• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۳۸۵۸۰
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۰

مرگ جرج فلوید و آتش زدن پرچم آمریکا

پرچم امریکا نماد ملی مردم این کشور یا نشان تبعیض و زورگویی؟!

مرگ جرج فلوید و آتش زدن پرچم آمریکا

در اعتراضات به مرگ جرج فلوید در آمریکا دولت  این کشور به صورت گسترده با پدیده به آتش کشیدن پرچم این کشور روبرو شد.
این پدیده در تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی درباره اعتراضات در همه شهر‌های آمریکا از جمله لس انجلس، سیاتل، ... و حتی در خیابان‌های واشنگتن و در مقابل کاخ سفید دیده شده است. 
البته مخالفت با پرچم آمریکا به عنوان نماد ملی تنها با به آتش کشیدن آن آشکار نگردید.
مثلا یک فعال فضای مجازی در واکنش به رفتار نژادپرستانه دولت آمریکا علیه سیاهپوستان نقاشی زیبایی منتشر کرد. این نقاشی اثر خانم ماریا نصرالله است که در آن جورج فلوید سیاهپوست آمریکایی، که در مینیاپولیس به دست پلیس آمریکا به قتل رسید، در حالی ترسیم شده است که پرچم آمریکا همچون طناب داری دور گردن او پیچیده است.
یا به گزارش روزنامه ایندیپندنت (1399/03/15) کاربران توئیتر در واکنش به پاره پاره شدن بزرگترین پرچم آمریکا به دلیل طوفان نوشتند طبیعت هم به این مبارزه ملحق شد. یکی دیگر از کاربران نوشته است آیا این از یک خبر بد حکایت دارد؟ کاربر دیگری نوشته است کائنات نیز مختصر و موجز، حرفش را به ما می زند.
این پرچم در مقر شرکت بیمه آکیوتی در ویسکانسین به اهتزاز درآمده بود. ابعاد این پرچم 21 در 42 متر و وزن آن نیز 154 کیلوگرم بود.
اگر نتوانیم بگوییم مردم ایران نخستین کسانی بودند که پرچم آمریکا را لگد مال کرده اند و به آتش کشیده اند،  ولی می‌توان گفت آنها مهمترین نقش را در نهادینه کردن این پدیده به عنوان نماد مبارزه با استکبار، استعمار و تبعیض آمریکایی و غربی داشته اند.
پیش از این برای منصرف کردن مردمان از لگدمال کردن و به اتش کشیدن پرچم آمریکا توجیهاتی مثل اینکه "این پرچم نماد ملی برای مردم آمریکا است و توهین به آن توهین به دولت آمریکا نیست بلکه توهین به مردم آمریکا است" مطرح میشد. ولی به آتش کشیدن این پرچم در اعتراضات ناشی از مرگ جرج فلوید در آمریکا نشان دادن این پرچم نه تنها نماد ملی برای مردم این کشور نیست بلکه انها هم این پرچم را  نماد زورگویی و تبعیض نژای و ... میدانند.
در این روز‌ها این تنها پرچم آمریکا نبود که به عنوان نماد زورگویی و تبعیض در آمریکا هدف معترضان قرار گرفت. 
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار امروز گزارش داد: پس از مرگ جرج فلوید تظاهرات گسترده سراسر جهان را فرا گرفته است. در جریان این تظاهرات مجسمه های زیادی که نماد نژادپرستی و برده داری بوده اند، پایین کشیده شده اند.
بر اساس این گزارش در ​آمریکا، در شهر لوئیزویل در کنتاکی و یا ویرجینیا مجسمه کریستوف کلمپ تخریب و به دریاچه انداخته شد.
علاوه بر این هزاران تظاهرات کننده در خیابان آکسفورد تجمع کرده و برای پایین کشیدن یک مجسمه، شعار «آن را بردارید!» سر می دهند. این مجسمه فردی است به نام سسیل رود که در اواخر قرن نوزدهم می زیسته. رود نمادی از انگلیس استعمارگر در جنوب آفریقاست. وی بخشی از دارایی خود را در اختیار دانشگاه قرار داد. اما اکنون این مجسمه غیرقابل تحمل شده است.
مجسمه روبرت میلیگان تاجر برده داری در لندن نیز تحت فشار معترضان پایین کشیده شد. ماجرای پایین کشیده شدن مجسمه ادوارد کولسون  یک تاجر برده در بریستول نیز به رویدادی تماشایی تبدیل شد. در سایر نقاط جهان از این اقدامات تقلید شد. مجسمه لئوپولد دو، شاه بلژیک و نماد حکومت استعمارگر این کشور  ابتدا تخریب و سپس برداشته شد.
 
----------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توافق دفاعی انگلیس و نروژ برای مقابله با زیردریایی‌های روسیه
کشف انبار نهاده دامی به ارزش ۸۵۰ میلیارد ریال در عجب‌شیر
حضور سرمربی تیم ملی تنیس روی میز ایران در اردوی تمرینی در بغداد
تأکید کاراکاس بر اتحاد راهبردی با تهران در برابر تهدید‌های آمریکا
افتتاح یک واحد مسکونی مددجویی در کهریزه بوکان
آلودگی شدید هوا در سارایوو
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی
عیادت رئیس جمهور از رضا امیرخانی
پلمب یک مسافرخانه متخلف در مانه و سملقان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق آرادان
آمریکا محدودیت پرواز بر فراز ونزوئلا را تمدید کرد
مرزبانان چشمان بیدار ایران
کلاهبرداری با لینک جعلی در سایت‌های آگهی
بارش باران در سواحل دریای خزر
کودک آزاری هولناک در مهد کودکی در انگلیس
آسفالت نیمه تمام معابر کوی معراج چالدران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۳ آذر
رزمایش سهند ۲۰۲۵، عزم مشترک برای مقابله با تروریسم
جزئیات رزمایش مشترک امنیتی ضد تروریستی سهند ۲۰۲۵
تجهیز ۶۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی زنجان به سیستم آبیاری نوین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
برگزاری آیین گرامیداشت بیستمین سالگرد شهدای اصحاب رسانه و ارتش، فردا، در بهشت زهرا (س)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)