به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما دکتر حریرچی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود: علت ابتلای زنان خانه دار هم یکی به سبب شرکت در مهمانیها و دورهمیها و مجالسها و یکی هم از طریق همسر که ناقل بوده است.
معاون کل وزارت بهداشت با بیان این که ۲۵ استان سه شنبه ۲۴ تیر در وضعیت قرمز و هشدارند گفت: ۱۸۷ شهرستان قرمز، ۹۱ شهرستان نارنجی، ۱۱۰ شهرستان زرد و ۵۹ شهرستان سفید و یک شهرستان هم سبز بودند.
حریرچی گفت: هنوز معلوم نیست فردی که مبتلا به بیماری کووید ۱۹ میشود و بهبود مییابد ایمنی کسب میکند و اگر کسب میکند ایمنی او چه مدت پایدار است.
معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اظهارات رئیس سازمان جهانی بهداشت که گفت تا آینده قابل پیش بینی شرایط عادی نمیشود و بسیاری از کشورها در مسیر اشتباهی حرکت میکنند و یا «ویروس دشمن اول ماست» افزود: ما سالانه ۳۸۰ هزار فوتی داریم که تعداد فوتیهای ما بر اثر کرونا حدود ۲۰ درصد این میزان میشود، یعنی چیزی حدود ۳۶ هزار مرگ در سال که از زلزله بم بیشتر است.
او با اشاره به این که کشوری مثل آمریکا واضح وارد پیک دوم بیماری شده است افزود: مطمئنا تا یک سال آینده واکسن فراگیری نخواهیم داشت و باید با خودمان زندگی مسالمت آمیز و با ویروس زندگی تهاجمی داشته باشیم. متاسفانه با تغییر رفتار مردم و بازگشاییها که برای معیشت مردم ضروری بود مردم فکر کردند که شرایط کاملا عادی شده است و ما تنها با وحدت و همراهی میتوانیم بر ویروس کرونا غلبه کنیم.
حریرچی گفت: مهمترین اقدامی که ما الان میتوانیم بکنیم استفاده از ماسک است و اگر ۹۵ درصد مردم از بدو خروج از منزل تا بازگشت به خانه ماسک بزنند و فاصله گذاری اجتماعی را هم در کنار پروتکلهای بهداشتی رعایت کنند میتوانیم به تدریج شاهد کاهش بیماری و کنترل اپیدمی باشیم.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: وظیفه حکومت فقط نصیحت نیست باید با کسبهای که پروتکلها را رعایت نمیکنند برخورد قاطع شود.
حریرچی گفت: در کشورهایی که استفاده از ماسک را اجباری کرده اند شاهد کاهش بیماری بوده اند.
او همچنین در خصوص گروههای شغلی چهارگانه و محدودیتهای آنها در استانهای مختلف توضیح داد:
محمد زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی نیز گفت: برای مرحله دوم کمک مؤمنانه قرارگاههای استانی و ملی با حضور نهادها و دستگاههای مربوط شکل گرفته است تا با مشارکت مردم بتوانیم گوشهای از آلام نیازمندان را التیام ببخشیم.
او همچنین گفت: در مرحله دوم کمکهای مؤمنانه فقط مواد غذایی تهیه و توزیع نمیشود بلکه اقلام دیگر مثل لوازم التحریر و لباس و اجاره بها و ... مد نظر است.