به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای غلامرضا مهدوی در حاشیه آیین گشایش شعب صلح و سازش شوراهای حل اختلاف تهران ویژه شهرکهای صنعتی که به طور نمادین در شهرک صنعتی شمس آباد برگزار شد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما افزود: دستگاه قضایی به معنای اعم و شوراهای حل اختلاف به معنای اخص به دنبال حمایت از تولید و تحقق جهش تولید است و ما امروز ۴ شعبه صلح و سازش را در شهرکهای صنعتی استان تهران افتتاح کردیم تا با نیروهای با تجربه و متخصص همین شهرکها، اختلاف صنفی بدون مراجعه به مراجع قضایی حل و فصل شود.
وی گفت: با این اقدام پروندههای ورودی به دستگاه قضایی کاهش خواهد یافت و بر اساس قانون شوراها و در راستای بخشنامه رئیس قوه قضايیه اختلافات ایجاد شده در شهرکهای صنعتی به صورت کدخدامنشی حل و فصل میشود.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: جدای از این شعب صلح و سازش که در شهرکهای صنعتی افتتاح شد ما هم اکنون در کنار ۱۹ دادسرای شهر تهران ۲۶ شعبه ویژه صلح و سازش مستقر کرده ایم و چند هفته پیش هم مجتمع ویژه صلح و سازش به نام مجتمع شهید سلیمانی افتتاح شد.
وی افزود: در سالهای گذشته کمتر از ده درصد پروندههای ورودی به شوراهای حل اختلاف منجر به صلح و سازش میشد، اما در همین شعب صلح و سازش دو ماه پیش میزان پروندههای منجر به صلح و سازش ۳۰ درصد بود و اخیرا با آماری که در پروندههای خرداد ماه بررسی کردیم ۴۸ درصد پروندههای کیفری ارجاعی به شوراهای حل اختلاف به صلح و سازش منجر شده است که قطعا ظرفیت بیش از این را داریم.
آقای مهدوی در آيین گشایش شعب صلح و سازش شورای حل اختلاف تهران ویژه شهرکهای صنعتی که در شهرک صنعتی شمس آباد برگزار شد؛ گفت: ۳۲ شعبه ویژه صلح و سازش در استان تهران داریم که البته تا چند ماه پیش موضوع سازش در شهر تهران خیلی جا نیفتاده بود، اما هم اکنون با اقدامات جهادی به جایی رسیده ایم که شعب ویژه سازش موفق شده اند ۴۸ درصد پروندههای شورای حل اختلاف استان تهران را از طریق صلح و سازش مختومه کنند.
وی گفت: امروز این شعب صلح و سازش را در شهرکهای صنعتی افتتاح میکنیم و قطعا این شوراها صلاحیت قانونی دارند و امیدواریم پروندههای تشکیل شده منجر به صلح و سازش شود.
معاون قضایی دادستان کل کشور با قوانین موجود هم میتوان جهش تولید را محقق کرد معاون قضایی دادستان کل کشور گفت: اگرچه نیازمند رفع نقص قوانین موجود در عرصه تولید هستیم، اما با همین قوانین میتوان جهش تولید را محقق کرد.
آقای سعید عمرانی در حاشیه مراسم گشایش شعب صلح و سازش شوراهای حل اختلاف تهران ویژه شهرکهای صنعتی که به طور نمادین در شهرک صنعتی شمس آباد برگزار شد در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه موانعی بر سر راه تحقق شعار جهش تولید وجود دارد؟ افزود: موانع تولید به دو بخش عمده تقسیم میشود که یک بخش مربوط به مقرراتی است که هم اکنون هیاتهای مقررات زدایی مشغول هستند تا با رفع این موانع به تسهیل ارایه مجوزها و رونق کسب و کار کمک کنند.
وی گفت: بخش دیگری از این موارد مربوط به دستگاههایی است که ذاتا یا در نوع برخورد مانند بانک، تامین اجتماعی، بیمه، مالیات و حتی سندیکاها و اتحادیهها میتوانند مانع تولید شوند که اگر همه این دستگاهها تغییر رویه دهند و پای کار باشند، مشکلات حل میشود، اما ما برخی اوقات میبینیم که نه تنها ارادهای وجود ندارد بلکه گاهی موانع تولید هم تشدید میشود و جلوی پای تولیدکننده سنگ میاندازند.
