• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۵۸۱۱۳
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۲
گشت و گذار سایبری؛

گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

آبشارهای زیبای شوشتر در کنار آثار تاریخی چون آسیاب ها و کانال ها وتونل های بزرگ هدایت آب و سد که مربوط به دوره ساسانی است جلوه خاصی از نظر گردشگری به این نقطه از استان خوزستان داده است.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صداو سیما؛ معرفی جاذبه های طبیعی استانهای مختلف کشورمان در ایام تعطیلات نوروزی افزایش یافته است.  
استان خوزستان با برخورداری از ظرفیت‌های بی‌شمار گردشگری تاریخی، فرهنگی، طبیعی و مذهبی آماده استقبال از میهمانان نوروزی و راهیان نور از سراسر کشور است.
یکی از مکان های دیدنی در استان خوزستان و شهرستان شوشتر آبشارهای شوشتر (سیکاها) هستش که به منظور استفاده گرفتن از نیروی آب برای آسیاب های صنعتی توی زمان ساسانیان ساخته شده است. در جنوب پل بند گرگر و خیابان شریعتی به محوطه عظیم این آبشارها می رسید.
گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

از مطالب کتاب تذکره شوشتر اینگونه برداشت می شود که اردشیر بابکان(موسس سلسله ساسانی در سال ۲۲۴میلادی) دستور ساخت رود گرگر را صادر کرد که ساخت آن تا زمان سلطنت فرزندش شاپور ادامه یافت این رود کاملا با دست حفر شده است.

گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

ساخت پل بند گرگر روی این نهر باعث شد که علاوه بر جلوگیری از طغیان آب، شهر شوشتر با اهواز و مسجد سلیمان هم مرتبط شود. از آب آبشارهای این ناحیه برای چرخاندن چرخ بیش از ۴۰ آسیاب استفاده می شده که در نقاط مختلف این منطقه پراکنده بودند. این آسیب ها بیشتر برای آرد کردن گندم به کار می رفت.

گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

گذشت زمان، تاثیر عوامل طبیعی و پیشرفت تکنولوژی این آسیاب ها را به فراموش خانه ذهن زمان سپرد به طوری که اکثر آنها تخریب شده و از بین رفتند. تنها آسیاب این منطقه که پس از گذشت قرنها هنوز پابرجاست آسیاب رضا گلاب است که پس از بازسازی مورد بازدید گردشگران قرار میگیرد.
گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

یکی از مکان های تفریحی این مجموعه عظیم سیکا است (سیکا را نوعی مرغابی یا درخت و قومی از هندوهای بودا معنی کرده اند) از طریق چند پله دست ساز می توانید وارد سیکا بشوید.

گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

از زیر دیواره سیکا یک جوی خارج می شود که آب را درون یک حوض ۸ ضلعی می ریزد و بعد از خارج شدن از حوض از طریق دو کانال کوچک به سمت رودخانه سرازیر می شود. این مجموعه در واقع وظیفه آبرسانی به آسیاب ها در زمان های گذشته را بر عهده داشته اما امروزه به صورت یک مکان تاریخی جهت استراحت و تفریح گردشگران در آمده است.

گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

یکی دیگر از راه های آبرسانی به مجموعه آسیاب ها ساخت سد بر روی رودخانه بوده که در دوره قاجاریه و زمان حکومت محتشم (از حکام محلی) ساخته شده. این سد مسیر رودخانه را مسدود می کرد و آب جمع شده در پشت آن در سه تونل به نام های سه کوره، دهانه شهر، و بلیتی که در تخته سنگ های مجاور حفر شده بود جاری می گشت. این تونل ها بعد از رسیدن به مجموعه در قالب کانال ها آب را به آسیاب ها هدایت می کردند و بعد از چرخاندن پره آنها به صورت آبشار به منطقه حوضچه مانند جاری می شدند. این آبشارهای مصنوعی و محوطه پشت سد هم اکنون به عنوان منطقه ای تفریحی و چشم نواز درآمده که مورد استفاده مسافران قرار می گیرد.

گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

طراحی بی نظیر این مجموعه آبی یکی از شاهکارهای فنی و مهندسی تاریخ ساسانی بوده که حکایت از فرهنگ و تمدن غنی ایران در زمانهای گذشته دارد شهرت این منطقه به اندازه ای است که باستان شناس معروف فرانسوی ژان دیولافوا آن را به عنوان بزرگترین مجموعه صنعتی قبل از انقلاب صنعتی دانسته است.
گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

از دیگر خصوصیات این منطقه که بر جاذبه گردشگری آن افزوده وجود بافت تاریخی شهر شوشتر در جوار آن است که در مواقع خشکسالی از آب این مجموعه برای آبرسانی به شهر قدیمی شوشتر هم استفاده می شده است.

گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

این آبشار در شهر شوشتر و در خیابان شریعتی قرار داره که در جنوب پل بند گرگر واقع می شود. همچنین از اهواز تا شهر شوشتر نیز فاصله ای در حدود 100 کیلومتر می باشد.
گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توافق دفاعی انگلیس و نروژ برای مقابله با زیردریایی‌های روسیه
کشف انبار نهاده دامی به ارزش ۸۵۰ میلیارد ریال در عجب‌شیر
حضور سرمربی تیم ملی تنیس روی میز ایران در اردوی تمرینی در بغداد
تأکید کاراکاس بر اتحاد راهبردی با تهران در برابر تهدید‌های آمریکا
افتتاح یک واحد مسکونی مددجویی در کهریزه بوکان
آلودگی شدید هوا در سارایوو
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی
عیادت رئیس جمهور از رضا امیرخانی
پلمب یک مسافرخانه متخلف در مانه و سملقان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق آرادان
آمریکا محدودیت پرواز بر فراز ونزوئلا را تمدید کرد
مرزبانان چشمان بیدار ایران
کلاهبرداری با لینک جعلی در سایت‌های آگهی
بارش باران در سواحل دریای خزر
کودک آزاری هولناک در مهد کودکی در انگلیس
آسفالت نیمه تمام معابر کوی معراج چالدران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۳ آذر
رزمایش سهند ۲۰۲۵، عزم مشترک برای مقابله با تروریسم
جزئیات رزمایش مشترک امنیتی ضد تروریستی سهند ۲۰۲۵
تجهیز ۶۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی زنجان به سیستم آبیاری نوین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
برگزاری آیین گرامیداشت بیستمین سالگرد شهدای اصحاب رسانه و ارتش، فردا، در بهشت زهرا (س)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)