پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر از تلاش مدیریت شهری پایتخت برای احیای درختان پارک جنگلی چیتگر خبر داد و گفت: استفاده از پساب برای آبیاری مهم است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما خانم زهرا صدر اعظم نوری در پایان جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران درباره اقدامات کمیسیون در پارک چیتگر گفت: در کمیسیون ماموریت ویژهای برای نظارت و حفاظت از فضای سبز و محیط زیست داریم، پارکها و بوستانهای شهر تهران به صورت دورهای بازدید میشود و در بازدید دورهای که اعضای کمیسیون از پارک جنگلی چیتگر داشتند، خشک شدن درختان این پارک مشخص شده بود.
خانم نوری با بیان اینکه با حضور شهردار منطقه، موضوع بررسی شد و شهرداری منطقه کارهایی را برای جلوگیری از توسعه خشکسالی پارک مطرح کرد، افزود: پارک جنگلی چیتگر در دهه ۴۰ ایجاد شده است و ۸۰۰ هکتار وسعت دارد و مانند ریه در غرب تهران عمل میکند و طبیعی است که تا امروز پارک مشکل پیدا میکند.
وی افزود: تغییرات اقلیم و مسئله آب از موضوعهای جدی است که میتواند درختان را خشک کند و این اتفاق افتاده و درختان، چون در فصل مناسب آبیاری نشده، این تاثیر بیشتر شده است. ۹۵ هکتار از این پارک جنگلی آسیب دیده و دچار مشکل شده است، اما تلاش میکنیم پارک چیتگر احیا شود.
خانم نوری در باره اینکه آیا بساز و بفروشها نقشی در خشک شدن پارک دارد؟ گفت: پارک چیتگر پارکی نیست که تصرف شده باشد؛ امکان دارد یک توده گذاری انجام شود که با کاربری پارک همخوانی نداشته باشد، اما اینکه ساخت و ساز گسترده انجام شود، امکان ندارد. پیست اسب سواری هم اگر بدون مطالعه ساخته شود، حتما به پارک آسیب میزند، اما باید مشخص شود که هر اقدامی به صورت هدفمند رخ داده است یا خیر؟
خانم صدراعظم نوری ادامه داد: بحث آب و تامین منابع آبی موضوع مهمی است و باید تلاش کرد تا آب در مصارف ضروری باشد و در کاربریهایی مانند آبیاری پارک و کشاورزی مدیریت مصرف آب جدی باشد و از شهرداری میخواهیم به سمت استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز برود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه آیا برای جبران خشکسالی رخ داده، درختان جدیدی در پارک کاشته میشود یا نه؟ گفت: سازمان بوستانها صد هزار اصله درخت کاشته است و عملیات کاشت درخت باید مستمر انجام گیرد، زیرا یک سری خشک میشود و برخی هم آفت میخورد، باید جایگزینی درختان در دورههای متناوب انجام شود و بکر بودن آن حفظ شود.
میلانی: آب چیتگر با دبی ۷۰ لیتر در ثانیه تامین شد
در ادامه؛ آرش حسینی میلانی عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره سرنوشت پارک چیتگر گفت: روز گذشته جلسهای با حضور شهردار منطقه ۲۲، مسئولان شرکت آب و فاضلاب و همین طور اعضای شورای شهر تهران برگزار و قرار شد تا بدهی شهرداری منطقه ۲۲ به شرکت آب و فاضلاب از محل مطالباتش از مجموعه اب و فاضلاب تهاتر شود ودر همان جلسه دستور داده شد با توجه به این توافق آب چیتگر وصل شود که تحقق یافت.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: البته ما عنوان کردیم که موضوع حق آبه از دهه چهل بوده و یک سند مکتوب داشته است و نباید دستاویز موضوعی دیگر شود، اما مسئولان آب و فاضلاب گلایههایی از مصرف آب داشتند که البته ما میدانیم باید مدیریتی در مصرف آب صورت بگیرد تا به صورت بهینه از آب استفاده شود.
آقای میلانی با بیان اینکه آب چیتگر با دبی ۷۰ لیتر در ثانیه وصل شده، اما نیاز آبی پارک بیشتر از این میزان است، بیان کرد: چاههای داخل پارک کاهش سطح آب داشته و چاهها در وضعیت افت سفره است و پارک به طور کلی دچار کم آبی است.
وی گفت: هر پارکی باید طرح جامع و سند جامع داشته و برای سالهای آتی مشخص باشد که چه میکند، از شهرداری منطقه ۲۲ خواسته ایم موضوع سند را پیگیری کند.
نابودی ۹۵ هکتار از پارک جنگلی چیتگر
مشکلات چند دهه پارک جنگلی چیتگر منجر به نابودی ۹۵ هکتار از این پارک شده است.
خانم زهرا صدراعظم نوری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ با تأکید بر اینکه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران به صورت مستمر بازدیدهای میدانی از بوستانها و فضای سبز دارد، گفت: مأموریت ویژهای بر عهده کمیته محیط زیست برای نظارت از فضاهای سبز پایتخت قرار دارد که در این بین بوستان جنگلی چیتگر نیز مورد بازدید قرار گرفت.
وی افزود: باتوجه به خشک شدن بخشی از درختان بوستان چیتگر، جلسهای با حضور شهردار منطقه ۲۲ برگزار شد و در آن جلسه کارهایی که مدیریت شهری برای جلوگیری از گسترش خشک شدن بوستان چیتگر انجام داده بود، بررسی شد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با تأکید بر این نکته که بوستان جنگلی چیتگر ۸۰۰ هکتار است، گفت: این بوستان در دهه ۴۰ احداث شده است و به عنوان ریه پایتخت شناخته میشود.
خانم صدراعظم نوری افزود: مشکلات چندین دهه پارک جنگلی چیتگر باعث نابودی ۹۵هکتار از درختان آن شده است.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با تأکید بر بحران آب در کشور، گفت: بحث تأمین آب در کشور موضوعی جدی است و باید تلاش کنیم آبی که به دست میآوریم در مصارف مناسب و شکلهای متناسب با اقلیم کشور مورد استفاده قرار گیرد.