• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۸۰۸۶۶
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۹
بین الملل » تحلیلی
الخليج آنلاين:

مدارک جديد قتل خاشقجي جهان را به لرزه در مي آورد

الخیلج آنلاین: منابع ترکیه ای از وجود مدارکی درباره قتل خاشقجی سخن گفتند که جهان را به لرزه درمی آورد.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، الخلیج آنلاین با اشاره به وجود فایل های صوتی جدیدی درباره ترور جمال خاشقجی، افزود: این فایل های صوتی جهان را به لرزه درخواهد آورد و نقش ولیعهد سعودی در این جنایت را فاش خواهد کرد. 

یک منبع ترکیه ای آگاه از جریان تحقیقات در خصوص ترور جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی در داخل کنسولگری عربستان در استانبول فاش کرد به علت لجاجت عربستان و مخالفت آن با برملا کردن نام کسی که دستور اجرای ترور را صادر کرده است، به زودی فایل های صوتی درباره این جنایت در رسانه ها منتشر خواهد شد. این منبع امروز یکشنبه به الخلیج آنلاین گفت: فایل هایی که منتشر خواهد شد شامل بخش هایی از گفتگوهای رد و بدل شده پیش از جنایت، ضرب و شتم خاشقجی و سپس کشتن وی و همچنین بخش هایی از گفتگو میان افراد تیم ترور سعودی و برخی تماس های صورت گرفته بین این تیم و دفتر محمد بن سلمان ولیعهد سعودی می باشد.
این منبع در اظهارات خود گفت: انتشار این گونه فایل های صوتی می تواند «جهان را به لرزه درآورد،» زیرا جزئیات جنایتی «بسیار وحشتناک» را دربردارد که به کشته و تکه تکه شدن جسد خاشقجی منجر شد. سپس جسد خاشقجی به گونه ای ناپدید شد که به شکل نهایی مشخص نشده است و قضیه حل کردن جسد در مواد شیمیایی از جمله فرضیه های مقامات ترکیه ای است.
وی افزود: ترکیه برای انتشار این فایل ها از طریق رسانه های بزرگ با مخاطبان گسترده آمادگی دارد تا از این طریق، واقعیت به دست بیشترین گستره ممکن در جهان برسد. این منبع درباره ترکیه ای یا غیر ترکیه ای بودن این رسانه ها چیزی نگفت.
برخی منابع ویژه به الخیلج آنلاین گفتند فایل های صوتی که ترکیه در اختیار دارد، شامل سه فایل صوتی در زمان های متفاوت است که هر کدام از آنها بین هفت تا هشت دقیقه می باشد و آن طور که قبلا گفته شد، فقط یک فایل نیست. به گفته این منابع، یکی از این فایل ها مربوط به اتفاق هایی است که در دفتر سرکنسولگر سعودی در استانبول روی داده است و بخشی از آن به گفتگوهای تیم ترور درباره برنامه های ماموریت، چند دقیقه پیش از ورود خاشقجی به داخل کنسولگری مربوط می شود.
برخی منابع ترکیه ای مسئول به الخلیج آنلاین گفتند ترکیه فایل های دیگری دارد که تاکنون فاش نشده است و برهه طولانی تری از این جنایت و جزئیات آن اعم از تزریق، خفه کردن، کشتن و تکه تکه کردن جسد و سپس سربه نیست کردن آن را شامل می شود که حدود دو ساعت به طول انجامید. فایل های صوتی نقش محوری محمد العتیبی سرکنسولگر سعودی در استانبول را در این جنایت برملا کرد، به طوری که وی یکی از بخش های اصلی آن و نه فقط شاهد بوده است. این فایل های صوتی سندی برای محکومیت مستقیم ولیعهد ارائه می کند، به ویژه که به شکل مستقیم، تماس هایی بین تیم ترور و دفتر خاص وی صورت گرفته و چند بار به شکل واضح نام بن سلمان در این تماس های تلفنی ذکر شده است و این نشان می دهد وی از این جنایت اطلاع داشته است.
در همین چارچوب، یک منبع ترکیه ای مسئول به الخلیج آنلاین گفت: مقامات ترکیه تصاویر ویدیویی در اختیار دارند. همچنین تماس های بین المللی بین تیم ترور و ریاض را رصد کردند و فایل های صوتی در دست دارند که در زمینه جنایت ترور خاشقجی به عنوان سند محسوب می شود. این منبع به الخلیج آنلاین گفت: مقامات ترکیه اسناد زیادی در اختیار دارند که برملا نشده است و در صورت فاش نکردن طرفی که دستور اجرای ترور را صادر کرد، ممکن است آنها را برملا کنند.
عربستان نام طرف های بلندپایه ای را که دستور قتل خاشقجی را صادر کردند، فاش نکرد. این در حالی است که بر اساس تحقیقات رسمی عربستان، همه اسناد و شواهد نشان دهنده دست داشتن ولیعهد سعودی در این جنایت و صدور دستور آن است، زیرا برخی افراد نزدیک به وی در این جنایت دست داشته اند. به گفته برخی روزنامه ها و رسانه های مهم آمریکایی، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا تاکید کرد بن سلمان کسی است که دستور ترور خاشقجی را در ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول صادر کرد.
روزنامه واشنگتن پست به نقل از برخی منابع آگاه نوشت ارزیابی سازمان سیا تاکنون دقیق ترین مورد بوده است، زیرا فرد اول این ماجرا را تعیین کرده است و این قضیه تلاش های دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را برای حفظ روابط خود با این فرد به عنوان متحد قابل اعتماد دشوار می کند. به گفته این منابع، سازمان سیا بسیاری از منابع از جمله مکالمه تلفنی شاهزاده خالد برادر بن سلمان سفیر ریاض در واشنگتن با خاشقجی را بررسی کرده است.
 
