• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۳۰۰۱۷
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۸
سیاسی » دولت
نشست مشترک استانداران و اعضای هیئت دولت؛

آمادگی برای پرتاب ماهواره تا چند ماه آینده

رئیس جمهور از رفع اشکال جزئی و آمادگی برای پرتاب ماهواره دیگر تا چند ماه آینده خبر داد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای روحانی در نشست مشترک هیئت دولت و استانداران تاکید کرد: مردم بدانند که ما در پرتاب ماهواره که برای ما اهمیت داشت و نخستین ماهواره عملیاتی بود، موفقیت های خوبی داشتیم ، گرچه با ناکامی هایی نیز مواجه شدیم.
رئیس جمهور افزود : اما در مجموع دستاوردهای مثبت ما در پرتاب اخیر ماهواره بسیار زیاد بود گرچه نمی توانم بگویم چند درصد موفقیت و چند درصد ناکامی داشتیم اما موفقیت های بسیاری کسب کردیم و پرتاب کننده ما نیز موفقیت های بسیار بالایی حداقل در دو مرحله داشت.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای روحانی گفت: ما در زمینه ساخت ماهواره نیز موفقیت های خوبی داشتیم به این معنی که در این مسیر قرار گرفته ایم و اشکال جزئی در این زمینه نیز تا چند ماه آینده رفع می شود و دوباره برای این کار آماده می شویم.
رئیس جمهور افزود: مردم بدانند که ما در کلیت این فناوری موفق هستیم و توانستیم وارد مرحله فضا شویم و این نواقص را نیز جبران می کنیم.
آقای روحانی گفت: این کار برای کشاورزی، محیط زیست و کسب اطلاعات لازم در خصوص جنگل ها و مراتع کشور بسیار اهمیت دارد و آن را پیگیری خواهیم کرد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخناش با اشاره به نشست مشترک هیئت دولت و استانداران اظهار داشت: حضور استانداران در این جمع یعنی همه مسئولان مهم اجرایی کشور و استان ها زیر یک سقف جمع شدیم و می خواهیم برای روانتر شدن خدمات رسانی به مردم تلاش بیشتری کنیم.
آقای روحانی گفت: اکنون با چند مساله مواجه ایم که یکی از این مسائل ممکن است جدید باشد و بیشتر از قدیمی اما وقتی مشکلی جدید پیش می آید مشکلات قدیمی نیز بهتر خودش را نشان می دهد و متاسفانه ظهور و بروز می یابد.
 
تاکید بر توجه به نظرات مردم و جامعه
رئیس جمهور: در یک حکومت مردم سالار، باید افکار عمومی را حتی برای اصلاح امور و تحولات مدنظر قرار دهیم.
آقای روحانی در نشست مشترک استانداران و اعضای هیئت دولت با قدردانی از وزرا و استانداران سابق و خیرمقدم به وزرا و استانداران جدید گفت: شما امروز در شرایطی سخت باید بار مسئولیت را بردوش بگیرید.
نکته ای که در این فرار بود، این بود که حاکمیت و نظرهای مردم به یک نقطه ای رسید که فاصله اش قابل جبران نبود
وی با اشاره به 26 دی سالروز فرار شاه، آن را یک فرار غیراختیاری توصیف و خاطرنشان کرد: نکته ای که در این فرار بود، این بود که حاکمیت و نظرهای مردم به یک نقطه ای رسید که فاصله اش قابل جبران نبود.
رئیس جمهور گفت: بنابراین، این نکته مهمی است که حاکمان جامعه باید افکار، اندیشه، آرمان و نظراتشان با اکثریت قاطع مردم همخوانی داشته باشد.
وی افزود: هرکجا این همخوانی ازبین برود و بین مردم و فرهیختگان و اندیشمندان، صاحب نظران و جوانان جامعه با حاکمیت فاصله بیفتد آن حکومت بر فرض هم که بماند به درد نمی خورد و قاعدتا هم نمی تواند ادامه کار بدهد.
رییس جمهور گفت: بنابراین، این نکته مهم است که در یک حکومت مردمی که یکی از افتخارات ما در انقلاب اسلامی است و در یک حکومت مردم سالار، ما همواره باید افکار عمومی و نظرهای جامعه را و آنچه مورد نظر مردم است، حتی برای اصلاح امور و تحولات مدنظر قرار دهیم.
 
مردم هوشیارتر از حدی هستند که دشمنان ما تصور می کنند
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز در شرایط خاص هستیم گفت : هرچند که مردم در زندگی و معیشت، کسب و کار ، تولید و فروش و واردات و صادرات مشکلاتی دارند اما به خوبی می دانند ریشه مشکلات از سوی دشمن طراحی شده است و مردم باهوش و بیدار هستند.
آقای روحانی در نشست استانداران سراسر کشور و اعضای هیئت دولت با تاکید بر اینکه کاملا مشهود است آنچه در صفحه تبلیغات ما راجع به مردم ایران است با واقعیت جامعه ما کاملا متفاوت است افزود: متاسفانه آنچه صفحه تبلیغات ما چه فضای مجازی و چه دیگران تحت تاثیر القائات و تبلیغات دشمنان نظام هستند یک نسخه از قبل پیچیده می شود و در صفحه تبلیغات می آید.
وی ادامه داد: همچنین در رادیو و تلویزیون ها و در فضای مجازی عده ای هم تبلیغ و تکرار می کنند و فردی هم که از ابتدا می داند دروغ است ، کاسه به دست در صف می ایستد .
رییس جمهور با اشاره به سفرهای استانی خود نیز تصریح کرد : وقتی در استان ها سفر می کنیم و در جریان آن با مردم صحبت و گفتگو داریم ، می بینیم که مردم با توجه به وجود مشکلات هوشیارتر از حدی هستند که دشمنان ما تصور آن را می کنند .
