سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه، مدعی شد کشورش در حال تلاش برای ایجاد فضای مناسب به منظور دستیابی به راه حل سیاسی در لیبی است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، ابراهیم کالین که به آلمان سفر کرده است، گفت: ترکیه از راه حل سیاسی برای بحران در لیبی حمایت میکند و به تلاش برای ایجاد فضای مناسب به این منظور، ادامه میدهد. ترکیه میداند که راه حل نظامی در لیبی جایی ندارد.
کالین افزود: رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، گفتگوهای فشرده دیپلماتیک با روسای جمهور آمریکا و روسیه در این چارچوب داشت. در سایه ادامه طرحهایی که سازمان ملل در سایه نتایج کنفرانس برلین ارائه میکند، روشن است که روند راه حل را نمیتوان با اعلام طرحهای جایگزین آتش بس ایجاد کرد. به همین علت، ضروری است که همه تلاشها با هماهنگی صورت گیرد و متحد شود.
اعلام آمادگی رئیس جمهور برای میانجی گری در لیبی
رئیس جمهور الجزایر بر آمادگی کشورش برای میانجی گری به منظور دستیابی به راه حل سیاسی در لیبی تاکید کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، عبدالمجید تبون گفت: همه طرف های لیبیایی اعتماد خود به میانجی گری الجزایر را ابراز کردند. برگزاری دیداری در الجزایر برای امضای توافقنامه صلح هماهنگ شد، اما این دیدار صورت نگرفت. الجزایر معتقد است می تواند در کنار مصر و تونس، به دستیابی به راه حل در لیبی کمک کند. هدف ما توقف خونریزیها در لیبی و حمایت از مرزهای الجزایر است. هر دو طرف لیبیایی می گویند الجزایر تنها کشوری است که می تواند بین آنها میانجی گری کند. تنها هدف ما برقراری صلح در لیبی است. مذاکره تنها راه حل بحران در لیبی است و الجزایر هیچ چشمداشتی به لیبی ندارد.
انتقاد اتحادیه عرب از مداخله ترکیه در لیبی
به گزارش خبرگزاری آناتولی، دو روز پس از اظهارات حسام زکی معاون دبیرکل اتحادیه عرب که دولت وفاق ملی لیبی را دولت قانونی و توافقنامه ها میان آنکارا و طرابلس را قانونی خواند ، خود وی بار دیگر از همکاری میان ترکیه با دولت وفاق ملی لیبی مورد حمایت سازمان ملل متحد انتقاد کرد .
خبرگزاری رسمی مصر روز جمعه به نقل از حسام زکی معاون دبیرکل اتحادیه عرب اعلام کرد : دخالت ترکیه در لیبی و شمال آفریقا پرسش ها و ابهامات زیادی دارد و با انتقاد گسترده کشورهای عربی همراه است .
این درحالی است که خود حسام زکی دو روز پیش درمصاحبه با یک شبه خبری مصری گفته بود دولت وفاق ملی لیبی دولت قانونی و توافقنامه ها میان آمریکا و طرابلس قانونی است .
حسام زکی افزود موضع اتحادیه عرب مبتنی بر تصمیمات اعضای آن است و هر آنچه که همواره می گوییم و تکرار می کنیم از این تصمیمات نشات می گیرد.
وی خاطر نشان کرد شورای وزیران خارجه عرب در نشست ماه مارس گذشته موضع شفاف خود درباره لیبی را اعلام کرد و هرگونه مداخله خارجی و جذب و انتقال جنگجویان تروریستی خارجی به این کشور را مردود دانست .
این درحالی است که حسام زکی چهارشنبه شب گفت : مطابق با تواتفقامه الصخیرات مغرب ، دولت وفاق ملی لیبی دولت قانونی و مورد قبول و اعتماد در اتحادیه عرب اتحادیه آفریقا و سازمان ملل متحد است .
افزایش قربانیان ناشی از مینهای به جامانده از نیروهای حفتر در طرابلس
مینهایی که نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی تحت فرماندهی خلیفه حفتر در جنوب طرابلس کار گذاشتند، همچنان قربانی میگیرند. ازین رو، کارشناسان فنی ارتش ترکیه در خنثی سازی این مینها به نیروهای دولت وفاق ملی لیبی کمک میکنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربی، تیمی از نیروهای فنی ارتش ترکیه در عملیات خنثی سازی مینهایی که نیروهای خلیفه حفتر در مواضع استقرار خود در جنوب طرابلس کار گذاشته بودند، مشارکت کردند.
نیروهای دولت وفاق ملی دو روز پیش، از رسیدن شمار قربانیان مینها به ۲۷ کشته و ۴۰ مجروح خبر دادند.
این مینها در مواضعی که نیروهای خلیفه حفتر مستقر بودند، به ویژه در ترهونه کار گذاشته شده است و قربانیان این مینها در حالی کشته میشوند که دستانشان قطع شده است. از جمله قربانیان این مینها زنان و کودکان هستند که در گورهای دسته جمعی دفن میشوند؛ کسانی که مشخص نیست برای چه کشته شدند.
رزمایش نظامی ترکیه نزدیک سواحل لیبی
منابع مطلع در وزارت دفاع ترکیه از اجرای مانور نظامی این کشور نزدیک سواحل لیبی خبر دادند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، منابع مطلع در وزارت دفاع ترکیه اعلام کردند نیروهای مسلح این کشور، مانورهای هوایی و دریایی در آبهای بین المللی نزدیک سواحل لیبی، اجرا کردند.
در این مانورها که هشت ساعت طول کشید، ۱۷ فروند هواپیمای ترکیهای از جمله هواپیماهای اف ۱۶ و هواپیماهای شناسایی، ترابری هوایی و سوخت رسان، مشارکت داشتند. هشت فروند ناوچه و کشتی جنگی ارتش ترکیه هم در این مانورها با هدف هماهنگی هوایی- دریایی حضور داشتند.
عضو پارلمان اروپا: حضور مزدوران در لیبی حل بحران را پیچیده میکندعضو پارلمان اروپا گفت حضور گسترده مزدوران در لیبی، فرصتها برای حل سیاسی بحران این کشور را پیچیده میکند.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، پابلو کاسادو در گفتگو با العربیه گفت نگرانی اساسی اتحادیه اروپا این است که روند صلح به شیوه کنونی نمیتواند روندی داخلی و به دست مردم لیبی باشد بلکه روندی تحمیلی از خارج است.
وی ادامه داد مداخله ترکیه در دوران پس از توافق، بیانگر آن است که توازن قدرت در لیبی تغییر یافته است، حضور گسترده مزدورانی از روسیه و ترکیه در این کشور فرصت حل بحران را پیچیده خواهد کرد.