سندرز در مناظره انتخاباتی دموکراتها
ترامپ فاسدترین رئیس جمهور در تاریخ آمریکا
نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا : تلاش ترامپ در پرونده اوکراین نشان از فساد دولت آمریکا است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ؛ نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چهارشنبه در مناظره انتخاباتی در آتلانتا با حمایت از تحقیق درباره استیضاح ترامپ، رئیس جمهور جمهوریخواه اعلام کردند تلاشهای ترامپ برای واداشتن اوکراین به تحقیق درباره جو بایدن، معاون رئیس جمهور سابق، نمونهای از فساد مالی دولت است.
برنی سندرز، سناتور ایالت ورمونت گفت: ما رئیس جمهوری داریم که نه تنها به صورتی بیمارگونه دروغ میگوید، بلکه احتمالاً فاسدترین رئیس جمهور در تاریخ مدرن آمریکاست. اما ما نمیتوانیم به راحتی توسط دونالد ترامپ تضعیف شویم، چون اگر اینطور شود، در انتخابات شکست خواهیم خورد. ما میتوانیم با فساد مالی ترامپ مقابله کنیم، اما باید برای حمایت از خانوادههای کارگر این کشور هم به پا خیزیم.
نامزدهای دموکرات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا در مناظره انتخاباتی روز چهارشنبه در آتلانتا ضمن حمایت از تحقیق درباره استیضاح ترامپ، بر سر خدمات درمانی و اولویتهای دیگر مشاجره کردند که موجب آشکار شدن اختلاف خط مشیهای سیاسی لیبرال و میانه رو آنها شد. پس از آغاز پنجمین مناظره انتخاباتی نامزدهای دموکرات که به طور عمده معطوف به استیضاح ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بود، نامزدها درباره خدمات درمانی، به ویژه برنامه پرهزینه پوشش فراگیر که از حمایت الیزابت وارن، برنی سندرز برخوردار است، مشاجره کردند.
جو بایدن، معاون رئیس جمهور سابق که از نامزدهای دیگر پیش افتاده است گفت: ”واقعیت این است که در حال حاضر شمار گستردهای از طرح ”مدیکر (خدمات درمانی) برای همه“ حمایت نمیکنند. وی گفت: ”در حال حاضر امکان تصویب این طرح در سنا و مجلس نمایندگان آمریکا وجود ندارد. “ بایدن پیشنهاد چیزی مبتنی بر برنامه فعلی اوباماکر، و افزودن گزینهای عمومی را برای خدمات درمانی مطرح کرد.
پیت بوجیج، دیگر نامزد دموکرات گفت: دموکراتها میتوانند از اکثریت در خصوص مسائلی همچون مهاجرت و اسلحه استفاده کنند، ”البته اگر بتوانند این اکثریت را متحد کنند، نه اینکه دودستگی در اکثریت ایجاد شود. “
در خصوص خدمات درمانی، بوجیج نیز که شهردار شهر کوچک ساوث بند در ایندیاناست، از لیبرال به شدت انتقاد کرد و گفت: دولت نباید ”به مردم دستور دهد“ برنامه ”مدیکر برای همه“ را قبول کنند.
بحث درباره خدمات درمانی، در کانون اختلاف سیاسی نامزدهای دموکرات قرار دارد.
بایدن در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا اگر رئیس جمهور شود، دستور خواهد داد ترامپ به عنوان رئیس جمهور سابق، مورد پیگرد قانونی کیفری قرار گیرد گفت: من به وزارت دادگستری ام، دستورهایی را که این رئیس جمهور میدهد، نمیدهم. من به آنها اجازه میدهم به طور مستقل قضاوت کنند. من برای آنها تعیین نمیکنم که چه کسی باید مورد پیگرد قانونی قرار گیرد، یا چه کسی باید تبرئه شود. این نقش رئیس جمهور آمریکا نیست. این وظیفه دادستان کل است، نه وکیل شخصی رئیس جمهور. پس من هر تصمیمی را انجام خواهم داد که دادستانی که از او حمایت و منصوب کرده ام، اتخاذ کند. من اجازه میدهم آنها به طور مستقل قضاوت کنند و تصمیم بگیرند. اگر نظر آنها این باشد که او (ترامپ) قانون را نقض کرده است، و باید از لحاظ کیفری مورد پیگرد قانونی قرار گیرد، در این صورت، همین طور خواهد شد. اما به آنها دستور نخواهم داد. همچنین فکر نمیکنم این ایده خوبی باشد که ما مثل ترامپ رفتار کنیم و بگوییم زندانی اش کنید. ما باید این کشور را متحد کنیم.
معاون رئیس جمهور سابق گفت: رئیس جمهور بعدی آمریکا باید دو کار انجام دهد: اول، ترامپ را شکست دهد؛ و دوم، باید بتواند به ایالتهایی همچون جرجیا و کارولینای شمالی و مکانهای دیگر برود و حداکثر (کرسی ها) را در سنا به دست آورد.
الیزابت وارن، سناتور ایالت ماساچوست گفت: ما باید این اصل را تثبیت کنیم که هیچ کسی، بالاتر از قانون نیست. ما بر اساس قانون اساسی مسئولیت داریم و باید به این مسئولیت عمل کنیم.