روحانی با تاکید بر اینکه ما امروز در شرایط خاص هستیم ادامه داد: مردم در زندگی ، معیشت ، کسب و کار ، تولید و فروش ، واردات و صادرات مشکلاتی را دارند اما چون می دانند ریشه مشکلات عمدتا از سوی دشمنان طراحی شده است و آنان آغازگر این صحنه برای ما و منطقه بودند در محاسبات خود نگاه می کنند که سهم دولت ، دستگاه ها و داخل و خارج چه مقدار است .
این نشاط و حضور مردم برای کشور و برای آینده انقلاب امیدآفرین است و این نشان دهنده بیداری و هوشیاری مردم است
رئیس جمهور همچنین گفت: این نشاط و حضور مردم برای کشور و برای آینده انقلاب امیدآفرین است و این نشان دهنده بیداری و هوشیاری مردم است .
وی با اشاره به سه سفر اخیر خود به استان های آذربایجان ، سمنان و گلستان نیز اضافه کرد: مردم می دانند بار سنگین بر دوش همه آمده است و ریشه آن را می دانند چه مقدار داخلی و خارجی است .
 
10 فروند بر تعداد کشتی های قاره پیمای ما اضافه شده است
رئیس جمهور گفت : اکنون 10 فروند بر تعداد کشتی های حمل و نقل قاره پیمای ما اضافه شده است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای روحانی در ادامه سخنان خود در نشست مشترک استانداران با اعضای هیات دولت افزود: امریکایی ها برخلاف تعهدات خود به همراه چند کشور منطقه عمدتا به فکر فشار حداکثری به ملت ایران افتاده اند.
­رئیس جمهور گفت: خود امریکایی ها می گویند این فشار بی سابقه است تا حالا نظیر نداشته است و همه توانشان را در این زمینه به کار گرفته اند.
آقای روحانی با اشاره به اینکه نیمی از تلاش های سیاست خارجی امریکا به منطقه ما مربوط می شود، افزود: در این منطقه عمدتا چشم امریکایی ها به جمهوری اسلامی ایران و نگرانی شان از توانمندی ملت ایران است.
­رئیس جمهور گفت: امریکا این فشار را با همه توان به کشور ما، درآمدهای ارزی، حمل و نقل و ارتباطات بانکی ما وارد کرده است و ما هم باید با هر سه مورد مقابله کنیم.
آقای روحانی با تاکید بر اینکه باید در برابر فشارهای امریکا بایستیم و برای آنها راه حل پیدا کنیم، افزود: مردم عزیز ایران مطمئن باشند که دولت لحظه ای در این زمینه ها آرام ننشسته است و همه توانمان را برای مقابله با این فشارها به کار گرفته ایم.
­
باید کاری کنیم که تاب آوری اقتصادی کشور و سایر قدرت های اجتماعی مان بیشتر شود
رئیس جمهور با بیان اینکه این توان می تواند ما را از مشکلات عبور دهد، اضافه کرد: البته در دوران سخت و مشکلات، مردم باید تاب آوریشان بیشتر شود و هم ما باید کاری کنیم که تاب آوری اقتصادی کشور و سایر قدرت های اجتماعی مان بیشتر شود.
آقای روحانی با اشاره به اینکه در زمینه حمل و نقل اقدامات خوبی انجام شده است، گفت: اخیرا ناوگان حمل و نقل دریایی یک افزایش بسیار خوبی داشته به طوری که اکنون 10 فروند جدید بر تعداد کشتی های حمل و نقل قاره پیمای ما اضافه شده است.
­رئیس جمهور افزود: این خبر بسیار خوشحال کننده ای است و می تواند اتکای ما را به حمل و نقل های دیگر کم کند.
آقای روحانی با تاکید بر ضرورت افزایش درآمدهای ارزی غیرنفتی گفت: این یک امتیاز برای ماست و دولت از ابتدا و از حدود 5 سال و نیم پیش وقتی کار را شروع کرد یکی از موانعش این بود که باید صادرات غیرنفتی افزایش پیدا می کرد.
­رئیس جمهور با بیان اینکه امسال در بسیاری از موارد صادرات غیرنفتی ما بیشتر خواهد شد، افزود: در استان هایی که ما سفر کرده ایم اعلام کرده اند که صادرات غیرنفتی نسبت به سال قبل 50 تا 60 درصد بیشتر شده است و این معنی اش این است که ما مسیر درستی را انتخاب کرده ایم.
 
وزرا به رفع موانع صادرات غیرنفتی اولویت دهند
رئیس جمهور بر لزوم هماهنگی استانداران و وزرای ذیربط برای رفع موانع صادرات غیرنفتی تاکید کرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای روحانی در ادامه سخنانش در نشست مشترک هیئت دولت و استانداران گفت: استان های مختلف ، شرایط متفاوتی دارند برخی استان ها از توان صادراتی بیشتری برخوردارند و برخی موقعیت های جغرافیایی بهتری دارند .
وی تاکید کرد: استان های مرزی باید با کشورهای همسایه خود همکاری کنند و در این شرایط بهترین راه این است که بخش خصوصی کشورمان با بخش خصوصی دیگر کشورها به ویژه همسایگان ، ارتباط نزدیک برقرار کنند.
آقای روحانی افزود: برخی از کارها را می توانیم به بخش خصوصی واگذار کنیم و این بخش بتواند در شرایط سخت و با نظم و قانونمندی خاصی فعالیت کند تا دچار مشکل نشویم و بتوانیم با کمک یکدیگر از شرایط کنونی عبور کنیم که با کمک خداوند عبور خواهیم کرد .
رئیس جمهور با بیان اینکه مسئولیت استانداران مرزی در این زمینه سنگین تر است ، اضافه کرد: برخی استان های غیرمرزی نیز امکانات صادراتی بیشتری دارند که باید از ظرفیت هایشان استفاده بهینه تری کنند.
