گزارش اختصاصی
کلاکت
کلاکت این هفته به موضوعات متنوعی از نمایش اینترنتی فیلمهای سینمایی گرفته تا تخریب بخشی از بافت تاریخی شهر «شاهدیه» پرداخته است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، نمایش اینترنتی و برخط فیلمهای سینمایی که در شرایط کرونایی رقم خورد، ظاهرا در ادامه ماجراهایی دارد.
بعد از اینکه فیلم «خروج»، تازهترین ساخته ابراهیم حاتمی کیا به عنوان نخستین فیلم، پیش از نمایش بر پرده سینما، به صورت اینترنتی نمایش داده شد و بعضی تهیه کنندگان دیگر را هم برای نمایش فیلم هایشان در همین فضا ترغیب کرد، حالا به نظر میرسد، لابلای فیلمهای تازه تولید شده، اسمهایی از فیلمهایی آمده است که سالها پیش ساخته شده است و البته در توقیف به سر میبرند، فیلمهایی که ظاهرا بعضی از آنها برای نمایش اینترنتی هیچ چیز
نمیخواهند جز امضاء شخص وزیر.
سوال مشخص این است که اگر این فیلمها پروانه نمایش داشتند، چرا در زمان خودشان روی پرده نرفتند و اگر مجوز قانونی ندارند، چرا باید به صورت اینترنتی نمایش داده شوند.
ناگفتههایی از جلسه شهید قاسم سلیمانی با تعدادی از فیلمسازان در زمان حیات ایشان، بخشی از ویژه نامه مکتوبی با نام «مکتب حاج قاسم» است که هفته پیش بر روی دکههای روزنامه فروشی آمد و در شبکههای اجتماعی هم بازتاب داده شد.
با گذشت چند ماه از بحران کرونا، بنیادهای گوناگونی برای حمایت از اقشار مختلف، کمکهای معیشتی را در اختیار مردم قرار دادند، خانه سینما هم چنین رویهای را در دستور کار خود قرار داده، اما نحوه این کمک رسانی با انتقاد بسیاری از اعضای این خانه همراه شده است.
«شاهدیه» شهری با جمعیت ۱۸ هزار نفر و متشکل از روستاهایی با قدمت زیاد، در ورودی شمالی شهر یزد و در حوالی دروازه قرآن واقع شده و یکی از قدیمیترین بافتهای تاریخی کشور در این شهر است. اما چند وقتی است که به خاطر مصوبات مدیریت شهری، مورد تعرض قرار گرفته و بخشی از آن به بهانه خیابان کشی و توسعه شهری، تخریب شده است.
با پیگیریهای بعدی رسانه ها، ظاهرا وزیر گردشگری دستور داده است که این محل در آثار میراث فرهنگی یزد ثبت شود تا از هر اقدام تخریبی در امان باشد.