کرونا در آفريقا
تشديد ناامني غذايي در جمهوری آفریقای مرکزی
سازمان ملل متحد اعلام کرد حدود نیمی از مردم جمهوری آفریقای مرکزی در وضعیت ناامنی غذایی حاد قرار دارند که همه گیری کرونا آن را تشدید کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از بانگی، سازمان ملل متحد اعلام کرد حدود نیمی از مردم جمهوری آفریقای مرکزی، یکی از فقیرترین کشورهای جهان که بیش از هفت سال جنگ داخلی را پشت سر گذاشته است در وضعیت ناامنی غذایی حاد قرار دارند که همه گیری کرونا آن را تشدید کرده است.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در آخرین گزارش بشردوستانه خود که در ماه ژوئیه منتشر شد اعلام کرد ما شاهد وخامت قابل توجه وضعیت غذایی از یک سال پیش هستیم.
بنابر اعلام اين دفتر ۲.۳۶ میلیون نفر که حدود نیمی از جمعیت جمهوری آفریقای مرکزی است در وضعیت ناامنی غذایی حاد به سر میبرند به ویژه در مناطقی که تراکم بالایی از ۶۸۴ هزار آواره جنگ در خود جای داده اند. سازمان ملل متحد اعلام کرد سال گذشته ۴۰ درصد مردم این کشور با این مشکل رو به رو بودند. در حال حاضر ۱.۷ میلیون نفر از مردم جمهوری آفریقای مرکزی نیاز جدی به کمک غذایی دارند که برابر با یک سوم جمعیت این کشور است.
وخامت اوضاع در وهله نخست ناشی از درگیریهای دوباره میان گروههای مسلح و تداوم درگیریهای بین قومیتی است. بیش از دو سوم جمهوری آفریقای مرکزی در دست گروههای شورشی است که با وجود توافق صلحی که ۶ فوریه ۲۰۱۹ میان دولت و ۱۴ گروه شبه نظامی در خرطوم امضا شد همچنان در حال مناقشه هستند. این جنگ داخلی اواخر سال ۲۰۱۳ با سرنگونی فرانسوا بوزیزه رئیس جمهور این کشور آغاز شد که توسط ائتلاف گروههای مسلح سرنگون شد. اگر چه در زمان توافق خرطوم آرامش نسبی حاکم شده بود، اما درگیریهای پراکنده میان شبه نظامیان و گروههای رقیب همچنان قربانی میگیرد و غیرنظامیان را به فرار وادار میکند.
گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد چهارشنبه هشدار دادند چشم انداز انتخابات در جمهوری آفریقای مرکزی به گروههای مسلح دلیل بیشتری میدهد تا کنترل سرزمینی خود را حفظ کنند و حتی آن را توسعه دهند. انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور قرار است در ماه دسامبر برگزار شود، اما در مورد امکان برگزاری آن تردید وجود دارد.
دلیل دیگر وخامت وضعیت غذایی تولید کشاورزی ناچیز به دلیل خشکسالی و تاثیر همه گیری کووید ۱۹ بر امنیت غذایی است. افزایش قیمت ناشی از کمبود مواد غذایی و کمبود نیروی کار اصلیترین تاثیرات منفی همه گیری است. بیش از ۴ هزار و ۳۰۰ نفر در جمهوری آفریقای مرکزی به ویروس کرونا آلوده شده اند که ۵۳ تن از آنان جان باختند.