیما و ناکازاکی همهساله هزاران نفر از مردم و مقامات سیاسی کشورهای جهان برای محکوم کردن کاربرد سلاحهای هستهای در مراسم یادبود این فاجعه شرکت میکنند.
روز پنجشنبه گذشته، به مناسبت هفتادمین سالگرد بمباران اتمی شهر هیروشیما، دهها هزار نفر از مردم ژاپن با برگزاری مراسمی یاد قربانیان این جنایت ضد انسانی آمریکا را در شهر هیروشیمای ژاپن گرامی داشتند.
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، در این مراسم ضمن تاکید بر ضرورت خلع سلاح اتمی در سراسر جهان گفت این بمباران اتمی همچنین باعث رنج غیرقابل وصف برای بازماندگان شده است.
ماتسوئی کازومی، شهردار شهر هیروشیما، نیز در این مراسم از همه سران کشورهای جهان خواست از هیروشیما دیدن کنند.
افراد حاضر در این مراسم، ساعت هشت و 15 دقیقهصبح به وقت محلی که زمان آغاز بمباران بوده است، یک دقیقه سکوت کردند.
جالب اینکه با وجود سفر «باراک اوباما» رئیسجمهوری آمریکا به این شهر، وی حاضر نشد درباره این فاجعه تاریخی از مردم این کشور عذرخواهی کند.
در شدت فاجعه بمباران اتمی امریکا در ژاپن باید گفت که آمریکا در تاریخ ششم اوت سال 1945 میلادی اقدام به بمباران اتمی هیروشیما وناکازاکی کرد و در جریان آن مجموعاً نزدیک به 220 هزار نفر بلافاصله و 140 هزار نفر دیگر نیز تاکنون جان خود را از دست دادند.
بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی تا به امروز تنها مورد استفاده جنگی از سلاح هستهای در جهان است که توسط امریکا انجام شد. با این حال از سویی آمریکا دارای بزرگترین زرادخانه هستهای در جهان و از سوی دیگر مهمترین مدعی مبارزه با سلاحهای کشتار جمعی در جهان است.
--------------------------------------------
بررسی و تحلیل/ امین نجار