پخش زنده
امروز: -
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: «AB منفی»، کمیابترین گروه خونی کشور است.
دکتر بشیر حاجی بیگی در حاشیه مراسم روز ملی خونهای نادر در کشور و در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما افزود: ۹۰ درصد مردم گروه خونی مثبت و ۱۰ درصد گروه خونی منفی دارند که آمار پایینی است.
وی گفت: در کشور ما ۳ تا ۴ درصد مردم دارای o منفی، ۲ درصد تا سه درصد a منفی , ۲ درصد b منفی هستند و ab منفی به عنوان کمیابترین گروه خونی در کشور زیر یک درصد است.
حاجی بیگی با تشکر ویژه از مردم برای مشارکت در اهدای خون افزود: همواره در فصل سرما با کمبود ذخایر خونی مواجه میشویم، اما خوشبختانه هم اکنون آمار ذخایر خون در کشور درحد مطلوب است.
وی با اشاره به اینکه اهدای خون کسانی که گروه خونی منفی دارند نیز پایین است گفت::پیشنهاد میکنم ۱۸ سالهها دو روز در تقویم خود را برای اهدای خون به منظور کمک به همنوع ثبت کنند، زیرا جمعیت کشور روبه سالمندی است و نیاز به خونهای اهدایی بیشتر است.
شناسایی ۱۸ گروه خونی بسیار نادر در کشور
دبیر ستاد بزرگداشت روز ملی خونهای نادر گفت: تاکنون ۱۲۰۰ نفر با ۱۸ گروه خونی بسیار نادر در کشور شناسایی شده اند که ۲۳۰ واحد آن بصورت ذخیره در بانک ملی ذخیره خون نادر، نگهداری میشود.
افرادی که حداقل در چهار گروه خونی اصلی (B، A، AB و O) قرار نداشته باشند در رده بندی گروههای خونی نادر قرار میگیرند و از بین ۵ تا ۱۰هزار نفر، یک نفر در ایران دارای گروه خونی نادر است. میزان فراوانی گروههای خونی نادر در یک کشور به نوع گروه خونی نادر و جمعیت هر کشور بستگی دارد و «گروه خونی بمبئی» از جمله گروههای خونی بسیار نادر شناخته شده در ایران است.
مصطفی مقدم در حاشیه برگزاری همایش «روز ملی خونهای نادر» افزود: هم اکنون بیش از یک هزار نفر دارای خون نادر شناسایی شده اند و از این تعداد کمتر از ۱۰۰ نفر خون بسیار نادر دارند.
وی گفت: ایران یکی از ۲۳ کشوری است که عضو بانک بین المللی خونهای نادر است و میتواند از ذخیره جهانی خونهای نادر برای بیماران نیازمند به خون استفاده کند.
مقدم با اشاره به نامگذاری روز ۲۱ دی به نام «روز ملی خونهای نادر» افزود: در سال ۹۰ دختر بچه تبریزی به نام اَسرا با گروه خون O بمبئی نیاز به خون پیدا کرد که با کمک انتقال خون و استفاده از خون سازگار نجات یافت و هم اکنون با صحت و سلامت زندگی میکند از این رو ۲۱ دی ماه هر سال روز ملی خونهای نادر نامگذاری شده است.
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۸۹ به عضویت انجمن بین المللی خونهای نادر دنیا درآمد. ایران به عنوان تنها کشور اسلامی عضو این انجمن است که دارای برنامه خونهای نادر است. همچنین در قاره آسیا، کشورهای ایران، چین و ژاپن اعضای این انجمن و دارای برنامه خونهای نادر هستند.