گشت و گذار سایبری؛
علت نامگذاری برخی شرکت های بزرگ جهان
نامهای تجاری بسیاری از شرکتها مثل Apple ، Sony یا Microsoft را شنیده ایم اما جالب است بدانیم که علت نام گذاری این شرکتها چه بوده است.
به گزارش سرویس فضای مجازی
خبرگزاری صدا و سیما در دنیای امروز نام شرکت های بزرگی شنیده می شود که در زمینه های مختلف توانسته اند در جهان یکه تازی کرده و خود را به عنوان یکی از پیشگامان تخصص خود معرفی کنند. با هم نگاهی به چگونگی انتخاب نام تجاری برای برخی از شرکت های بزرگ جهان می اندازیم:
Sony
سونی یکی از بهترین نام های تجاری دهه های گذشته است. واژه ای که هم در لاتین ریشه دارد و هم در انگلیسی. هم می توان آن را «صدای خوب» ترجمه کرد و هم «خوب برای انجام دادن». این شرکت در سال 1946 با نام Tokyo Tsushin Kogyo یعنی «شرکت مهندسی مخابرات توکیو» آغاز به کار کرد. هدف اصلی این شرکت هم، توسعه در همین زمینه بود. اولین محصول آنها یک سال بعد با نام Power Megaphone معرفی شد و آنها توانستند در سال 1950 نخستین دستگاه ضبط صوت را ارائه کنند؛ Type G. دلیل پسوند G این بود که شش محصول قبلی آنها شکست خورده بود (از a تا f). در دهه 50 میلادی که این شرکت تصمیم گرفت وارد بازار جهانی شود، با مشکلی روبرو بود. آن هم اینکه TTK نام شرکت دیگری بود. بنابراین آنها با ترکیب دو اسمSounus و Sonny نام سونی را برگزیدند. از سال 1958 تا تا امروز این شرکت با نام تجاری Sony Corporation در حال فعالیت است. آنها نام های تجاری زیادی را در دنیای فناوری به وجود آورده اند که بسیاری از مردم این محصولات را با نام انتخابی سونی می شناسند؛ Play Station, Walkman وHandy Cam جزو مشهورترین این نام هاست.
اچ پی
شرکت HP توسط دو نفر به نام های بیل هیولت و دیو پاکارد تاسیس شد. این دو نفر برای اینکه شرکت هیولت پاکارد یا پاکارد هیولت نامیده شود، مجبور به استفاده از روش قدیمی شیر یا خط شدند و نتیجه هیولت پاکارد از آب در آمد.
Apple
داستان نام گذاری اپل یکی از جنجالی ترین بحث های دنیای تکنولوژی است. داستان های زیادی درباره این نام گذاری و ریشه آن وجود دارد. استیو جابز چند سال پیش در ویدئویی، دلیل این نامگذاری را توضیح داده. همان دلیلی که در کتاب رسمی خاطراتش نیز به آن اشاره شده است. او می گوید پیشنهادهای زیادی مثل Matrix Electronics وجود داشته اما در نهایت هیچ کسی تا زمان مقرر، نتوانست پیشنهاد بهتری از نام اپل ارائه کند و همین نام انتخاب شد. اما چرا اپل؟ جابز می گوید:«شاید نیمی از دلیل انتخاب این نام این بود که من خیلی سیب دوست دارم و نیمی دیگر از آن به این دلیل است که نام اپل بالاتر از نام آتاری در دفتر تلقن قرار داشت. این مال زمانی بود که من آتاری کار می کردم». در سال 2007 پسوند کامپیوتر نیز به این نام تجاری اضافه شد.
Adobe
آنهایی که با صفحه بندی و یا کامپیوتر در زمینه طراحی کار می کنند نام آدوب (Adobe) را به خوبی شنیده اند. « آدوب » یک شرکت نرم افزاری کامپیوتر است که در دسامبر 1982 توسط جان وارنوک و چارلز گشک بنیان گذاشته شد. این دو نفر پس از ترک کمپانی زیراکس تصمیم به تاسیس این شرکت گرفتند. نام آدوب از ادوب کریک گرفته شده است. ادوب کریک یک رودخانه کوچک است که در نزدیکی اولین دفتر شرکت در مونت ویو کالیفرنیا جاری بود اکنون دفتر این شرکت در سن خوزه کالیفرنیا قرار دارد. این کمپانی در زمینه های مختلف نرم افزاری پیشگام بوده و محصولات آن در سرتاسر جهان شناخته شده است.
Google
این را دیگر خیلی ها می دانند. معنای این کلمه ده به توان صد یا به عبارتی 1 با 100 صفر جلوی آن است. دلیل آن هم ساده است. سرگی برین و لری پیج به دنبال راه اندازی سرویسی بودند که بتواند شامل مقدار بسیار زیادی از داده ها باشد. دامنه گوگل در سال 1997 ثبت شد و جالب است بدانید نخستین چکی که گوگل دریافت کرد، در شرایطی بود که نمی شد آن را در بانک نقد کرد. زیرا شرکتی به این نام، ثبت نشده بود. نامی که امروزه در دنیا به عنوان فعل سرچ کردن در اینترنت به کار می رود.
Microsoft
این شرکت در سال 1975 تاسیس شد. نامی که ترکیبی از «Microprocessor» و «Software» است. این شرکت نخستین دفتر بین المللی خود را در سال 1977 در ژاپن تاسیس کرد و نام آن را ASCII Microsoft گذاشت. آنها در ادامه راه خود نام Microsoft Inc. را به ثبت رساندند. جالب است بدانید بیل گیتس و پل آلن، پیش از تاسیس مایکروسافت، تجارت شکست خورده ای با نام Teraf-O-Data راه اندازی کرده بودند. سرویسی که اطلاعات ترافیک را جمع آوری می کرد.
intel
اینتل شرکت تجهیزات رایانهای آمریکایی است. شرکت اینتل را گوردون مور ارائه کننده قانون مور و مهندس شیمی فیزیک و رابرت نویس فیزیکدان و مخترع مدارهای مجتمع) به همراه آرتور راک و مکس پاوسکی در مانتین ویو تأسیس نمودند. مور و نویس هر دو در شرکت فیرچایلد که سازنده نیمه رساناها بود کار میکردند. سپس در سالهای بعد اندی گرو نیز به آنها ملحق شد. در ابتدا نام شرکت مور_نویس گذاشته شد که بعدها نام آن را از ابتدای مجتمع الکترونیک به انگلیسی Integrated Electronics or "Intel" for short گرفته و به اینتل تغییر دادند. اینتل تاکنون یازده شرکت بزرگ و کوچک عرصه تکنولوژی را خریده که بزرگترین آن خرید شرکت مکافی در ۱۹ اوت ۲۰۱۰۰ و به قیمت ۷٫۶ میلیارد دلار میباشد.
cisco
سیسکو یکی از بزرگترین تولید کنندگان تجهیزات شبکه دردنیا می باشد. مخفف شده کلمه سان فرانسیسکو است که یکی از بزرگترین شهرهای امریکا است.