تولیددو هزار تن قارچ دکمهای در چهارمحال و بختیاری
امسال تاکنون دو هزار تن قارچ دکمهای در چهارمحال و بختیاری تولید و روانه بازار مصرف شده است.
ابراهیم شیرانی میزان تولید سالانه محصول قارچ دکمهای در استان را بیش از هفت هزار و ۵۰۰ تن اعلام کرد و گفت:استان چهارمحال و بختیاری رتبه ششم تولید محصول این نوع قارچ در کشور را به خود اختصاص داده است.
وی، میزان اشتغال در زمینه تولید قارچ استان را ۷۵۰ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۱۵۰ نفر در مشاغل خانگی و ۶۰۰ نفر نیز در واحدهای صنعتی مشغول به کار هستند.
شیرانی تعداد کارگاههای صنعتی تولید قارچ استان را ۳۲ واحد و تعداد کارگاههای خانگی را ۱۵۰ واحد اعلام کرد و گفت: بخش عمده کارگاههای تولید قارچ استان در شهرستانهای شهرکرد، بروجن، کیار و فارسان فعال است.
به گفته وی، در چند سال گذشته با مشارکت بنیاد برکت ۴۰ میلیارد ریال برای افزایش ۲۰ درصدی قارچ تولیدی استان در نظر گرفته شد و ۲۹ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد.
شیرانی، همچنین به ارسال بیش ۷۰ درصد قارچ تولیدی به استانهای تهران، اصفهان و خوزستان اشاره کرد و افزود: روستای 'قلعه ممکا' در چهارمحال و بختیاری به عنوان دهکده پرورش قارچ کشور از مهمترین مراکز تولید قارچ استان است.
به گفته وی، با فعالسازی ۱۵۰ واحد تولید قارچ خانگی در مناطق روستایی و شهری در دولت تدبیر و امید، افزون بر هزار تن قارچ دکمهای استان به صورت خانگی تولید میشود.
شیرانی، علت اصلی ۲برابر شدن قیمت محصول قارچ تولیدی استان در دو ماه گذشته به هرکیلوگرم به ۲۰۰ هزار ریال را افزایش دستمزد کارگر، کاهش سرمایه گردش و افزایش هزینه آب و برق و گاز در بین تولید کنندگان اعلام کرد.
قارچهای خوراکی دکمهای به دلیل اینکه در سالنهایی با بخار ۸۰ درجه سانتیگراد پاستوریزه میشوند عاری از هرگونه آلودگی هستند.