الخلیج الجدید: قتل خاشقجی در چهار مرحله انجام شد
الخليج الجديد به نقل از حریت گزارش داد قتل خاشقجی در چهار مرحله صورت گرفته است. روزنامه ترکیه ای حریت فاش کرده که عملیات قتل خاشقجی در چهار مرحله صورت گرفته است که شامل خفه کردن، تزریق آمپول، مثله کردن و حل کردن جسد در اسید می شود.
حریت به نقل از منابع بلند پایه ترکیه ای مسئول رسیدگی به این مسئله افزود: اعضای تیم قتل خاشقجی پس از ورود او به ساختمان کنسولگری وی را خفه کرده اند و بلافاصله آمپولی به او تزریق کرده اند که منجر به لخته شدن کامل خون در بدنش شده است. هدف از این کار جلوگیری از خونریزی حین مثله کردن جسد خاشقجی توسط محمد صلاح الطبیقی پزشک قانونی عربستانی بوده است زیرا نمی خواستند هیچ گونه اثری برای حین بازرسی احتمالی باقی بماند.
این روزنامه افزود: مقامات ترکیه ای معتقدند برای از بین بردن جسد خاشقجی از مواد شیمیائی استفاده شده است. این درحالیست که در بیانیه دادستانی سعودی گفته شده است جسد خاشقجی به یک معتمد محلی سپرده شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح طرح‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت دهه فجر
سایه استعمار
نشست هم اندیشی مدیرکل صداوسیما و دانشجویان
ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها از ۲۴ بهمن‌ماه
تنباکو‌های فاقد مجوز دود نشدند
سفر معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر به اندونزی
اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی در دشت های کهگیلویه
رزمایش خودرویی اورژانس اجتماعی در بوشهر
توقیف محموله فیوز برق قاچاق در قروه
بررسی وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۱۱/۲۰
برگزاری جشنواره ملی سدرا در اصفهان
وزش باد شدید در لرستان
حزب‌الله جنایات جدید رژیم صهیونیستی علیه لبنان را محکوم کرد
رونق اقتصادی بندرعباس با افتتاح مجتمع گردشگری روستای سرخون
جشن دختران انقلاب در شاهرود
صعود یک پله‌ای شهرداری گرگان در لیگ برتر بسکتبال
دعوت سازمان بسیج مستضعفین برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
دستگيري عاملان تخريب تمثال امام جمعه فقید جهرم
آذربایجان‌غربی؛ رتبه نخست تولید آبزیان در میان استان‌های غیر ساحلی
ثبت ملی لیالستان لاهیجان به‌عنوان «روستای ملی بامبوبافی ایران»
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)