به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، آقای علیرضا حسن زاده رئیس پژوهشکده مردم شناسی گفت: یکی از حوزه های مهم پژوهش های این پژوهشکده فرهنگ غذا در ایران است.
وی با اشاره به برگزاری همایش خوراک و فرهنگ به همت این پژوهشکده در سال ۱۳۸۴ و انتشار چند کتاب همچون «غذا در آیینه فرهنگ و خوراک » افزود: یکی از خروجی های مطالعات مردم شناسی غذا در ایران اطلس مردم نگاری سرزمین است زیرا که مسئله تغدیه و الگوهای متنوع آن در سطح جهان اهمیت فراوانی دارد.
رئیس پژوهشکده مردم شناسی تصریح کرد: فراموش کردن الگوهای غذاهای بومی و اصیل هر کشور یعنی نابود شدن بخش مهمی از دستاوردهای فرهنگی آن منطقه که طی سالیان طولانی برای شکل گیری آن تلاش شده است.
او یکی از مهم ترین راههای حفظ این امر مهم را، ثبت و ضبط اطلاعات مربوط به آن دانست که پژوهشکده مردم شناسی در حال اجرای آن است.
خانم مریم عباسی کارشناس و مجری این طرح درباره این پژوهش گفت: ایران نیز همانند دیگر کشورها از هنر متنوع غذاهای بومی در استان های مختلف بهره مند است.
وی با بیان اینکه لذت پخت و مصرف غذاهای بومی اصیل ایرانی حتی در سطح وسیع جهان دارای شهرت است و علاقه مندان زیادی را به شناخت از مواد اولیه و نحوه پخت آن جذب کرده افزود: در این میان غذاها، دسرها و شیرینی های متنوع استان مازندران مشتاقان زیادی دارد.
این پژوهشگر ادامه داد: اقلیم مازندران به علت موقعیت خاص جغرافیایی اش و قرار گرفتن میان جنگل، دریا، کوه و جلگه، دارای پوشش گیاهی و جانوری ویژه ای است که مجموعه ای بی نظیر از مواد اولیه آشپزی را در اختیار همه قرار می دهد.
خانم عباسی گفت: طرح پژوهش مردم نگاری غذا در استان مازندران به بررسی تنوع غذایی در فرهنگ بومی، ترکیبات، شکل و مزه در پهنه جغرافیایی مازندران می پردازد.