به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، خداکرم جلالی در بازدید از اجرای طرح مقابله با بیابان زائی در حاشیه دریاچه ارومیه در عجب شیر افزود: در این طرح در هر هکتار ۲۰۰ اصله بوته نهال یا درختچههای مقاوم به شوری و متناسب با شرایط اقلیمی حاشیه دریاچه ارومیه کاشته میشود.
وی وسعت محل اجرای این طرح را دو هزار و ۳۰۰ کیلومترمربع اعلام کرد و افزود: طرح بیابان زدایی اطراف دریاچه ارومیه تبدیل به طرح موفق در سطح ملی و جهانی شده است.
وی گفت: تاکنون بیش از ۱۶ هزار نهال در حاشیه دریاچه ارومیه کاشت شده است.
وی افزود:ساماندهی چرای دام و قرق مراتع در اطراف دریاچه ارومیه از دیگر طرحهای اجرایی در راستای کنترل ریزگردهای دریاچه ارومیه است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین گفت: برنامه مدیریت چرا در ۹۰۰ هزار هکتار از حوضه آبریز دریاچه ارومیه اجرا شده و در این مناطق شاهد عدم استفاده زیاد دام از پوشش گیاهی هستیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به طرح تثبیت بافت خاک در روستای خاصلوی گوگان افزود: کاشت درختچههای گز و بوتههای قره داغ و آتری پلکس در این منطقه بسیار خوب جواب داده است و در آینده نزدیک با ایجاد بافت جنگلی، احتمال وقوع طوفانهای نمکی و خیز گرد و غبار به حداقل خواهد رسید.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور هم در بازدید از طرح بوته کاری حاشیه دریاچه ارومیه در بناب گفت: برای جلوگیری از بروز گرد و غبارو طوفانهای نمکی ۵۰ هزار هکتار از اراضی اطراف دریاچه ارومیه در استانهای آذربایجان شرقی و غربی در حال بوته کاری است.
پرویز گرشاسبی افزود: کنترل کانونهای گرد و غبار حاشیه دریاچه ارومیه در دستور کار سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور قرار دارد و طی مطالعاتی که این سازمان انجام داده است ۱۶۴ هزار هکتار از اراضی اطراف دریاچه مستعد فرسایش خاک و ایجاد گرد و غبار است.