حقایقی درباره دیوار مرزی باستانی در استان کرمانشاه
معاون میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه گفت: دیواری که به دیوار چین ایران معروف شده سالهاست که شناسایی شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکزکرمانشاه ، به گفته معاون میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه این دیواردر حوالی قصرشیرین و سرپل ذهاب قرار دارد و طول آن ۱۱۵ کیلومتر است.
برشاهی افزود : این دیوار از قبل شناسایی شده بود تا جایی که یک بار در سال ۸۴ مورد بررسی باستان شناسان قرار گرفت و در همین راستا در سال ۹۴ تیمی به سرپرستی سجاد علی بیگی ۲۵ هزار هکتار از اراضی قصر شیرین و سرپل ذهاب را مورد کاوش قرارداد.
معاون میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه ادامه داد: این کاوش بر اساس مجوز پژوهشگاه باستان شناسی ایران انجام شد که حاصل این پژوهشها در گردهمایی سالانه باستان شناسان در سال ۱۳۹۵ اراِِِِِِیه شد .
وی گفت: انچه این روزها خبرسازشده مقالهای هست که اخیرا در این خصوص به چاپ رسیده است.
معاون میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه افزود: این شیوه در میان باستان شناسان مرسوم است که وقتی موضوعی مورد کاوش قرار میگیرد به مرور اطلاعات آن منتشر میشود.
به گفته کارشناسان این دیوار کارکرد دفاعی داشته و یا برای تعیین مرز دو کشور ایجاد شده است و از ایران تا کشور عراق امتداد دارد و برای شناسایی ابعاد بیشتر آن باید منتظر کاوشهای جدید بود.