پخش زنده
امروز: -
1000 کیلوگرم زعفران از اراضی زیر کشت این محصول در استان مرکزی امسال برداشت شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز اراک؛ مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: هزار کیلوگرم محصول زعفران امسال در استان تولید شد که این میزان نسبت به پارسال 180 کیلوگرم افزایش یافته است.
زارعی افزود: محصول زعفران در 320 هکتار از اراضی استان مرکزی کاشته شده و سطح زیر کشت این محصول امسال نسبت به پارسال 40 هکتار افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه 220 هکتار از مجموع سطح زیر کشت محصول زعفران استان مرکزی بارور و 100 هکتار غیر بارور است گفت: شهرستانهای خمین، دلیجان و خنداب به ترتیب از نظر سطح زیر کشت محصول زعفران رتبه اول تا سوم را در استان مرکزی به خود اختصاص دادهاند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: توسعه کشت گیاه زعفران در 15 هکتار از اراضی کشاورزی استان امسال برای سازمان جهاد کشاورزی تعهد شده بود که با حمایتهای انجام شده بیش از 2 و نیم برابر این تعهد عملیاتی شده است.
زارعی قیمت هر کیلوگرم محصول زعفران را بین 120 تا 150 میلیون ریال عنوان کرد و گفت: سالانه به صورت متوسط سه و نیم کیلوگرم زعفران در هر هکتار از سطح زیر کشت این محصول در استان مرکزی تولید میشود.
وی توسعه سطح زیر کشت محصول زعفران در اراضی کشاورزی استان مرکزی از جمله برنامههای اولویت دار سازمان جهاد کشاورزی استان دانست و افزود: برای توسعه سطح زیر کشت هر هکتار این محصول 500 تا 600 میلیون ریال تسهیلات یارانهای به زعفرانکاران پرداخت میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: گیاه زعفران از جمله گیاهان کمآب بر و مقاوم در برابر شوری و خشکی بوده و سالانه برای هر هکتار از کشت این محصول ، بین 2 هزار تا 2 هزار و 500 متر مکعب آب نیاز است.
استان مرکزی با 90 هزار بهره بردار جزو 10 استان برتر کشور در بخش کشاورزی است.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.