• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۹۵۶۰۷
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۲
بین الملل » تحلیلی

القدس العربی: حمايت آمریکا از بن سلمان، باعث تقویت استبداد

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از القدس العربی، مسیر کلی پرونده قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی با توجه به جهت گیری های دولت آمریکا به سمت تقویت استبداد پیش می رود.

در سرمقاله اين پايگاه آمده است بعد از وقت کشی زیاد که نقش دولت دونالد ترامپ در آن کاملا مشخص بود مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا «سیا» در پاسخ به درخواست اعضای مجلس سنا در جلسه ای حاضر شد و اعضای بانفوذ کنگره از او خواستند نتیجه گیری های این نهاد امنیتی را درباره عاملان قتل جمال خاشقجی بیان کند.
تلاش ترامپ برای جلوگیری از ارائه گزارش سیا در درجه نخست نشان دهنده دست داشتن کابینه او در تثبیت محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در منصبش و تلاش برای کاهش تاثیر قضیه خاشقجی بر بن سلمان است که قمار سیاسی با پیامدهایی ناخوشایند برای دولت ترامپ خواهد بود چرا که اکنون هم با اتهاماتی مانند دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 رو به روست.
تعدادی از سناتورهای جمهوری خواه و دمکرات بعد از استماع اظهارات جینا هاسپل دوباره به دولت ترامپ حمله کردند. باب کورکر رئیس کمیسیون روابط خارجی گفت موضع نرم دولت آمریکا به محمد بن سلمان اجازه می دهد این گونه اقدامات خود را ادامه دهد. وی با تاکید بر این که کوچک ترین شکی در دست داشتن بن سلمان در قتل خاشقجی نیست گفت کاخ سفید باید او را متهم و زمینه پرداخت بهای این جنایت را مهیا کند. لیندسی گراهام سناتور جمهور خواه نیز با تاکید بر دست داشتن ولیعهد عربستان در قتل خاشقجی اعلام کرد او با سایر اعضای حزب برای تحت پیگرد قرار دادن بن سلمان و اعمال تحریم بر او به موجب قانون مگنیتسکی خواهد کوشید.
اعضای کنگره به شدت از این که دولت ترامپ ولیعهد عربستان را معادل کشور عربستان می داند انتقاد کردند و گفتند رها کردن بن سلمان بدون هرگونه پیگرد، به دیگران چراغ سبز برای انجام اقدامات مشابه را می دهد و تاثیرات فاجعه باری بر عربستان و همه جهان عرب خواهد داشت چون با مساوی قرار دادن حاکمان و کشورها، حاکمان مستبدتر می شوند و از تحولات داخلی جلوگیری می کنند چرا که گمان می کنند قادر به انجام هر کاری هستند بدون این که کسی در دنیا آنها را مجازات کند. فقط کافی است محاسبات مالی و سیاسی آنها با منافع دولت ترامپ همسو باشد.
ترکیه که این جنایت در خاکش رخ داده است به صورت اساسی به پیامدهای آن می پردازد. جالب توجه بود که دادستان کل شهر استانبول دستور بازداشت معاونان اصلی بن سلمان را که متهم به نظارت بر قتل بودند یعنی سعود القحطانی و احمد العسیری صادر کرده بود و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه هم گفت اگر لازم باشد برای اقدام دستگاه قضایی بین المللی به سازمان ملل مراجعه خواهد کرد. چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه هم گفته بود آنکارا به صورت جدی به اجرای تحقیقات بین المللی درباره این قضیه فکر می کند و کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز از نیاز ضروری برای اجرای تحقیقات بین المللی درباره قتل خاشقجی سخن گفت.
در حالی که ریاض می کوشد ماجرا فراموش شود و به صورتی که هیچ کس را راضی نمی کند به آن پاسخ دهد نباید وجود برخی مدافعان بن سلمان را فراموش کرد. کسانی مانند ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه که دست دادن و احوالپرسی گرم او با بن سلمان حاکی از «ارزش های مشترک» بین دو طرف بود و به نظر می رسد قتل مخالفان یکی از همان ارزش های مشترک باشد. اظهارات پاپ تواضروس رئیس کلیسای قبطیان نیز که «میانه وری و جوانی بن سلمان» را ستود و سفر او به کشورها را «برای امت اسلامی مفید» ارزیابی کرد، خفت بار است.
کل این ماجرا طوری به نظر می رسد که گویی تلاشی جهانی برای تثبیت ارزش های استبداد و جنایت و منافع موقت در کار است که با تلاش جهانی دیگری برای اعتلای ارزش های آزادی و مخالفت و حق اظهار عقیده و انسانیت رو در روست. حالا باید دید کدام برنده می شود؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۷۰ درصدی ترانزیت کالا در بندرانزلی
۳ فوتی بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سملقان 
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
ادامه جستجوی مفقودان در ارتفاعات دهملای شاهرود
پوشش شهرآورد ۱۰۶ با ۱۶ دوربین
واژگونی مرگبار سمند در میامی
هوای بسیار ناسالم در کرج؛ ادامه آلودگی در شهرهای صنعتی
یک منطقه و دوشهر در وضعیت قرمز
نیکخواه در تیم فوتبال بانوان سپاهان
مازندران پیشرو در آموزش زبان بومی در مدارس و دانشگاه‌ها
تساوی نمایندگان فارس و خراسان رضوی در لیگ دسته دوم فوتبال ایران
۱۵ اتوبوس برقی وارد ناوگان حمل‌ونقل اصفهان شد
بازگشت تیم ملی پاراکاراته به کشور
واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی تسریع شود
بارش باران در برخی از مناطق کشور
صیانت از وحدت ملی لازمه موفقیت کشور در برابر شرارت است
استادان دانشگاه مراغه در فهرست پژوهشگران یک درصد برتر جهان
ایستگاه پایانی جشنواره جهانی فیلم فجر با معرفی برگزیدگان
زبان معیار (تریبون‌ها و میکروفن‌ها)
زمان‌بندی مسابقات کاراته قهرمانی ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۱۱
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
استان یزد فردا بارانی می شود
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)