دبیر ستاد جهش تولید قوه قضاییه افزود: با علم و اعتقاد به اینکه بانک ها، امانتدار مردم هستند، اما معتقدیم با همین مقررات موجود در بانک مرکزی میتوان بیش از اینها به جهش تولید و کمک به تسهیل گیرندگان قدم گذاشت و بخش عمدهای از مشکلات را با مهلت دادن به تولیدکنندگان میتوان برطرف کرد و باید به تولیدکننده زمان داد تا به تولید و درآمد برسد و بعد از آن بانکها میتوانند به دنبال وصول طلبهای خود باشند.
آقای عمرانی درباره برنامههای قوه قضاییه برای حمایت از تولید گفت: چند سالی است که قوه قضاییه به دنبال ایجاد رونق تولید است و حداکثر توانش را در سال جهش تولید گذاشته است و رئیس قوه قضاییه و مسئولان قوه و اعضای شورای عالی قضایی در هفته قوه قضاییه یک روز را به حمایت از تولید اختصاص دادند و از همه شهرکها و بنگاههای صنعتی و کارخانههای سراسر کشور بازدید کردند.
معاون قضایی دادستان کل کشور افزود: هم اکنون ظرفیتهای بسیار خوبی در قوه قضاییه وجود دارد و همه مسئولان دادگستریهای استانها در خدمت حمایت قضایی و حل و فصل مشکلات تولیدکنندگان هستند و افتتاح شعب حل اختلاف در شهرکهای صنعتی که امروز انجام شد میتواند قدمی دیگر در راستای حل و فصل مشکلات باشد.
وی گفت: همه باید به گونهای اقدام کنیم که هیچ کارگری بیکار و هیچ کارخانهای تعطیل نشود.
آقای عمرانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا قوه قضاییه در مسیر حمایت از تولیدکنندگان با نقص قوانین مواجه است؟ افزود: قوانین باید روزآمد و بروز شود و قطعا بخشی از مشکلات مربوط به همین قوانین است، اما بخش عمده مشکلات ضعف در مدیریت هاست و اگر بخواهیم منتظر باشیم که قوانین اصلاح شود شعار جهش تولید فراموش خواهد شد.
وی گفت: ما با همین مقدار ظرفیتی که دستگاههای دولتی دارند میتوانیم مشکلات تولیدکنندگان را حل کنیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران
افتتاح چهار شعبه صلح و سازش در ۶ شهرک صنعتی استان تهران مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران گفت: از امروز با افتتاح ۴ شعبه تخصصی صلح و سازش شورای حل اختلاف در ۶ شهرک صنعتی استان تهران شاهد بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی از خدمات این شعب خواهیم بود.
آقای صابر پرنیان در حاشیه آیین گشایش این شعب که به طور نمادین در شهرک صنعتی شمس آباد برگزار شد، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما افزود: این اقدام در راستای تحقق شعار جهش تولید بسیار اثرگذار است و از تردد واحدهای صنعتی و تولیدکنندگان به مراجع قضایی میکاهد و بروکراسی حاکم را کاهش میدهد و تولیدکنندگان با خیال راحت به امورشان میپردازند.
وی گفت: اگر هم اختلافاتی در حوزه شهرکها و واحدهای صنعتی ایجاد شود در این شعب با بهره گیری از متخصصان خودشان و ریش سفیدان در قالب شوراهای حل اختلاف همه مسایل حل و فصل میشود که از این طریق هم به امور تولیدی خودشان میرسند و هم مشکلات اشتغال برطرف خواهد شد.
آقای پرنیان به همکاری میان قوه قضاییه و وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و افزود: امیدواریم گستره خدمات شوراهای حل اختلاف به کل شهرکهای صنعتی استان تهران تسری پیدا کند تا همه تولیدکنندگان بتوانند از خدمات این شوراها بهرهمند شوند و مانعی در مسیر جهش تولید ایجاد نشود.
معاون قضایی دادستان کل کشور نظام بانکی و مالیاتی و تامین اجتماعی مانع تولید هستند معاون قضایی دادستان کل کشور گفت: امروز نظام بانکی، مالیاتی و تامین اجتماعی مانع تولید هستند، شاید مشکلات آنها به واسطه مقرراتشان باشد که باید اصلاح شود.
