• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۹۹۰۰۴
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۴
اقتصادی » بازاروتجارت

بحران ۵۰ ساله کم آبی در تنها بندر اقیانوسی ایران

نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه ۲۸۴ هزارنفر از مردم چابهار در بحران کم آبی بی سابقه به سر می‌برند از ارگان‌های دریایی خواست در همایش مهرماه توجه ویژه به تن‌ها بندر اقیانوسی ایران داشته باشند.

بحران ۵۰ ساله کم آبی در تن‌ها بندر اقیانوسی ایرانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عبدالغفور ایران نژاد در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی دریایی مانا با بیان اینکه مردم چابهار پایین‌ترین شاخصه‌های زندگی را دارند، اظهار داشت: درحالی از چابهار به عنوان نگین توسعه شرق کشور نام می‌برند که مردم این بندر با بحران ۵۰ ساله بی آبی رو به رو هستند.
وی افزود: هزینه‌های بسیاری صرف پروژه‌های بزرگ ملی وبین المللی در چابهار می‌شود واین درحالی است که ۷۹ درصد از مردم شهرستان چابهار فاقد شبکه آبرسانی هستند.
به گفته نماینده مردم چابهار درمجلس شورای اسلامی از ۴۳۸ روستای شهرستان چابهار تن‌ها ۱۶ روستا شبکه آبرسانی دارند وبقیه به صورت تانکری وبا سهمیه تن‌ها ۱۵ لیتر در روز آب رسانی می‌شوند.
عضو کمیسون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس شورای اسلامی بااشاره به بدهی ۱۳ میلیارد تومانی تانکرهای آبرسانی از دولت تصریح کرد: درمجموع ۳۵ تانکر به جمعیت بالغ بر ۲۰۰ هزارنفری شهر و روستاهای چابهار آبرسانی می‌کنند که همگی فرسوده اند و اداره آب وفاضلاب روستایی توان تامین سوخت، خرید آب از چاه‌ها و هزینه تعمیر، نگهداری و اجاره تانکرهای بخش خصوصی را ندارد.
ایران نژاد از لزوم ساخت آب شیرین کن برای مردم نوارساحلی چابهار سخن گفت و خاطرنشان کرد: ۶ هزارنفر از جمعیت روستاهای نوارساحلی چابهار درحالی در کنار اقیانوس زندگی می‌کنند که بالاترین ضریب فاقد شبکه آب رسانی را در استان سیستان وبلوچستان دارند.
وی با اشاره به لزوم ساخت حداقل پنج آب شیرین‌کن به ظرفیت هرکدام ۲۰۰ هزار متر مکعب در طول نوارساحلی چابهار وکنارک تاکید کرد: آب شیرین کن قدیمی وفرسوده کنارک در غرب چابهار با ۲۸ هزار متر مکعب ظرفیت باید آب شهرهای چابهار، کنارک، منطقه آزاد چابهار وهم چنین صنایع را تامین کند.
به گفته نماینده مردم چابهار در مجلس، کارخانه آب شیرین کن کنارک در فاصله ۵۰ کیلومتری از شهر چابهار قرار دارد که به دلیل فرسودگی لوله‌ها ۳۹ درصد از آب در مسیر به هدر می‌رود.
ایران نژاد بابیان اینکه آب شهر چابهار با ۱۲۰ هزار نفر جمعیت سال هاست جیره‌بندی است و مردم تن‌ها در دو روز از هفته آب لوله کشی دارند، گفت: مردم شهر چابهار برای آنکه آب شبانه‌روزی برای سال‌ها داشته باشند نیاز به ۵۰ هزار مترمکعب آب دارند و این درحالی است که در حال حاضر تن‌ها ۱۲ هزار مترمکعب آب در شبکه است.
او با اشاره به تبدیل چابهار به مرکز ترانزیت و رفت و آمد کشتی‌های غول پیکر در این بندر گفت: بیشترین اهمیت بندر چابهار به بندر آن است چراکه در آینده نزدیک تخلیه وبارگیری بیش از ۹۰ میلیون تن کالا در بندر چابهار هدف گذاری شده است.
ایران نژاد با اشاره به درپیش بودن همایش ارگان‌های دریایی در مهرماه سال جاری افزود: با توجه به اهمیت بالای بندر چابهار خواستار اهتمام ویژه ارگان‌های دریایی به رفع مشکلات کم آبی و کمک به پروژه‌های آبرسانی در تن‌ها بندر اقیانوسی ایران هستیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
­نوجوانان ایرانی به احمدآباد رسیدند
درگذشت ناگهانی خبرنگار پیشکسوت تبریزی
اعلام جزئیات تشییع و خاکسپاری شهدای گمنام درآذربایجان غربی
یخبندان مناطق کوهستانی اصفهان را دربر می‌گیرد
اجرای ۳۰ ویژه برنامه گرامیداشت هفته بسیج ۱۴۰۴ در کیش
روایت‌هایی از ایثار امدادگران جمعیت هلال احمر در جنگ ۱۲ روزه
بررسی مشکلات فعالان اقتصادی با حضور وزیر اقتصاد
آغاز طرح با قرآن بزرگ شو در کانون‌های مساجد استان اصفهان
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
بیانیه دفتر اطلاع رسانی اسرا درباره روز جهانی کودک
پایش و نمونه‌برداری از تصفیه‌خانه فاضلاب شهری سردشت
گام بلند نمایندگان دولت و مجلس برای گسترش چتر بیمه‌ای رانندگان
تظاهرات ژاپنی ها علیه توسعه پایگاه های آمریکایی
خبر‌هایی از مشارکت گرمساری ها در بازسازی عتبات عالیات
درستکار: رحمان اقتدارش را نشان داد
حذف نساجی مازندران از جام حذفی در ضربات پنالتی
بهره برداری از دومین مسیرگشایی بزرگ تبریز تا پایان امسال
بهره برداری از ده طرح شهری در باقرشهر با حضور استاندار تهران 
احیای یک واحد تولید کنسانتره دامی در تکاب
سفر رئیس جمهور به قزوین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
خوزستان، بی باران تا هفته آینده، جاده ها اما مملو از مه
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
حمایت قاطع چین از حاکمیت ونزوئلا
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)