المیادین بررسی کرد
خطرات پیش روی نفتکش های ایرانی در مسیر ونزوئلا
با توجه به روابط کشورهای غربی و عربی با ایران راه نفتکشهای ایرانی برای رسیدن به ونزوئلا سخت و پیچیده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از تلویزیون المیادین، نفتکشهای ایران در مسیر خود به ونزوئلا و عبور از تنگهها و گذرگاههای آبی با تهدیدات و خطرات زیادی مواجه اند.
به گزارش فاطمه قاسم، با توجه به روابط کشورهای غربی و عربی با ایران از جمله آمریکا، اروپا، مصر، امارات و عربستان سعودی، راه نفتکشهای ایرانی برای رسیدن به ونزوئلا سخت و پیچیده است. در راه عزیمت پنج نفتکش ایرانی به آبهای منطقهای ونزوئلا، خطرات و دشمنان زیادی وجود دارد.
این نفتکشها بدون هیچ حمایت نظامی از بندر عباس و بندر ماهشهر حرکت کردند. بر اساس قوانین بین الملل، کشتیها حق دارند در کمال امنیت از تنگههای مختلف عبور کنند مگر اینکه قانونی در این زمینه توسط شورای امنیت سازمان ملل صادر شود. علی رغم سلطه کشورهای عربی و غربی بر برخی گذرگاههای آبی، این نفتکشها موفق به عبور از این گذرگاهها شدند.
این نفتکشها به ترتیب از تنگه هرمز، خلیج عمان، خلیج عدن و دریای سرخ عبور کردند و عازم باب المندب شدند که ائتلاف سعودی و اماراتی و متحدان غربی این کشورها کنترل آن را در دست دارند. این نفتکشها پس از باب المندب عازم کانال سوئز و دریای مدیترانه شدند که آمریکا آشکارا کنترل آن را در دست دارد.
این نتفکشها از طریق تنگه جبل الطارق که تحت کنترل انگلیس است نیز عبور میکنند و عازم دریای کارائیب در اقیانوس اطلس میشوند تا با همراهی نیروی دریایی ونزوئلا وارد آبهای منطقهای این کشور شوند و در آن لنگر بیندازند و بار خود را در دو بندر در این کشور خالی کنند.
این درحالیست که دو نفتکش دیگر ایرانی از مجموع چهار نفتکش در چالش جدیدی علیه تحریمهای آمریکا عازم چین شده اند و برای اینکار از تنگه هرمز، خلیج عمان، بحر العرب و غرب اقیانوس هند که صحنه استقرار کشتیهای جنگی آمریکایی است عبور میکنند. البته کشتیهای جنگی آمریکا در مناطقی از کشورهای جنوب آسیا مثل تایوان و مالزی نیز مستقر هستند. این نفتکشها سپس از تنگهای که مالزی و اندونزی را به هم مرتبط میکند عبور میکنند و سپس وارد دریای جنوبی چین میشوند که البته در این جا نیز نیروهای نظامی آمریکا مستقر هستند و سپس وارد سواحل چین میشوند.