• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۱۵۶۷۹
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۴
اجتماعی » محیط زیست
گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما:

شمال کشور در حال مدفون شدن زیر پسماندهاست

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: شهرهای شمالی کشور در حال مدفون شدن زیر پسماندهاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عیسی کلانتری در برنامه «گفتگوی ویژه خبری» شبکه دو سیما افزود: در حالی که دولت در لایحه بودجه یک میلیارد و 300 میلیون دلار از محل صندوق ذخیره ارزی برای حل مشکل پسماندها با اولویت شهرهای شمالی اختصاص داده بود، مجلس این بودجه را به فصل دیگری انتقال داد.
وی گفت: در نهایت یکهزار میلیارد تومان از محل دیگری برای سرمایه گذاری در پسماندها اختصاص یافته است.
کلانتری با اشاره به مسئله گرد و غبار در نیمه اول سال در مناطق غرب کشور افزود: 95 درصد این گرد و غبار ریشه خارجی دارد و نمی توانیم آنها را مهار کنیم.
وی مسئله گرد و غبار را در خوزستان در نیمه دوم سال منشأ داخلی دانست و گفت: برای حل این مشکل پارسال 400 میلیارد تومان و امسال 200 میلیارد تومان اختصاص یافته است و امیدواریم تا پنج شش سال آینده منشأ این گرد و غبار را در جنوب کشور از بین ببریم.

 

شمال کشور در حال مدفون شدن زیر پسماندهاست


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: در حالی که خسارات ناشی از گرد و غبار در خوزستان 34 هزار میلیارد تومان ارزیابی می شود، مجموع تولیدات کشاورزی این استان کمتر از این مقدار است.
کلانتری تأکید کرد: بر اساس برنامه ششم توسعه و مصوبه دولت از این پس هیچ طرح تولیدی، صنعتی، کشاورزی و عمرانی بدون پیوست مطالعات زیست محیطی بودجه نمی گیرد.
وی افزود: دولت دوازدهم در حل مشکل پسماندها، گرد و غبار، تالاب ها و هوای کلانشهرها اصرار دارد.
کلانتری وجود 60 هزار کامیون و کمپرسی و سه هزار دستگاه اتوبوس فرسوده شرکت واحد را در کنار کیفیت پایین گازوئیل ازجمله علل آلودگی هوا در شش ماه دوم سال در تهران دانست و گفت: 65 درصد کامیون هایی که شبها وارد تهران می شوند غیر استاندارد هستند.
وی افزود: زمستان امسال برخورد جدی تری با آلاینده های تهران خواهیم کرد و از ورود کامیون های فرسوده به محدوده شهر تهران جلوگیری خواهد شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه در سخت ترین خشکسالی در نیم قرن اخیر قرار داریم گفت: کاهش منابع آبی باعث شده تا احیای تالابها سخت تر شود.
کلانتری افزود: وزارت نیرو حقابه زیست محیطی را 11.8 میلیارد مترمکعب در نظر گرفته که درخواست ما اضافه شدن این مقدار تا سقف 12.5 میلیارد مترمکعب است.
وی افزود: به خاطر خشکسالی ها حقابه امسال زیست محیطی کشور 7 میلیارد مترمکعب است.
کلانتری با تأکید بر لزوم کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی گفت: موجودی منابع آبهای تجدیدپذیر کشور 80 میلیارد مترمکعب است در حالی که شاهد مصرف بیش از 90 میلیارد مترمکعبی هستیم.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم ضوابط محیط زیست را به طور کامل اعمال کنیم بخش عمده صنعت کشور تعطیل می شود افزود: به صنایع آلاینده تا پایان سال فرصت داده ایم تا وضعیتشان را اصلاح کنند، در غیر این صورت از ابتدای 98 صنایع آلاینده را تعطیل خواهیم کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به اینکه بر اساس استاندارد جهانی تا 17 درصد وسعت کشور باید مناطق حفاظت شده، شکار ممنوع و پارک های ملی باشد گفت: مجموع این مناطق در ایران بیش از 24 میلیون هکتار است.
کلانتری افزود: مساحت مناطق حفاظت شده کشور کم نشده است اما باید گفت برای حفظ مناطق حفاظت شده جدید محیط زیست با کمبود نیرو، تجهیزات و بودجه مواجه است.
وی با اشاره به اینکه 65 درصد طرح ایجاد تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه اجرا شده است گفت: به بهره برداری از این تونل تا پایان سال آینده 650 میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه می شود.
کلانتری افزود: علاوه بر این 300 میلیون مترمکعب آب از شهرهای اطراف و 40 درصد از محل صرفه جویی آب های کشاورزی به این دریاچه وارد خواهد شد تا با احتساب مازاد بارش، مقدار 3.7 میلیارد مترمکعب آب مورد نیاز برای این دریاچه تأمین شود.
وی گفت: سطح آب دریاچه ارومیه هم اکنون نسبت به چهار سال پیش 15 سانتی متر بیشتر است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: در حالی که طرح احیای کامل دریاچه ارومیه در پایان سال 1402 طراحی شده بود به خاطر کمبود بودجه این طرح تا پایان سال 1404 به پایان می رسد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انجام ۷۵ درصد ترانزیت ریلی کشور از مرز سرخس
پیشرفت‌های ایران در حوزه پزشکی پس از انقلاب اسلامی اعجاب برانگیز بوده است
پس لرزه‌های ارتباط پرونده اپستین با ترکیه
وزش باد شدید با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت در استان مرکزی
ارتقای خدمت‌رسانی پزشکی قانونی با افتتاح چندین طرح در کشور
بررسی آخرین وضعیت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید
شتاب‌گیری در اجرای طرح مسکن استیجاری
افتتاح ۱۴ واحد مسکونی و الحاق ۲ شهرک جدید به شهر میامی
ورزشکار زنجانی در اردوی تیم ملی کبدی
بهره برداری از کشتارگاه کویر طیور خوسف
تجدید میثاق کارکنان دارالقرآن الکریم با آرمانهای امام (ره)
طرح توسعه میدان گازی توس در سرخس به بهره برداری رسید
اخبار ۱۲۰ ثانیه؛ چکیده مهم‌ترین‌ها اخبار ایران و جهان ۲۰ بهمن ۱۴۰۴
فوتبال ایران جزو سه کشور برتر قاره آسیا است
معارفه مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان
آمادگی سامانه‌های حمل ونقل عمومی برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
کمینه و بیشینه دمای بیستم بهمن ماه در سمنان
۳۴ طرح صنعتی در مازندران به ثمر نشست
اعلام اسامی منظم‌ترین شرکت های هواپیمایی کشور
ایران صدایمان را می شنود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)