آقای روحانی با تاکید بر ضرورت افزایش ارزآوری غیرنفتی برای کشور، این هدف را از طریق صدور محصولات معدنی، صنایع، خدمات ، کشاورزی، فناوری های نوین و دیگر ظرفیت ها قابل تحقق دانست.
در حوزه آبزیان صادرات خیلی خوبی داشته ایم و حرکت خوبی ایجاد شده که برای افزایش صادرات غیرنفتی بسیار مهم است
رئیس جمهور گفت: اکنون می بینیم در حوزه آبزیان صادرات خیلی خوبی داشته ایم و حرکت خوبی ایجاد شده که برای افزایش صادرات غیرنفتی بسیار مهم است.
آقای روحانی افزود: استانداران هرکجا می بینند که در صدور محصولات غیرنفتی مشکلی وجود دارد پیگیری کنند و وزرای ذیربط به رفع مشکلات این بخش اولویت دهند.
رئیس جمهور گفت: البته برخی مشکلات را استانداران مطرح کردند که بعضی از مشکلات به حوزه راه ، خط آهن و حمل و نقل و بخشی نیز به گمرکات و وزارت اقتصاد و دارایی مربوط می شود که این نشان می دهد این دو وزارتخانه مسئولیت سخت تری برای گره گشایی از مشکلات برعهده دارند.
 
تاکید رئیس جمهور بر فعال شدن استانداران در بخش های حمل و نقل ، بانک و درآمدهای ارزی
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه آمریکایی ها در سه موضوع حمل و نقل ، بانک و درآمدهای ارزی در شرایط فعلی دست گذاشته اند اظهار داشت: مردم نباید نگرانی در تامین کالاهای اساسی داشته باشند و استانداران نیز باید در این سه زمینه فعال باشند و دولت نیز در این راستا قدم هایی را برداشته است.
آقای روحانی در جمع استانداران سراسر کشور و اعضای هیئت دولت افزود : تاکنون در زمینه بانک ، تلاش های خوبی انجام گرفته است و شاهد یک شرایط ارزی و بانکی بوده و تبادلات ما نسبت به چند ماه گذشته شرایط بهتری دارد اما باید اقدامات بیشتری در این زمینه انجام دهیم .
رییس جمهور بااشاره به اینکه آمریکایی ها می خواهند روابط بانکی ما را با بهانه های مختلف با دیگر کشورها قطع کنند گفت: ما باید از طرق مختلف این روابط را گسترش دهیم و تا جایی که می توانیم باکشورهای همسایه و دیگر کشورها با پول ملی مان مبادله کنیم.
وی اضافه کرد : اگر درحدی این مبادله از طریق پول ملی مان امکان پذیر شود، شرایط ما نقل و انتقال مالی و صادرات و واردات ما دراین صورت بهتر می شود.
تجار می توانند از طریق بازارچه های مرزی تجارت را گسترش دهند و درنهایت به مراکز صادرات تبدیل شود
آقای روحانی افزود: تجار می توانند از طریق بازارچه های مرزی تجارت را گسترش دهند و درنهایت به مراکز صادرات تبدیل شود و استانداران نیز باید مناطقی که امکان ایجاد بازارچه های مرزی را دارند از این فرصت استفاده کنند.
رییس جمهور با تاکید براینکه ذخایر کالاهای اساسی ما باید در حد مطمئن باشد گفت: ما امروز هیچ گونه مشکلی در تامین ذخایر کالاهای اساسی مان نداریم و از هر زمان دیگری بهتر و بیشتر است .
آقای روحانی اضافه کرد: شاید در برخی از کالاها متفاوت باشد اما در مجموع ذخایرما بسیار خوب است و مردم باید مطمئن باشند تمام مسئولان برای کالاهای اساسی اعم از تامین ارز و واردات مورد نیاز و ذخایر مورد نیاز با همه توان این کار را انجام می دهند.
 
استانداران و وزرا در حفظ آب و محیط زیست باید حرکت خوبی انجام دهند
رئیس جمهور با بیان اینکه ما در مسئله آب و محیط زیست مشکلاتی داریم که باید این مشکلات را حل کنیم گفت : هم استانداران و هم وزرا باید دست به دست هم بدهند تا حرکت خوبی در این زمینه انجام بدهیم.
آقای روحانی افزود: در کنار این مشکلی که در واقع فشار خارجی و تحریم بر ما وارد کرده مشکلاتی را خودمان داشته و داریم اولین مشکل کاغذ بازی و پیچ و خم های اداری است که ما باید این را رفع کنیم.
وی گفت : اگر کاری را مدیرکل در استان می تواند انجام دهد، وزیر موظف است که به شما واگذار کند که حداکثر نظارتی هم انجام دهد.
­رئیس جمهور ادامه داد : اگر جایی امکان پذیر است به جای اینکه دولت هماهنگ کننده باشد، اگر استاندار می تواند هماهنگ کند ما باید اختیارات را به استاندار واگذار کنیم.
آقای روحانی افزود:استاندار هم به نسبت رئیس جمهور باید در استان خودش دارای توانمندی و نفوذ باشدکه البته برخی از این توانمندی و نفوذ به ویژگی های فرد و برخی به ساختار و مقررات ها بر می گردد.
­رئیس جمهور گفت: آن مقداری که به فرد برمی گردد البته هم افراد مسلما یکسان نیستند و برخی فضیلت دارند ، همه افراد یکسان نخواهند بود.
من معتقدم هر مقدار تمرکزگرایی ما کاسته شود و اختیارات را بتوانیم واگذار کنیم به استانها ، کار ما سهل تر می شود
آقای روحانی افزود: اما آنجایی که مربوط می شود به ساختار اداری ما باید حل و فصل کنیم و در کل من معتقدم هر مقدار تمرکزگرایی ما کاسته شود و اختیارات را بتوانیم واگذار کنیم به استانها ، کار ما سهل تر می شود البته برخی از مسایل هم هست که استانی نیست و منطقه ای است.
