کارشناسان فلسطینی خواستار مقاومت در برابر معامله قرن
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما شماری از کارشناسان و دانشگاهیان فلسطینی و عرب "مقاومت در برابر معامله قرن و تحریم نشست بحرین" را خواستار شدند. به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، شرکت کنندگان در نشستی که "انجمن اندیشه عربی" در لندن برگزار کرد، طرح صلح آمریکا (موسوم به معامله قرن) را نکبت جدیدی دانستند که به دست کشورهای عربی صورت می گیرد. شرکت کنندگان گزینه هایی را بررسی کردند که فلسطینی ها و کشورهای عربی در چارچوب اختلاف بین عربها و خارج شدن کشورهای بزرگ عربی از دور و مشغول بودن سایر کشورهای عربی به بحران های داخلی باید آن را در پیش گیرند.
آنها از فلسطینی ها خواستند به اختلافات پایان دهند و بر سر یک طرح ملی با یکدیگر متحد شوند به ویژه اینکه همه فلسطینی ها درباره مخالفت با معامله قرن با یکدیگر توافق نظر دارند و آن را خیانتی ملی می دانند. انجمن اندیشه عربی نشست های ماهانه ای با حضور شماری از روزنامه نگاران، نویسندگان و دانشگاهیان عرب مقیم انگلیس برگزار و در آن مسائل و تحولات کشورهای عربی را بررسی می کند. این انجمن بخش ویژه ای برای بررسی مسئله فلسطین و روند درگیری کشورهای عربی و اسرائیل دارد.
در همین زمینه محمد امین رئیس انجمن اندیشه عربی برگزاری این نشست را رویدادی بسیار مهم در راستای حرکت شتابزده برخی کشورهای عربی به سمت نزدیک شدن به اسرائیل دانست. امین خاطر نشان کرد: برخی تلاش می کنند برقراری رابطه با رژیم اشغالگر اسرائیل و شریک دانستن آن و متقابلا دشمن دانستن فلسطینی ها را طبیعی جلوه دهند.
در این سمینار همچنین از عدم مشارکت فلسطینی ها (در نشست بحرین) و دست نداشتن آنها در مشروعیت بخشیدن به معامله قرن استقبال شد. این سمینار از سازمان آزادی بخش فلسطین "ساف" خواست "فرصت را غنیمت شمرد و برگزاری گفتمان ملی فراگیر با هدف ایجاد اتحاد بین فلسطینی ها را خواستار شود".
غاده الکرمی استاد دانشگاه "اکستر" گفت: معامله قرن "راه حلی اقتصادی است که هدف از آن لغو حق بازگشت و ادغام کردن اسرائیل در منطقه است". وی همچنین از "اینکه برخی کشورهای عربی مثل عربستان و امارات پیگیر این معامله هستند و برای اجرای طرح های آمریکا با یکدیگر مسابقه می دهند" ابراز تعجب کرد.
عاطف الشاعر استاد دانشگاه وست مینستر نیز در این باره گفت: این معامله پیش از اعلام رسمی و از زمانی اجرا شد که "ترامپ با ورود به کاخ سفید قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و مسئله آوارگان و دیگر اقدامات (مربوط به فلسطینی ها) را لغو کرد". وی همچنین درباره تحرکات اقتصادی "مشکوک" همچون طرح نیوم که هدف از آن عادی سازی روابط عربستان و اسرائیل است هشدار داد و گفت احتمالا برخی "تصمیم" دارند خط آهن حجاز را که مکه را به اسرائیل متصل می کند احیا کنند.