وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات :
«پست اول» باید رقیب پست باشد
آذری جهرمی: اولین اپراتور خصوصی پست ایران (پست اول) باید رقیب پست باشد.
به گزارش
خبرگزاري صدا و سيما و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، محمدجواد آذری جهرمی امروز در همایش رونمایی رسمی از پروانه فعالیت اولین اپراتور خصوصی پست ایران (پست اول) گفت: «پست اول» باید رقیب پست باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تعارفهای کرباسیان مدیرعامل «پست اول» مبنی بر اینکه نمیخواهیم رقیب پست باشیم، گفت: روز اول تولد پست اول میگویید که نمیخواهید با پست رقابت کنید و دنبال این موضوع نیستید؟ باید از همین روز اول به دنبال رقابت با شرکت پست باشید و بر این مسئله تأکید کنید که تصمیم دارید بازار پست را از آن خود کنید و خدمات بهتری به مردم ارائه دهید.
وی افزود: نگرانی نداشته باشید، شرکت پست، رقیب شما نیست، این شرکت تنها یکسری وظایف حاکمیتی بر عهده دارد.
آقای آذری جهرمی گفت : شرکت «پست اول» هم بنا بر یک تدبیر برای سپردن امور مردم به دست مردم در راستای سیاستهای اصل ۴۴ به دنیا آمده است، امروز شما پروانه فعالیت دارید و یک شرکت اقتصادی هستید و میدانید بازار پست که خودتان هم مقطعی در آن خدمت کردهاید، میتواند اندازهاش خیلی بزرگتر باشد
وی افزود : ما امید داریم که پست اول اقتصاد این بخش را بزرگ کند، تا ما هم یاد بگیریم وظایف خود را را واگذار کنیم و یاد بگیریم تنها رگولاتور (مقررات گذار) خوبی باشیم.
وزیر ارتباطات گفت : مهم این است که خدمات خوب و باکیفیت به مردم ارائه کنیم و سرویسها در شان مردم باشد. این ارزشمند است. بر همین اساس هم میخواهیم با شرکت پست و سایر رقبا برای تحقق این هدف در این عرصه رقابت کنید.
آقای آذری جهرمی در ادامه بابیان اینکه «البته نمیشود پست را آزادسازی کنیم یا مخابرات را واگذار کنیم و بعد موقع عیان شدن نقصها از وزیر پرسش شود که چرا در فلان جاده یا فلان روستا مشکلداریم»، افزود : با واگذاریها و خصوصیسازیها ابزار اعمال مدیریت از وزیر گرفتهشده است و مقررات و بودجه هم جای دیگری مصوب میشود در این شرایط وزیر تنها باید نقش مقررات گذار را ایفا کند.
وزیر کابینه دولت دوازدهم افزود: البته وقتی هم وزیر میخواهد در حوزه مقررات گذاری ورود کند و به کمیسیون تنظیم مقررات پیشنهادی ارائه دهد، هزار ایراد به آن گرفته میشود. بااینوجود همانطور که عرض کردم ما باید یاد بگیریم مقررات گذار خوبی باشیم و یاد بگیریم که مقررات گذار با اجراکننده کار متفاوت است و این نکته مهمی است که باید به آن توجه داشته باشیم.
وی با اشاره به بخشی از سخنان رئیس کمیسیون ویژه اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی در این جلسه مبنی بر اینکه «در واگذاری شرکت مخابرات اشتباهاتی رخداده است، اما نباید آن را باز کرد» گفت: به نظر من باید این مسئله را باز کرد و مفصل هم درباره آن صحبت کرد که در این واگذاری چه اشتباهی انجامگرفته است. اصل خصوصیسازی اشتباه نبوده بلکه شیوه واگذاری مخابرات اشتباه بود. با این یادآوریهاست که یاد میگیریم دیگر چنین اشتباهاتی را تکرار نکنیم.
وزیر ارتباطات افزود: مشکلات جاری در بازار را باید دید و با کتمان کردن و طرح نکردن آن کارمان پیش نمیرود. بایستی فضایی فارغ از دغدغههای غیر فنی و غیراصولی برای گفتگو ایجاد شود.
وی گفت : ما هر روز با این مشکلات دست به گریبان هستیم. دو سال است که من وزیرم؛ در این دو سال لوایحی را برای تصویب در قانون بودجه و برنامه ششم ارائه کردهایم تا این اشکالهایی را که در خصوصیسازی شرکت مخابرات به وجود آمده و فضای غیر رقابتی که ایجادشده است، جبران کنیم.
آقای آذری جهرمی تأکید کرد:، چون تاکنون اشکالات بازگو نشده، مشکلات فقط در حد یک گزاره سیاسی باقی مانده است و وقتی در مجلس هم طرح میشود در حد گزاره سیاسی باقی میماند.
وزیر کابینه دولت تدبیر و امید ادامه داد: چرا نباید بگوییم که با خصوصیسازی مخابرات در عرصه تلفن ثابت عقبگرد داشتهایم. چرا نگوییم با خصوصیسازی، توسعه FTTH خوب پیش نمیرود و ما در توسعه نسل نوین ارتباطات پرسرعت در کشور با مشکل مواجهیم.
وی گفت : چرا نباید بگوییم خصوصیسازی چه مشکلاتی برای کسانی که سالها خاک این صنعت در عرصه مخابرات را خوردهاند و امروز بازنشسته هستند به وجود آورده و چرا نباید در رابطه با مشکلات خصوصیسازی و کارگزاران روستایی صحبت کنیم.
آقای آذری جهرمی تأکید کرد: در بحث خصوصیسازی شرکت مخابرات ، ما به جد اعتقاد داریم که هم باید داکت و سیم مسی به عرصه دولت برگردد و بهعنوان یک انفال عمومی، استفاده و رقابتی شود و هم اینکه در حوزه مقررات گذاری خوب باشیم.