به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، هفته نامه نیوزویک در گزارشی نوشت رسانههای چینی، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را در پی تظاهرات علیه قتل جورج فلوید شهروند سیاه پوست آمریکایی توسط پلیس، به باد تمسخر گرفتند.
در این گزارش به قلم جیمز والکر آمده است: رسانههای دولتی چینی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را در پی کشته شدن یک شهروند سیاه پوست در شهر مینیاپولیس توسط یک افسر پلیس به باد تمسخر گرفتند و سردبیر یک روزنامه چینی خطاب به ترامپ گفت در ورای اجرای قانون "پنهان نشو. "
در حالی که در پی کشته شدن جورج فلوید، اعتراضات علیه خشونتهای پلیس به شهرها در سراسر آمریکا کشیده شده است، رسانههای چینی آشوب در آمریکا را "کیفر" حمایت واشنگتن از معترضان حامی دموکراسی در هنگ کنگ دانستند.
رسانههای دولتی چین همچنین از سیاستمداران آمریکایی خواستند تا "قبل از تلاش برای ایجاد مشکلات جدید" در دیگر کشورها، مشکلات آمریکا را حل و فصل کنند.
هو سیجین سردبیر روزنامه گلوبال تایمز روز شنبه در توئیتر خود نوشت: "آقای رئیس جمهور، در ورای سرویس مخفی پنهان نشو. " او همچنین نوشت: "با آنها مذاکره کن، درست همانند زمانی که شما از پکن خواستید با آشوبگران در هنگ کنگ گفتگو کند. "
شین جین سپس یک تئوری توطئه را در این باره بیان کرد که "آشوبگران در هنگ کنگ" در آمریکا نفوذ کردند و "مغز متفکر اعتراضات خشونت آمیزی" هستند که در حال تحت تأثیر قرار دادن سراسر این کشور است.
این روزنامه روز یکشنبه تظاهرات حامی دموکراسی در هنگ کنگ را با اعتراضات کنونی مقایسه کرد که در پی کشته شدن جورج فلوید شهروند سیاه پوست آمریکایی توسط پلیس در شهر مینیاپولیس آمریکا در سراسر این کشور آغاز شده است.
این روزنامه در مقاله خود نوشت: "آشوبهای کنونی در آمریکا سبب شده است شیوههای حمله کلامی و توسل به زور در کانون توجهات قرار گیرد. قطع نظر از اتفاقاتی که در آمریکا رخ داده است، این کشور همواره بر این باور است که نظامی سیاسی اش بهترین است. "
گلوبال تایمز در یک مقاله مجزا در روز دوشنبه نوشت به نظر میرسد این شورشها در آمریکا همانند "مجازات" حمایت آمریکاییها از اعتراضات سال گذشته در هنگ کنگ است.
در این مقاله آمده است: "آمریکا سبب تحریک آشوبگران در هنگ کنگ شد، اما این کشور در حال مواجه شدن با همین آشوب هاست. " این مقاله میافزاید: "احساسات شهروندان چینی واکنش مستقیم به سیاستهای اشتباه آمریکا در قبال چین است. "
روزنامه پیپلز دیلی People's Daily که در واقع سخنگوی حزب کمونیست چین محسوب میشود، نیز در رسانههای اجتماعی به اعتراضات در آمریکا در پی قتل جورج فلوید پرداخت.
این روزنامه در صفحه فیس بوک خود نوشت: "به سبب مرگ جروج فلوید شهروند سیاه پوست آمریکایی، خشونتها در سراسر آمریکا در حال گسترش است. این موضوع نشان میدهد جامعه آمریکا تا چه اندازه دو دسته است. "
تنشها بین آمریکا و چین طی چند ماه گذشته تشدید شد، زیرا دو کشور لفاظیها و تهدیدهایی را علیه یکدیگر در ارتباط با همه گیری ویروس کرونا و همچنین آینده هنگ کنگ مطرح کردند.
ترامپ هفته گذشته در یک کنفرانس خبری اعلام کرد کنگره ملی خلق چین به اعمال قوانین امنیتی جدید بر هنگ کنگ رأی داد و این اقدام نقض توافق نامه سال ۱۹۸۴ با انگلیس محسوب میشود.
در حالی که ترامپ فاش کرد دولتش مزایای تجاری را با هنگ کنگ در ارتباط با این سرکوبها قطع خواهد کرد، افزود: "چین وعده خود در ارتباط با یک کشور با دو سیستم را به یک کشور با یک سیستم تغییر داده است. "
او روز جمعه در رز گاردن کاخ سفید گفت: جهان در نتیجه "شرارت" پکن و همچنین "پنهان کاری" شیوع کووید ۱۹ در حال آسیب دیدن است. تحت برنامههای دولت، مقامات چینی و هنگ کنگ که در "تضغیف خودمختاری هنگ کنگ" مشارکت دارند با تحریمهای آمریکا مواجه خواهند شد.
روزنامه پیپلز دیلی در واکنش به این تهدید نوشت: "اعمال تحریم از سوی آمریکا سبب ترسیدن هنگ کنگ و تسلیم شدن چین نمیشود. "