­رئیس جمهور گفت: امنیت گاهی استانی نیست بلکه منطقه ای است به عنوان مثال امنیت منطقه غرب و یا شرق که ممکن است دو تا سه استان ما درگیر باشند و یا بحث امنیت در خلیج فارس، دریای عمان و یا دریای خزر که چند استان در آن دخیل باشند.
آقای روحانی با بیان اینکه گاهی مباحث آب پیش می آید گفت : مباحث آب استانی نیست.
­رئیس جمهور ادامه داد : خداوند در یک منطقه ای کوه های بلندی خلق کرده که برف زیادی در آن می بارد و از آنجا رودخانه ها ساری و جاری می شود و در نهایت به تالاب و دریا می پیوندد ، این موضوع ربطی به یک استان ندارد بلکه به چند استان مربوط می شود. حتی گاهی مسایل مربوط به آب و آبریزها به یک کشور هم منحصر نمی شود گاهی ممکن است دو تا سه کشور در آن دخیل باشند.
آقای روحانی افزود: درحال حاضر آب هایی که به کشور ما وارد می شوند بخشی از عراق و بخشی از ترکیه در آن دخالت دارند بنابراین ، این نکات را باید مدنظر قرار دهیم. بعضی از مسایل را نمی توانیم صرفا استانی درنظر بگیریم بلکه باید این مسئله را بازتر ببینیم. ما الان در مساله آب باید از منابع آبی کشور استفاده کنیم. این منابع آبی عمدتا یا در جنوب و یا در شمال به دلیل وجود دو دریا به استان مربوط نمی شوند بلکه مربوط به کشور است.
رئیس جمهور گفت: ما در چارچوب قراردادهای زیست محیطی باید آب دریا را نمک زدایی و شیرین کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم حالا ما فکر می کنیم که این آب دریا مربوط به وسط دل کویر است.
آنهایی که نزدیک تر به دریا هستند باید آب برایشان ارزان تر تمام شود و اولویت دارند
آقای روحانی افزود: در گلستان یکی از درخواستهای مردم این بود که آب دریا را شیرین کنند که کمبود آب جبران شود. آنهایی که نزدیک تر به دریا هستند باید آب برایشان ارزان تر تمام شود و اولویت دارند.
­رئیس جمهور گفت: در این زمینه ما باید در بخش آب به دنبال منابع جدیدی باشیم ، حال این منابع یا نمک زدایی و شیرین کردن آب شور است یا خداوند از آسمان باران بیشتری نازل می کند و یا دقت در آب های زیرزمینی است که مراقبت کنیم، این منابع از بین نرود و ممکن است راه های دیگری نظیر خرید آب از یک کشوری هم وجود داشته باشد.
آقای روحانی افزود: البته بیشترین بحث صرفه جویی و هدررفت در استان گلستان براساس اعلام مدیرکل ، میزان هدررفت آب در استان بود که این آمار برای من غیرقابل بود و باید باهم صحبت کنیم.
­رئیس جمهور گفت: هدررفت آب به عنوان اولین منبع آبی ماست که نحوه استفاده از آب و صرفه جویی یکی از منابع بزرگ ماست.
آقای روحانی افزود: ما در مساله آب و محیط زیست مشکلاتی داریم که باید این مشکلات را حل کنیم ، هم استانداران و هم وزرا باید دست به دست هم بدهند تا حرکت خوبی در این زمینه انجام بدهیم.
 
ضرورت اصلاحات در نظام بانکی 
رئیس جمهور گفت: ضرورت اصلاحات در نظام بانکی به عهده بانک مرکزی و وزارت اقتصاد است.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در نشست مشترک هیأت دولت و استانداران سراسر کشور افزود: بدون بانک ها ، سرمایه گذاری در داخل و خارج از کشور امکان پذیر نیست و کل دولت ، مجلس و قوای سه گانه و مخصوصاً خود بانک ها بیشترین کمک را باید انجام دهند تا این اصلاحات انجام شود.
رئیس جمهور گفت: امروز یکی از مشکلاتی که در نظام بانکی مطرح است؛ مشکل بدهکارانی است که اموالشان توسط بانک ها توقیف شده است و بانک ها هم این اموال را رها کرده اند.
آقای روحانی افزود: این مشکل باید در وقت مناسب حل شود و اگر نیاز به قانون و هماهنگی است باید به دولت منتقل شود.
رئیس جمهور گفت: باید زمان بندی ایجاد شود و بانک ها اموالشان را بفروشند، این اموال نقدینگی بانک هاست که حالا در یک جا منجمد شده و برای خود بانک ها به عنوان نداشتن نقدینگی مشکل ایجاد کرده است.
منابع باید در استان ها به طور مناسب توزیع شود تا استاندار بتواند نیازهایی که در استان احساس می کند رفع کند
آقای روحانی افزود: باید برای اینکه چه مقدار از نقدینگی در تهران باشد و چه مقدار در استان ها فکر اساسی شود ولی بانک مرکزی همیشه طرفدار این بوده که تهران نقدینگی در استان ها را تعیین کند ، منابع باید در استان ها به طور مناسب توزیع شود تا استاندار بتواند نیازهایی که در استان احساس می کند رفع کند.
رئیس جمهور گفت: یکی دیگر از مسائل؛ گسترش فساد است، همیشه تحریم به رشد و توسعه کشور فشار می آورد، به زندگی مردم فشار می آورد، اما یک اثر بدتر و مهمتر دارد که آن گسترش فساد است.
