• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۸۴۶۸۹
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
محمود خدادوست:

قابلیت‌های معقول و منطقی طب سنتی ایرانی باید ترویج شود

مشاور وزیر و مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، در نشست خبری دومین جشنواره طبیعت‌گردی، طب سنتی و گیاهان دارویی، بر ترویج قابلیت‌های معقول و منطقی طب سنتی ایرانی برای کمک به ارتقای سلامت مردم و اقتصاد کشور تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ دکتر محمود خدادوست در این نشست خبری، گفت: طب سنتی ایران به دلیل ریشه‌دار بودن در فرهنگ و باور مردم، دارای ضریب نفوذ بالایی است و در دسترس بودن و خدمات ارزان، از مزیت‌های اصلی آن به شمار می‌رود.

وی افزود: با استفاده صحیح و اصولی از ظرفیت‌های این مکتب غنی طبی، می‌توان به ارتقای سلامت مردم و اقتصاد کشور کمک کرد. 

مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، پیام اصلی طب سنتی ایرانی را اصلاح سبک زندگی عنوان کرد و گفت: قابلیت‌های معقول و منطقی طب سنتی ایرانی باید ترویج شود.

وی با بیان اینکه که مهم‌ترین قابلیت و توانمندی طب سنتی ایران حکمت است که در طب رایج پزشکی کمتر مورد توجه قرار گرفته، افزود: طب سنتی ایران دارای پشتوانه محکمی از منابع معتبر مکتوب است و بیش از ۱۰ هزار عنوان کتاب معتبر در این حوزه داریم.

شناساندن قابلیت‌های طب سنتی به جامعه پزشکی، رویکرد وزارت بهداشت است

دکتر خدادوست، افراطی‌گری افراد غیر متخصص و آشنا نبودن پزشکان با قابلیت‌های طب سنتی ایرانی را مهم‌ترین مانع استفاده صحیح و اصولی از ظرفیت‌های این مکتب غنی طبی عنوان کرد و گفت: جامعه پزشکی با طب سنتی ایرانی آشنایی کامل ندارند و افراطی‌گری افراد غیر متخصص و بزرگ‌نمایی آنان از اثربخشی طب سنتی نیز سبب شده است که در مقابل آن ایستادگی کنند.

وی با بیان اینکه جامعه پزشکی افرادی فهیم هستند و در صورت وجود مدارک و شواهد کافی از این ظرفیت استفاده می‌کنند، تأکید کرد: رویکرد وزارت بهداشت، شناساندن قابلیت‌ها و ظرفیت‌های طب سنتی ایرانی به جامعه پزشکی است که اقدامات خوبی هم در این زمینه انجام گرفته است.

مشاور وزیر بهداشت در ادامه به اجباری شدن ۲ واحد درسی طب سنتی برای رشته‌های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی به منظور آشنایی آنان با قابلیت‌های طب سنتی ایرانی در دوران تحصیل اشاره کرد و افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی برنامه‌ریزی، تمام رشته‌های بالینی مانند تغذیه، علوم توانبخشی، مامایی و پرستاری نیز باید این ۲ واحد درسی را بگذارنند و گذراندن این ۲ واحد برای رشته‌های غیر بالینی اختیاری است.

وی با اشاره به اینکه تمام مفاهیم و سرفصل‌های آموزشی طب سنتی ایرانی در امتیازات بازآموزی و آموزش مداوم گروه پزشکی قرار گرفته است، گفت: دانش آموختگان پزشکی و سایر رشته‌های گروه پزشکی، در قالب برنامه‌های آموزش مداوم خود آموزه‌های طب سنتی ایرانی را فرا می‌گیرند و با قابلیت‌های آن آشنا می‌شوند.

استفاده از گیاهان دارویی بومی ایران باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد

مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت با اشاره به تنوع اقلیمی موجود در کشور، گفت: کشور ما دارای ۱۱ تنوع اقلیمی از ۱۳ تنوع اقلیمی موجود است و ظرفیت بالقوه خوبی در کشت و پرورش گیاهان دارویی به‌خصوص انواع بومی آن از جمله زعفران، گل محمدی، انار و زرشک، در کشور وجود دارد.

وی با بیان اینکه اگر این گیاهان در جاهای دیگری کشت شوند، کیفیت آن‌ها توانایی رقابت با نمونه‌های داخلی را نخواهد داشت، تأکید کرد: استفاده از گیاهان دارویی بومی ایران باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. 

دومین همایش و جشنواره ملی طبیعت‌گردی، طب سنتی و گیاهان دارویی ۶ تا ۹ تیر در شهرستان تاریخی نطنز برگزار می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه اندازی آکادمی کشورداری برای ایفای نقش‌های کلیدی در فرایند اداره کشور
توزیع جو در بخش گندمان بروجن
حضور رئیس فدراسیون ورزش‌های رزمی در کنگره فدراسیون جهانی MMA
توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی دولتی گلستان از اول دی
رونمایی از کتاب « املش درگذر زمان »
بستری شدن ۹۴ بیمار آنفلوآنزا در کهگیلویه و بویراحمد
سیر تاریخی مجلس از قاجار تا پیروزی انقلاب اسلامی
آغاز بارش برف در ارتفاعات طالقان
معرفی مدیران سه بخش سی‌امین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان
همایش روز جهانی خاک در فارسان
نگاهی به برخی برنامه های شبکه های سیما
امام جمعه بخش مرکزی یزد میزبان نشست رسانه در محضر علما 
بررسی زیرساخت ارتباطی شهرستان‌ها برای اجرای فرآیند الکترونیکی انتخابات
رشد ۱۳ درصدی پرواز‌های فرودگاه بین المللی شیراز
دهم آذر، روز مجلس و بزرگداشت آیت الله مدرس
آغاز طرح دوره‌ای بازدید، پایش و به‌روزرسانی ایمنی بازار‌ها
۲۸ هزار میلیارد ریال از فروش مرزی به خزانه دولت واریز شد
کمینه و بیشینه دمای دهم آذرماه در سمنان
تعداد ۲۰ طرح منتخب در رویداد ایده شو، ارائه شد
احداث باغ‌های مدرن در جغدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
عاقبت پشت کردن به وطن
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۳۴ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
درخشش وزنه بردار سمنانی در کشور  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)