آقای سعید عمرانی در آيین گشایش شعب صلح و سازش شوراهای حل اختلاف تهران ویژه شهرکهای صنعتی که در شهرک صنعتی شمس آباد برگزار شد، گفت: مقام معظم رهبری به صورت پله پله از اقتصاد مقاومتی سخن گفتند تا به رونق تولید رسیدند و امسال جهش تولید را مطرح کردند و چشم امید ایشان به تولیدکنندگان و صنعتگران است.
وی جنگ اقتصادی را آخرین حربه دشمن توصیف کرد و گفت: در گام دوم انقلاب ما تا قله فاصلهای نداریم و دشمن هم نهایت تلاش خود را میکند تا به قله نرسیم.
دبیر ستاد جهش تولید قوه قضاییه تحقق جهش و تولید را نیازمند اقدامی جهادی خواند و افزود: اگر در حوزه تولید و خودکفایی به مرزی نرسیم که نتوانیم خود را اداره کنیم به مشکل بر می خوریم و ما در ایام شیوع بیماری کرونا دیدیم که با چه محرومیتهایی در واردات و حتی صادرات کالا مواجه شدیم.
آقای عمرانی گفت: آن زمان که مقام معظم رهبری بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند اگر موضوع را جدی میگرفتیم امروز خیلی جلوتر میبودیم.
معاون قضایی دادستان کل کشور با اشاره به اینکه امروز قوه قضاییه تمام قد برای حمایت قضایی از تولید ایستاده است، افزود: خود را مکلف میدانیم که از همه ظرفیت هایمان در این بخش استفاده کنیم.
وی گفت: یکی از موانع تولید ارکانی است که به حکومت و دولت وابسته هستند و مشکلاتی را در مقررات و بدسلیقگیهایی ایجاد کرده است و نظام بانکی، مالیاتی و تامین اجتماعی را مانع تولید میدانیم و البته این نقیصه شاید به خاطر مقررات آنها باشد و قطعا ما با مقررات سابق نمیتوانیم به فرمان رهبرمان لبیک بگوییم.
آقای عمرانی به بازدیدهای مستمرش از شهرکهای صنعتی و کارخانهها اشاره کرد و افزود: از یاد نبریم کارخانهای را که چندین میلیون یورو تجهیزات وارد کرد، اما اکنون بانک این کارخانه را تملک کرده است.
وی گفت: شاید مدیر کارخانه هم مقصر باشد، اما ما از بانکها به سبب نحوه ارایه تسهیلاتشان انتقاد داریم و نوع قراردادهای بانکی و تسهیلاتی که میدهند کار تولید را با مشکل مواجه میکنند.
آقای عمرانی افزود: همه جای دنیا از تولیدکننده حمایت میکند و ابتدا اجازه میدهد دو سه سالی کار کند تا جا بیفتد و بعد به سراغش میروند.
وی با اشاره به اینکه قوه قضاییه با همه ظرفیت برای حمایتهای قانونی از تولید به میدان آمده است، گفت: در بازدیدهایی که از کارخانه میکنیم تملک برخی کارخانههای تولیدی مصیبت بار شده است.
معاون قضایی دادستان کل کشور افزود: مسئولان اگر دلشان برای مردم بتپد خداوند هم راه حل مشکلات را به آنها نشان میدهد.
آقای عمرانی گفت: در سطح کلان قوه قضاییه توجه به تولید و اقتصاد مقاومتی بسیار جدی است و درصددیم با اقدامات عملی و غیرشعاری تولیدکنندگانی را که زمین خورده اند نجات دهیم که البته در خود قوه قضاییه هم نیازمند اصلاحاتی هستیم و ما که خودمان اعتراض میکنیم در بسیاری اوقات مجری تصمیمهای نظام بانکی شده ایم.
وی افزود: رئیس قوه قضاییه در استان فارس گفت که معلوم نیست ما تا کجا باید ضمانتهای اجرایی را حمایت قضایی کنیم و ما باید درباره نحوه کار بانکها و محاسبات و نوع قرارداد آنها ورود کنیم و اینها باید طبق مقررات بانکداری اسلامی اصلاح شود.
آقای عمرانی گفت: آب، برق و گاز کارخانهها را قطع میکنیم و این روشی نیست که به جهش تولید منجر شود و قطعا در بهبود فضای کسب و کار باید از نظر کارشناسان هم بهره گرفت.
وی تشکیل شعب شوراهای حل اختلاف در شهرکهای صنعتی را به فال نیک گرفت و افزود: باید در بحث شوراهای حل اختلاف از کسی استفاده کرد که از جنس دستگاهها باشد.