آقای روحانی افزود: تحریم فساد آور است، انحصار فساد می آورد، چند نرخی بودن ارز همیشه فساد آور بوده است ، امروز چند نرخی بودن ارز برای هر چیزی از کالاهای اساسی گرفته تا کوچه و خیابان مشهود است.
رئیس جمهور گفت: وقتی فساد رخ داد آن وقت نظارت بالا و دقت بالا می خواهد و این موضوع فقط نیاز به دادگاه و دستگاه نظارتی ندارد بلکه نیاز اساسی به شفافیت دارد.
آقای روحانی افزود: فضای مجازی می تواند جلوی فساد را بگیرد، دولت بیشترین زحمت و پول را برای آن خرج و زیربنای آن را آماده کرده است و بیشترین چوب را هم خورده است ، هم پول داده ایم و هم چوب خورده ایم.
رئیس جمهور گفت: یکی از افتخارات بزرگ دولت یازدهم و دوازدهم درست کردن زیربناهای اساسی برای دولت الکترونیک و همچنین فضای دیجیتالی است، این کار خواص زیادی دارد و ارتباطات را آسان می کند، گردشگری را تسهیل و تحقیقات دانشگاهی را آسان می کند و فناوری های پیشرفته را به وجود می آورد.
فضای مجازی ضررهایی هم دارد به طوری که وقتی چاقویی را به خانه می بریم باید مراقب باشیم تا دستمان را نبرد، هر چه تیزتر باشد باید حواسمان بیشتر جمع باشد
آقای روحانی افزود: فضای مجازی ضررهایی هم دارد به طوری که وقتی چاقویی را به خانه می بریم باید مراقب باشیم تا دستمان را نبرد، هر چه تیزتر باشد باید حواسمان بیشتر جمع باشد.
رئیس جمهور گفت: فضای مجازی هر روز تیزتر و هر روز امکاناتش بیشتر می شود و باید گفت فیلتر و فیلترینگ هم به تدریج به تاریخ خواهند پیوست .
آقای روحانی افزود: امروز باید از فناوری روز استفاده کرد، باید حواسمان را جمع کنیم و نباید بگوییم که درش را دو قفله کنیم که خلاص شویم.
رئیس جمهور گفت: بارها در دولت گفته ام که به هر کس ارز می دهید و ثبت سفارش می کنید باید اعلام کنید تا همه بدانند که چه کسی چه مقدار پول گرفته است و برای چه محصولی ، از ذرت گرفته تا کنجاله و این اطلاعات را نیز گمرک باید بداند تا واردات آن شخص را کنترل کند و قیمت محصولات هم اعلام شود تا همه بدانند در دنیا آن محصول چه قیمتی داشته است. اینها همه فقط با دولت الکترونیک و فضای الکترونیک میسر است تا بتوانیم با فساد مبارزه کنیم.
آقای روحانی افزود: فضای مجازی گاهی هم دردسر درست می کند و بدترین شایعه هم علیه دولت درست می شود ولی سرجمع مفید است. باید از اخلاق و رفتار مردم مراقبت کنیم، باید تک تک ما متعهد باشیم.
رئیس جمهور گفت: در این چهل سال بعد از انقلاب خیلی پیشرفت کردیم اما آنجایی که ما تردید داریم در اخلاق است ، الباقی چیزها در این چهل سال بیشتر شده، از اعتقاد، دین و نماز مردم تا بقیه ، ولی ما چقدر راست می گوییم و چقدر دوپهلو صحبت می کنیم ، چقدر آبروی مردم را مراعات می کنیم و چقدر به مردم خوش بین و بدبین هستیم؟ .
آقای روحانی افزود: ما باید فعل مُسلم را بر صحت حمل کنیم ولی در مواردی خاص که دستگاه های امنیتی باید بیشتر ملاحظه کنند بحث های جاسوسی، تروریستی و مواد مخدر است.
رئیس جمهور گفت : نباید به همه جا و همه چیز شک کرد، اخلاق و رفتار اگر درست شود، انقلاب ما به اهدافش رسیده است.
 
تاکید رییس جمهور بر توجه استانداران به معیشت مردم در شرایط تحریم ها 
رییس جمهور بر توجه استانداران سراسر کشور به معیشت مردم در شرایط تحریم ها تاکید کرد و گفت: باید استانداران در سراسر کشور به معیشت مردم توجه خاص کنند چرا که عده ای در فشار زندگی می کنند و به دنبال ارایه راه حل برای مشکلات معیشتی مردم باید باشیم.
روحانی در نشست استانداران سراسر کشور و اعضای هیات دولت اظهار داشت:­ اگر استانداری برای حل برون رفت مشکل در استانش پیشنهادی دارد و این راهکار موفقیت آمیز است آن را نیز به ما اعلام کند.
رییس جمهور دربخش دیگری از سخنان خود به امکانات گردشگری فراوان در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: باید از طریق رسانه ها و صدا و سیما این امکانات گردشگری برای مردم معرفی و تبیین شود.
وی اضافه کرد: باید وزارت ارشاد ، رسانه ها را هدایت کند و بخشی از صفحات روزنامه ها به تبلیغ فضای گردشگری اختصاص یابد چرا که روزنامه ها از پول این مردم یارانه دریافت می کنند و وزارت ارشاد باید چارچوبی را برای اشتغال تعیین کند ، منافع ملی و مصالح ملی که رسانه ها به جای اینکه برای این حزب وآن حزب تیتر بزنند به این موضوعات اختصاص دهند.
رییس جمهور ادامه داد: صدا و سیما و رسانه های ما باید از افکار فرهیختگان استفاده کنند و این افراد نیز برای حل مشکلات راه حل پیش ما بگذارند.
روحانی با انتقاد از اینکه چرا رسانه های ما درباره مصرف درست سوخت در کشور فریاد نمی زنند گفت: چرا آرام هستند ، مگر این وظیفه ملی همه مانیست ؟ چرا تلاش نمی کنند ، ما باید از همه توان در این راه استفاده کنیم یک مقدار هم باید دولت در این زمینه کمک کند و کمک های حمایتی را داشته و خواهیم داشت تا زندگی قشرهای مختلف را سامانی دهیم.
