• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۰۵۲۹۵
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۴
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
در نشست خبری آیین بزرگداشت روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی؛

برگزاری ۶۰۰ کارگاه مرمتی و مرمت ۲۱۸ بنای تاریخی در کشور

معاون سازمان میراث فرهنگی از برگزاری ۲۱۸ کارگاه مرمتی در بنا‌های مهم، ۶۰۰ کارگاه مرمتی از محل اعتبارات بخش خصوصی و نهاد‌های دیگر و مشارکت سازمان و همچنین از تنظیم ۷۰۰ تفاهم نامه میان سازمان میراث و بخش خصوصی در سال ۹۶ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی؛ محمدحسن طالبیان در نشست خبری که به منظور آیین بزرگداشت روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی با شعار میراث برای نسل‌ها گفت: با توجه به اینکه شعار امسال ایکوموس، میراث برای نسل هاست، انتقال آموزه‌ها و ارزش‌ها به نسل‌های آینده موضوعی بسیار مهم است.

وی با تأکید بر اینکه میراث فرهنگی ظرفیت مهم است تا با استفاده از آن بتوان تجربیات گذشته را به نسل‌های آینده منتقل کرد، افزود: در گذشته نسل‌ها همواره در یک امتداد قرار داشتند، اما در دوره مدرن، گسست بین نسل‌ها احساس می‌شود، بنابراین امسال باید ظرفیت سازی ارتباط بین نسلی در حوزه میراث فرهنگی در اولویت باشد.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: درحال حاضر حضور مردم، کارکرد‌های اجتماعی محوطه ها، مجموعه‌های میراثی و رویداد‌های فرهنگی محیط‌های میراثی در انتقال آموزه‌های میراث فرهنگی بسیار اهمیت دارد و در واقع بخشی از روح شعار امسال ایکوموس جهانی است.

طالبیان به موضوع ظرفیت سازی برای پیوند نسل‌های مختلف اشاره کرد و افزود: با ظرفیت سازی‌هایی که در حوزه میراث فرهنگی انجام می‌شود لازم است که پیوند نسل‌ها بیش از گذشته بین کودکان، نوجوانان، جوانان و پیشکسوتان برقرار شود، زیرا سرمایه گذاری در حوزه آموزش کودکان و نوجوانان از اهمیت بیشتری برخوردار است.

وی در بخش دیگر از سخنان خود به تنظیم ۷۰۰ تفاهم نامه مشارکتی میان سازمان میراث فرهنگی و بخش خصوصی در سال ۹۶ اشاره کرد و گفت: در حدود ۷۰۰ تفاهم نامه بین سازمان میراث فرهنگی و بخش خصوصی تنظیم شده است که تا پایان سال مالی ۹۶ در تیر امسال به علت دیر رسیدن اعتبارات انجام خواهد شد.

طالبیان همچنین به تکمیل بانک‌های اطلاعاتی و اهمیت مشارکت مردمی در مرمت بنا‌های تاریخی اشاره کرد و افزود: تلاش کرده ایم بانک‌های اطلاعاتی خود را تکمیل کرده و تمامی فعالیت‌ها و اقدامات سازمان میراث فرهنگی را در این بانک‌های اطلاعاتی ثبت کنیم.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی گفت: بدون شناخت کافی از یک محوطه، مجموعه و یا بنا‌های تاریخی فرهنگی مرمت امکان پذیر نخواهد بود و بنابراین توجه به پژوهش چند رشته ای، مستندسازی، معرفی و آموزش در مراحل مختلف حفاظت و مرمت جزو اولویت‌های سازمان میراث فرهنگی است که در این میان برای معرفی شایسته انتشار کتاب، دفترچه راهنما، تهیه فیلم برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی و بازدید‌های تخصصی برای مخاطبین مختلف از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

طالبیان از مرمت ۲۱۸ بنای مهم تاریخی ارزشمند از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در کشور خبر داد و افزود: ۳۰ بنا و مجموعه تاریخی با مشارکت دستگاه‌های مختلف مرمت و در حدود ۱۳۱ کارگاه مرمتی در محوطه‌ها و بقاع متبرکه برپا شده است که مرمت تعداد زیادی از آن‌ها با پیشرفت قابل ملاحظه تا پایان سال مالی ۹۶ (تیرامسال) به پایان خواهد رسید.

معاون سازمان میراث فرهنگی همچنین به مطالعه و تعیین ضوابط برای ۷۵ شهر و بافت روستایی اشاره کرد که در دست اقدام است.

وی گفت: مطالعه این بافت‌های شهری و روستایی تا پایان سال مالی ۹۶ به پایان خواهد رسید. این در حالی است که ۴۴ موزه مشارکتی و ۶ پایگاه ملی و یک پایگاه جهانی نیز ایجاد شده است.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی همچنین به نقش مؤثر رسانه ها، سمن‌ها و انجمن‌های میراث فرهنگی در حفاظت از میراث فرهنگی اشاره کرد و افزود: امسال تلاش خواهیم کرد تا با حضور رسانه‌ها در مراکز استانی و بازدید از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی و فرهنگی در راستای حفاظت از بنا‌های تاریخی گام‌های مؤثرتری برداشته شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه اندازی آکادمی کشورداری برای ایفای نقش‌های کلیدی در فرایند اداره کشور
توزیع جو در بخش گندمان بروجن
حضور رئیس فدراسیون ورزش‌های رزمی در کنگره فدراسیون جهانی MMA
توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی دولتی گلستان از اول دی
رونمایی از کتاب « املش درگذر زمان »
بستری شدن ۹۴ بیمار آنفلوآنزا در کهگیلویه و بویراحمد
سیر تاریخی مجلس از قاجار تا پیروزی انقلاب اسلامی
آغاز بارش برف در ارتفاعات طالقان
معرفی مدیران سه بخش سی‌امین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان
همایش روز جهانی خاک در فارسان
نگاهی به برخی برنامه های شبکه های سیما
امام جمعه بخش مرکزی یزد میزبان نشست رسانه در محضر علما 
بررسی زیرساخت ارتباطی شهرستان‌ها برای اجرای فرآیند الکترونیکی انتخابات
رشد ۱۳ درصدی پرواز‌های فرودگاه بین المللی شیراز
دهم آذر، روز مجلس و بزرگداشت آیت الله مدرس
آغاز طرح دوره‌ای بازدید، پایش و به‌روزرسانی ایمنی بازار‌ها
۲۸ هزار میلیارد ریال از فروش مرزی به خزانه دولت واریز شد
کمینه و بیشینه دمای دهم آذرماه در سمنان
تعداد ۲۰ طرح منتخب در رویداد ایده شو، ارائه شد
احداث باغ‌های مدرن در جغدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
عاقبت پشت کردن به وطن
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۳۴ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
درخشش وزنه بردار سمنانی در کشور  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)