الیزابت وارن در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا وی در صورت رای دادن مجلس نمایندگان به استیضاح ترامپ، تلاش خواهد کرد سناتورهای جمهوریخواه را متقاعد به رای دادن برای محکوم کردن ترامپ کند، گفت: البته که این کار را خواهم کرد؛ و پاسخ روشن این است که اول گزارش مولر را بخوانید- همه ۴۴۲ صفحه این گزارش نشان داد که رئیس جمهور چطور در مسیر عدالت مانع تراشی کرد؛ و زمانی که کنگره با اهمال خود وارد عمل نشد، رئیس جمهور بارها و بارهای دیگر به راحتی قانون را نقض کرد. این چیزی است که در مورد اوکراین رخ داد. ما باید این اصل را تثبیت کنیم که هیچ کسی بالاتر از قانون نیست.
ایمی کلوباکر، سناتور ایالت مینه سوتا گفت: من بسیار صریح گفته ام که این رفتاری قابل استیضاح است و خواستار روند استیضاح شده ام. من معتقدم شغل ما به عنوان اعضای هیئت منصفه این است که هر فقره (جرم) را بررسی کنیم و تصمیمی اتخاذ کنیم. اما اجازه دهید به صراحت کامل بگویم مسئله مربوط به این روند استیضاح، در واقع این است که دموکراسی ما در خطر است.
پیت بوجیج، شهردار ساوث بند، واقع در ایالت ایندیانا و نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، چهارشنبه در پنجمین مناظره انتخاباتی نامزدهای دموکرات گفت: ترامپ به راهبردهای امنیتی قرن هفدهم بازگشته است.
بوجیج گفت: ما شاهد راهبرد امنیتی (متناسب با) قرن بیست و یکم از سوی این رئیس جمهور نیستیم. از این گذشته، او متکی بر فناوریهای راهبردی قرن هفدهم همچون حفر خندقهای پر از تمساح یا احداث یک دیوارهای بزرگ است.
کامالا هریس، سناتور ایالت کالیفرنیا گفت: اول از همه، ما در کاخ سفید با فضای تبهکارانهای رو به رو هستیم؛ و هیچ تردیدی نیست که در انتخابات سال ۲۰۲۰، بزرگترین موضوع پیش روی ما، تا زمانی که به آن ”لحظه حساس“ برسیم، عدالت خواهد بود. چیزی که امروز شاهد بودیم این بود که سفیر ساندلند با زبان خود به ما گفت: همه (از درخواست ما به ازاء از اوکراین) اطلاع داشتند. این بدان معناست که این اقدامی تبهکارانه است که -با توجه به اظهاراتی که امروز شنیدیم- رئیس جمهور، معاون رئیس جمهور، وزیر خارجه و رئیس کارکنان (کاخ سفید) در آن دست داشتند.
منفور و رژیم دیکتاتور وحشی، بخشی از توصیفات از حکومت سعودی در ریاض
جنایتکار، سرکوبگر، منفور، رژیم دیکتاتور وحشی، مطرود در عرصه بین المللی، دارای ارزش ناچیز، نابودکننده دمکراسی و متحد غیر قابل اعتماد برای آمریکا؛ توصیفهای نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای رژیم سعودی به عنوان متحد اصلی آمریکاییها در غرب آسیاست.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با حمله به عربستان سعودی، به شدت از این کشور انتقاد کردند.
نامزدهای احتمالی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجمین مناظره خود، با حمله شدید به عربستان بر لزوم بازخواست این کشور برای جنایتها و سیاستهای سرکوبگرانه اش تأکید کردند. این نامزدها، عربستان را منفور و یک رژیم دیکتاتوری وحشی توصیف کردند.
گزارشگر شبکه العالم گفت: در پنجمین مناظره بین نامزدهای دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که قرار است سال آینده برگزار شود، نارضایتی شدید از سیاستهای عربستان برجسته بود. نامزدها در این مناظره بر لزوم بازخواست ریاض برای جنایت هایش به ویژه در یمن و جنایت قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی تأکید کردند. جو بایدن اصلیترین نامزد احتمالی این انتخابات تأکید کرد دولت عربستان را به یک دولت مطرود در صحنه بین المللی تبدیل خواهد کرد.
جو بایدن گفت:” جمال خاشقجی کشته و تکه تکه شد و من یقین دارم که این اقدام به دستور محمد بن سلمان ولیعهد سعودی صورت گرفته است. قصد نداریم سلاحهای بیشتر به عربستان بفروشیم. ما عربستان را به یک کشور مطرود تبدیل خواهیم کرد، همانطور که در واقع هم همینطور است. دولت فعلی سعودی، ارزش ناچیزی دارد. “
در ادامه این گزارش آمده است: برنی سندرز دیگر نامزد این انتخابات هم عربستان را دیکتاتوری وحشی توصیف کرد که هر کاری برای نابودی دموکراسی، هر کاری میتواند صورت میدهد. سندرز تأکید کرد عربستان متحد قابل اعتمادی برای آمریکا نیست. ایمی کلوباکر دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در این مناظره، تأکید کرد مقابله نکردن دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور با جنایتهای ریاض، شرایط را اینطور جلوه داده است که اقدامات دیکتاتورمآبانه ریاض، قابل قبول است. ناظران میگویند توافق نظر نامزد انتخابات آمریکا در انتقاد شدید از سیاستهای عربستان در مناظرههای انتخاباتی، بیانگر آن است که ریاض در صورت پیروز یک نامزد دموکرات در انتخابات سال ۲۰۲۰، سیاستهای افراطی در پیش خواهد گرفت.