قشرهایی که زیر سه میلیون تومان درآمد ماهانه دارند و برای آنان بسته های حمایتی درنظر گرفته شده است
رییس جمهور بااشاره به اینکه قشرهایی که زیر سه میلیون تومان درآمد ماهانه دارند و برای آنان بسته های حمایتی درنظر گرفته شده است تصریح کرد: براساس گزارش سازمان برنامه و بودجه بسته های حمایتی و جبرانی به 16 میلیون خانوار پرداخت شده است و فخر ما همواره این بوده است که به مناطق محروم در زمینه های مختلف چون آبرسانی ،برق ، بهداشت و درمان برای زندگی راحت تر قشرهای مختلف و ضعیف خدمات رسانی مطلوب داشته باشیم.
روحانی مسئله تولید را به عنوان یکی دیگر از موضوعات مهم کشور دانست و گفت: تولید در سراسر کشور برای ما اهمیت دارد گاهی نیازمندی ها ­­در داخل و گاهی درخارج­ باید تامین شود.
رییس جمهور افزود: در حال حاضر یکی از مشکلات بانک مرکزی این است که نمی دانیم پولی که بابت مواد اولیه اختصاص می دهیم چقدر به تولید و در نهایت به بازار می رسد.
روحانی تاکید کرد: باید گردش پرداخت حواله ها از زمان تولید تا انبار حتی گمرکات و روند این پروسه یا این دوره را بدانیم و آن را کنترل کنیم چرا که در غیر این صورت شاهد نابسامانی دربازار و قاچاق خواهیم بود.
چرا باید از مرزهای غربی و شرقی ما دام های زنده به شکل قاچاق توسط قاچاقچیان خارج شود وما از طریق هواپیما گوشت تازه وارد کنیم
رییس جمهور بااشاره بر اهمیت کنترل مرزها نیز ادامه داد:­ چرا باید از مرزهای غربی و شرقی ما دام های زنده به شکل قاچاق توسط قاچاقچیان خارج شود وما از طریق هواپیما گوشت تازه وارد کنیم ، همه با هم و در کنار هم هستیم اعم از سپاه ، ارتش و ناجا ، اگر این ها به صحنه نیایند نمی توانیم مشکلات را حل کنیم.
رییس جمهور خطاب به استانداران سراسر کشور گفت: یکی از مسئولیت های استانداران حراست از منافع ملی و کالاهای اساسی است و استانداران باید به این نکته توجه داشته باشند. همچنین از طریق فضای مجازی و حقیقی و نیروهای مرزبانی و مسئولان با مراقبت بیشتر باید کاری کنیم تا تولید تحرک بیشتری داشته باشد .
 
تاکید رئیس جمهور بر واگذاری مجانی زمین برای ساخت مسکن 
رئیس جمهور بر ضرورت واگذاری مجانی زمین های دولتی به مردم برای ساخت مسکن تاکید کرد.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در نشست مشترک استانداران با اعضای هیئت دولت با اشاره به اینکه موضوع اشتغال بسیار مهم است گفت:­ ما هم در بودجه امسال و هم در بودجه پارسال پیش بینی های بسیار خوبی در این زمینه کردیم .
رییس جمهور با اشاره به اینکه در شهرستان ها و مراکز استان ها ، دستگاه های دولتی زمین های زیادی در اختیار دارند که به همه آن نیازی ندارند­ افزود:­ یک سوم این زمین ها برای دستگاه های دولتی کافی است و می توان دو سوم آن را واگذار کرد.
آقای روحانی گفت: باید استانداران­ ، شهرداری ها و مقامات محلی در این زمینه همکاری کنند و وزیر مکلف به واگذاری این زمین هاست.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه خود شخصا این موضوع را پیگیری می کند افزود:­ اگر موردی پیش آمد استاندار با خود من همان روز مستقیم تماس بگیرد و من این موضوع را شخصا پیگیری می کنم.
زمین را باید واگذار کنیم تا کار مردم راه بیفتد و هر زمان نیاز بود برای ساختمان های دولتی مثل دانشگاه و یا بیمارستان زمین لازم را اختصاص می دهیم
آقای روحانی­ گفت:­ زمین را باید واگذار کنیم تا کار مردم راه بیفتد و هر زمان نیاز بود برای ساختمان های دولتی مثل دانشگاه و یا بیمارستان زمین لازم را اختصاص می دهیم.
وی افزود:­ در این زمینه وزیر اقتصاد وظیفه سنگینی برعهده دارد و باید این اموال را شناسایی کند.
رییس جمهور تصریح کرد: این اموال متعلق به وزارتخانه نیست که یک وزیر بگوید مال من است . این اموال مال دولت است و هیچ وزیری نمی تواند ادعایی داشته باشد.
آقای روحانی گفت:­ من امروز اینجا اعلام می کنم همانطور که قبلا هم در دولت تصمیم گرفتیم این زمین ها باید مجانی برای ساختن مسکن و یا بخش هایی مثل گردشگری واگذار شود.
وی افزود:­ شما وقتی نصف هزینه مسکن را که تقریبا زمین است به توسعه گر یا برج ساز واگذار کنید و وقتی دستگاه های دیگر موظفند در آن جا خدمات را تامین کنند ، قیمت مسکن­ به این ترتیب به یک سوم می رسد.
رییس جمهور گفت: ما می توانیم این مسکن را به خانه اولی ها بدهیم و می توانیم­ با تسهیلاتی که توسعه گر و یا خانه اولی از بانک دریافت کرده تهاتر کنیم و راه حلی برایش بیابیم .
