• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۴۷۸۵۱
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۷
اجتماعی » حقوقی و قضایی
در دیدار هیئت حقوقی عراق با معاون حقوق بشر وزیر دادگستری

توافق برای تشکیل کمیته پیگیری ترور شهید سلیمانی

مسئولان قضایی ایران و عراق بر تشکیل کمیته پیگیری ترور شهید سلیمانی و شهید ابوالمهدی المهندس توافق کردند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی وزارت دادگستری، در دیدار هیئت حقوقی و قضایی عراق با معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری، درباره ایران و عراق بر تشکیل کمیته پیگیری ترور شهید سلیمانی و شهید ابوالمهدی المهندس توافق شد.
 آقای ضاری جابر فرهود، معاون دادستان کل عراق و کامل امین هاشم، مدیر کل حقوق بشر و همکاری‌های بین المللی وزارت دادگستری عراق، در راستای تعمیق همکاری‌های دوجانبه با معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری دیدار کردند.
در این دیدار، محمود عباسی، معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری ضمن خیر مقدم برای تداوم همکاری‌های دوجانبه اظهار امیدواری کرد.
وی بیان داشت دو ملت ایران و عراق در طول سالیان گذشته بر اساس مولفه‌های فرهنگی، تمدنی و مذهبی مشترک بین دو کشور، روابط دیرینه و تأثیرگذاری داشته اند که این روابط در زمینه حقوقی و قضایی گسترش چشمگیری داشته است.
عباسی افزود: ملت و دولت ایران همواره درهمه سختی‌ها از جمله مبارزه با تروریسم و گروهک‌های تروریستی نظیر داعش در کنار ملت و دولت عراق بوده و هزینه گزافی نیز بابت این حمایت متحمل شده اند که نمونه آن شهادت سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و ابوالمهدی المهندس بوده است.
وی تصریح کرد: این جنایت بزرگ به مثابه عمل خطرناکی است که دولت آمریکا، در وضعیتی که شهید سلیمانی مهمان رسمی کشورعراق به عنوان یک دولت دارای حاکمیت مستقل بوده، مرتکب آن شده است.
عباسی تأکید کرد که ترور این دو شهید والامقام از سوی هر دو کشور ایران و عراق قابل پیگیری در مجامع بین المللی است.
وی همچنین در خصوص همکاری‌های دوجانبه حقوقی و قضایی اظهار داشت خوشبختانه موافقتنامه‌های چهارگانه حقوقی-قضایی بین دو کشور منعقد و لازم الاجرا شده است و در سال‌های ۹۲ و ۹۳ نیز دو یادداشت تفاهم همکاری در زمینه انتقال محکومین و مسائل حقوقی و قضایی به امضا رسیده که اجرای موثر آن‌ها مستلزم همفکری و تعامل بیشتر است.
وی در خصوص موافقتنامه انتقال محکومین بین دو کشور اظهار داشت با توجه به روابط گسترده تجاری و مذهبی دو کشور و تردد شهروندان ایرانی و عراقی در مراسم مذهبی همچون اربعین، تعداد زندانیان ایرانی در زندان‌های آن کشور رو به افزایش بوده و بعضاً جرم برخی اتباع ایرانی در خاک عراق حمل قرص‌های روانگردان است که به لحاظ ناآگاهی اتباع ایرانی نسبت به قوانین داخلی عراق، تحت تعقیب و پیگرد قضایی در آن کشور قرار گرفته اند. در این مورد با توجه به موافقتنامه انتقال محکومین بین دو کشور، امکان انتقال آن‌ها و برخورداری از عفو و تخفیف مجازات برای محکومین ایرانی وجود دارد.
عباسی در خصوص پیگیری حقوقی و قضایی ترور سپهبد سلیمانی پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک بین دو کشور را مطرح کرد که مورد استقبال طرف عراقی قرار گرفت.
وی همچنین جهت توسعه روابط تجاری و حل اختلافات بین تجار دو کشور، تشکیل مرکز حکمیت، داوری و میانجیگری را پیشنهاد داد. وی ابراز امیدواری کرد این مرکز در چارچوب کمیته مشترک حقوقی قضایی موضوع یادداشت تفاهم دو جانبه ایران و عراق ایجاد شود.
عباسی همچنین به دیدار روسای قوه قضاییه دو کشور جهت همفکری و تسهیل تعاملات حقوقی و قضایی اشاره و اظهار امیدواری کرد که با تشکیل قریب الوقوع کمیته حقوقی قضایی مشترک تصمیمات مهمی أخذ و در دیدار روسای قوای قضاییه دو کشور مطرح شود.
در این دیدار همچنین، جناب آقای ضاری جابر فرهود، معاون دادستان کل عراق ضمن عرض تسلیت شهادت سپهبد سلیمانی، اظهار داشت که قوه قضاییه عراق از همان ابتدای أمر تحقیقات خود را در خصوص ترور‌های صورت گرفته آغاز کرده است و پیشنهاد‌ها و اظهارات معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری ایران در خصوص تشکیل کمیته مشترک قابل طرح و پیگیری است.
در ادامه، آقای کامل امین هاشم، مدیر کل حقوق بشر و همکاری‌های بین المللی وزارت دادگستری عراق، ضمن اظهار خرسندی از حضور در جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت که عمل دولت آمریکا در خصوص ترور سپهبد سلیمانی و ابومهدی المهندس، قابل طرح و پیگیری در محاکم اروپایی و شورای امنیت است. همچنین بر اساس قوانین داخلی آمریکا این عمل مجرمانه و قابل تعقیب محسوب می‌شود.
وی همچنین در خصوص پیشنهاد‌های معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران، از تشکیل کمیته مشترک برای پیگیری حقوقی بین المللی ترور سپهبد سلیمانی و ابومهدی المهندس و کمیته حقوقی قضایی مشترک در چارچوب یادداشت تفاهم منعقده فی ماین دو کشور و نیز مرکزحکمیت، داوری و میانجیگری مشترک استقبال کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توسعه زنجان با نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی و اقتصاد دانش‌بنیان
نجات جان زن محبوس در میان شعله‌های دود واتش توسط آتش نشانان شوش
آغاز پایش دمای مصرف بهینه گاز طبیعی در ادارات
آغاز بخشودگی کامل جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۳ آذر ۱۴۰۴
آسفالت ریزی جاده‌های روستایی ورزقان و خاروانا
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
رتبه سوم کشوری دو دانش آموز کیش در جشنواره جوان خوارزمی
ایران جوان و جوانی جمعیت
نظارت بر قیمت مرغ گرم و کالا‌های اساسی در ارومیه
فراخوان عمومی معرفی مادران ارزش آفرین کیش
برخورد قاطع پلیس اشنویه با تخلفات ترافیکی؛ صدور ۹۲۰ برگه جریمه در ۱۰ روز
۲ فوتی در حادثه رانندگی محور سرای – گمیچی
دهمین کاروان ترویج بهره وری کشاورزی در شهرستان نقده
حذف اقتداری از مسابقات اسکواش رنکینگ جهانی در هند
دهمین کاروان ترویجی کشاورزی در سلماس به راه افتاد
ادامه ناامنی دختران و زنان انگلیسی در معابر عمومی
تجلیل از سربازان در سپاه خوی
نامه بیش از ۲۰۰ چهره برجسته به منظور آزادی رهبر فلسطینی
ادامه روند کاهش دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)