وی افزود:­ با این کار بخش ساختمان می تواند اشتغال ایجاد کند ، صنعت های ساختمان و معادن ما به کار می افتند و کارگران ما فعال می شوند.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه با این اقدام ­زندگی مردم­ بهبود پیدا می کند گفت: به این ترتیب مردم در برابر سیل و زلزله در امان می مانند و رفاه آنها هم بیشتر می شود.
وی افزود: همچنین دیگر در کوچه های دو­ و سه متری مردم زندگی نمی کنند و مسئله فاضلاب حل می شود و این سلامت و رفاه مردم را به دنبال دارد.
همه باید دست به دست هم دهیم تا مسئله اشتغال حل شود
آقای روحانی اجرای این کار را از مسئولیت های بزرگ استانداران و مسئولیت بزرگ وزارت راه و شهرسازی دانست و گفت: همه باید دست به دست هم دهیم تا مسئله اشتغال حل شود.
وی با تاکید بر اینکه وزارت کار در کشور می تواند تحولی بزرگ داشته باشد افزود:­ ما پارسال هم تاکید کردیم اما این وزارتخانه ، قدری کند حرکت کرد .
رییس جمهور گفت:­ به افراد کارورز در محل کار بیاموزیم تا مشغول کار شوند .
آقای روحانی با اشاره به اینکه تحولات اساسی در تبصره های 14 ، 18، 19 و 21 لایحه بودجه­ امسال آمده است ، افزود: ما باید این کار را انجام دهیم تا حرکت بزرگی برای اشتغال بوجود بیاید.
رییس جمهور گفت: واگذاری مراکز دولتی و بنگاه های دولتی یکی از مراکز بزرگ همه ماست و در این زمینه اگر مشکلی هست باید حل کنیم.
وی با تاکید بر ضرورت واگذاری طرح های نیمه تمام و طرح هایی که جاذبه دارد ، افزود: اخیرا هم با یک مصوبه در سران سه قوه زمینه برای این کار فراهم شده است تا استانداران و مسئولان بتوانند طرح های نیمه تمام را به مردم واگذار کنند.
آقای روحانی گفت: ما بودجه کافی برای اینکه تمام طرح ها را تکمیل کنیم ، نداریم و بعضی از طرح ها باید به طور کامل حذف شوند زیرا به این زودی ها نمی توانیم به آنها برسیم.
رییس جمهور از استانداران خواست ­برای جذب سرمایه ایرانیان و ­سرمایه خارجی به ویژه از کشورهای همسایه تلاش کنند.
یک ایرانی دو تابعیتی وقتی وارد کشور شود بدون هیچ مشکلی می تواند همه اموال حتی اموال غیر منقول خود را بفروشد
آقای روحانی به مصوبه شورای عالی امنیت ملی اشاره کرد وگفت: بر این اساس یک ایرانی دو تابعیتی وقتی وارد کشور شود بدون هیچ مشکلی می تواند همه اموال حتی اموال غیر منقول خود را بفروشد­ که به این ترتیب­ با اصلاح این قانون ، می توان زمینه را برای تردد ایرانیان به کشور راحت تر کرد.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه دستگاه های امنیتی موظف هستند این کار را انجام دهند ، گفت: ایرانیان باید راحت آمد و شد کنند، همان گونه که درباره خدمت سربازی همین اقدام را انجام دادیم و اکنون جوانی که در خارج از کشور زندگی می کند و به خدمت سربازی نرفته است­ ، می تواند دو سه ماه به داخل کشور بیاید و برگردد.
 
جهش توسعه ای کشور بدون ورود سرمایه ،امکان پذیر نیست 
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت جذب سرمایه های ایرانیان خارج از کشور گفت: کشور ما بدون ورود سرمایه نمی تواند جهش توسعه ای داشته باشد.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در نشست مشترک استانداران و اعضای هیئت دولت با تاکید بر لزوم جذب سرمایه های ایرانیان خارج از کشور افزود: ایرانیان خارج از کشور، سرمایه بزرگی هستند که کشورشان را نیز دوست دارند لذا دولت و قوه قضاییه باید تضمین های لازم را برای حضور آنان فراهم کند.
وی خطاب به استانداران ادامه داد: به ما بگوئید که چه تضمینی برای ورود این سرمایه ها نیاز داریم تا ما در دولت و یا شورای عالی امنیت ملی ، نشست سران قوا و شورای هماهنگی اقتصادی قوا این تضمین ها را عملیاتی کنیم.
رئیس جمهور ورود سرمایه به کشور را به نفع ایرانیان خارج از کشور، دولت و مردم دانست و گفت: باید بتوانیم حرکت خوبی ایجاد کنیم.
مسئولان علی القاعده رفتاری اسلامی و متواضعانه با مردم دارند اما گاهی گزارش هایی هم به دست ما می رسد
آقای روحانی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم رعایت اخلاق در رفتار استانداران و همه مسئولان دستگاه های اجرایی با مردم تاکید کرد و افزود: البته مسئولان علی القاعده رفتاری اسلامی و متواضعانه با مردم دارند اما گاهی گزارش هایی هم به دست ما می رسد .
وی تصریح کرد: بدانید که ما هر سمتی داریم و هرکجایی که هستیم، افتخارمان خدمت به مردم است ، اگرنه مقام، وزر و وبال و بزرگترین بدبختی در دنیا و روز قیامت است، شاید تعبیر دقیقی نباشد اما ما باید برای همین مسئولیت هایی که داریم - اگر هم خوب کار کرده باشیم- هزاران سال در قیامت معطل پس دادن حساب باشیم لذا این مسئولیت ها بار سنگینی بر دوش ماست.
رئیس جمهور گفت: این بار مسئولیت بقدری سنگین است که خداوند به پیامبر خود می گوید که اگر عنایت حق نباشد پشت او زیر این بار مسئولیت می شکند.
آقای روحانی خاطرنشان کرد: اگر پول و امکانات نداریم ، اگر نمی توانیم مجوز کار به مراجعه کننده دهیم و یا معضلش را حل کنیم، چهره اخلاق و چهره خوب و زبان گرم که می توانیم داشته باشیم، وظیفه ماست که به مردم احترام کنیم و مردم باید احساس کنند که ما برای رفع مشکل آنها به شهر و منطقه شان رفته ایم.
رئیس جمهور با اشاره به دیدار روز گذشته اش با تعدادی از خانواده های شهدا و جانبازان بالای 70 درصد گفت: وقتی برخی از تقاضاهای آنها را شنیدم، خجالت کشیدم؛ به من گفتند که فلانی می خواهم به عنوان کسی که با یکدیگر در جبهه و همرزم بودیم ، سخن بگویم و نه رئیس جمهور، سپس وقتی مشکلش را گفت ، دیدم که به راحتی می توان از طریق شورای اداری آن را حل کرد.
من سال ها در فقر وگرفتاری مالی زندگی کرده ام می دانم که وقتی زن و فرزندی چند بار از پدر چیزی را طلب می کند اما او شرمنده می شود، چه حسی دارد
وی افزود: شاید برخی فقر را احساس نکرده اند و نمی دانند که خجالت پدر و همسر در برابر زن و بچه چه حسی دارد اما چون من سال ها در فقر وگرفتاری مالی زندگی کرده ام می دانم که وقتی زن و فرزندی چند بار از پدر چیزی را طلب می کند اما او شرمنده می شود، چه حسی دارد.
رئیس جمهور ادامه داد: ما باید به خانواده های جانبازان و شهدا که 30 سال ویلچرنشینی و یا داغ عزیز از دست رفته را حس می کنند کمک کنیم هرچند که شرایط ما سخت است.
آقای روحانی گفت: باید همه اقوام ، مذاهب ، زنانان و جوانان جامعه احساس کنند که ما پشتیبان آنان هستیم و به آنها کمک می کنیم.
وی با ابراز خرسندی از زندگی مسالمت آمیز شیعه و سنی در کنار یکدیگر افزود: وقتی استانداری را می بینم که چهار فرماندار خود را از میان اقلیت های مذهبی کشور که شاید رقم قابل ملاحظه ای در آن استان باشد، انتخاب کرده است واقعا خوشحال می شوم ؛ چرا این کار را نکنیم؟ آنها هم مثل ما مسلمان و ایرانی هستند.
رئیس جمهور گفت : وقتی می بینم وزیرخارجه مان ، بانویی لایق را به عنوان سفیر انتخاب می کند خوشحال می شوم و چندین بار نیز به خاطر همین کار آقای ظریف را تشویق کردم، چرا اینچنین نکنیم ، مگر زن و مرد ، پیر و جوان، روستایی و شهری و یا سنی و شیعه با یکدیگر فرق دارند؟، ما همه ایرانی و زیر یک سقف هستیم و انقلاب نیز برای همه است.
آقای روحانی افزود : باید تلاش کنیم تا نشاط ، رضایت ، اشتغال و تولید برای مردم و جامعه ایجاد شود، استانداران در جامعه متوجه بسیاری از مسائل می شوند لذا اگر امکاناتی در اختیار دارید انجام دهید و اگر ندارید به ما بگویید.
رئیس جمهور گفت: استاندار باید احساس کند که سایر مسئولان استانی با او هماهنگ هستند، نمی شود که نمایندگان وزرا با استانداران مشورت نکنند و با آنها هماهنگ نباشند چرا که این هماهنگی ضروری است و ما می خواهیم کار دسته جمعی انجام دهیم.
آقای روحانی یادآور شد: مثل این می ماند که فرمانده لشکر به میدان بفرستیم و بعد به او بگوییم که باید فرمانده تیپ باشد، آن فرمانده نمی تواند میدان را بخوبی اداره کند لذا باید با او هماهنگ باشیم و این هماهنگی لازم و ضروری است.
رئیس جمهور گفت: در همین جلسه به شما قول می دهم که ارتباط نزدیکتر استانداران با رئیس جمهور از طریق تلفن ، نامه و یا ملاقات حضوری منظم برقرار باشد تا مسائل استان سریعتر حل و فصل شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیش‌بینی تردد سه میلیون و ۷۰۰ هزار زائر از مرز‌های زمینی در ایام اربعین
تاکید بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در آبگیری سد ژاوه
برنامه خاموشی برق در یزد کاملاً فنی و بر اساس ضوابط تدوین شده است
محرومیت یک ساله داور وی‌ای آر فینال جام حذفی فوتبال کشور
زائرسرای امام رضا (ع) در ریمدان ساخته می‌شود
 برپایی ۱۰ غرفه صنایع‌دستی در اسلام آباد غرب
پیش بینی برداشت ۱۵۰ تن فلفل در اصلاندوز
بازدید هنرمندان از ساختمان شیشه‌ای خبر
برداشت زغال اخته از باغات خداآفرین
دستگیری کلاهبردار حرفه ای در مریوان
آلودگی هوا در خرمشهر
ترکیب تیم‌ملی تنیس روی میز مردان ایران مشخص شد
قطع برق بیش از ۱۰۰ اداره پرمصرف در کلانشهر تهران
جوان مرگ مغزی به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید
مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها تهدیدی برای سلامت عمومی
اقدامات صندوق نوآوری برای رفع تنگنا‌های مالی دانش‌بنیان‌ها
لزوم صرفه جویی در مصرف برق در روز‌های گرم تابستان
خرمدره میزبان مسابقات تکواندو خردسالان در استان زنجان
استراحت دو هفته‌ای پیاتزا به ملی‌پوشان والیبال
کلید سوالات آزمون سراسری فعال شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)