در پی اخراج برایان هوک از وزارت خارجه آمریکا
فروپاشی فشار حداکثری آمریکا با استعفای هوک
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که چند سال سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران را هدایت می کرد از سمت خود استعفا می کند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، روزنامه واشنگتنپست در گزارشی نوشت برایان هوک نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران از سمتش استعفا میکند.
برایان هوک فرد منتخب وزارت خارجه آمریکا در امور سیاسی ایران در آستانه تلاشهای دولت برای ترغیب شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمدید ممنوعیت تسلیحات متعارف بر تهران، از سمت خود استعفا میکند.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا با صدور بیانیهای که در ارتباط با استعفای هوک منتشر شد، اعلام کرد این تصمیم خود هوک بود و او دلیلی برای این اقدام خود ارائه نکرده است.
در همین حال اعلام شد الیوت آبرامز -نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ونزوئلا- جایگزین برایان هوک به عنوان نماینده ویژه دولت در امور ایران خواهد شد .
این روزنامه نوشت دیگر امضا کنندگان توافق هستهای این سوال را مطرح کرده اند که آیا زمانی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بیش از دو سال پیش از توافق نامه هستهای خارج شد، باز هم حقی در این زمینه دارد یا خیر.
انتظار میرود روسیه و چین هر قطعنامهای را در این زمینه وتو کنند.
به نوشته نوشت هوک برای اظهار نظر در این باره در دسترس نبود اما یک مقام بلندپایه سابق دولت -که به موضوع کناره گیری هوک از سمت خود آشناست- گفت: از او خواسته شد سمتش را ترک کند تا مسئولیت راهبرد شکست خورده در خصوص ایران را بر عهده بگیرد.
این مقام سابق در حالی که خواست نامش فاش نشود، مدعی شد ایران در حال نقض محدودیتها در ارتباط با غنی سازی، ذخیره و تولید یک سامانه انتقال است. بر اساس همه دادههای تجربی، این شرایط حتی بدتر از زمان دست یابی به (توافق) است و آنها اقدامات به گفته وی بد خود را به میزان قابل توجهی افزایش داد.
او همچنین گفت: اگر شما فکر میکردید این یک راهبرد موفق است، نمیدانم چرا این نماینده را اخراج میکنید.
هوک طی چندین ماه گذشته به کشورهای مختلف در جهان سفر کرد تا سبب جلب حمایت از این قطعنامه شود و این هفته از سیاست اعمال "فشار حداکثری" دولت به شدت دفاع کرد.
او در سخنانی در نشست امنیتی آسپن مدعی شده بود تئوری دولت این است که "اعمال فشارهای اقتصادی، انزوای دیپلماتیک و یک تهدید معتبر در زمینه استفاده از نیروی نظامی برای دفاع از منافع ما" ایران را وادار خواهد کرد تا به میز مذاکرات بر اساس خواستههای آمریکا باز گردد.
جانشین هوک کیست؟
الیوت آبرامز هفتاد و دو ساله در دوران بوش(پدر) و ریگان در سیاست خارجی نقش داشت. آبرامز در جریان ماجرای ایران کنترا در ریاست جمهوری ریگان به اتهام پنهان کردن اطلاعات از کنگره مجبور به پاسخگویی در مقابل نمایندگان شد، اما توسط جورج بوش مورد عفو قرار گرفت. آبرامز روابط نزدیکی نیز با لابیهای حامی اسرائیل دارد و عضو شورای یادبود هولوکاست در آمریکاست.
همچنین، آبرامز در تلاش برای برنامهریزی کودتا علیه هوگو چاوز، رئیس جمهور آن کشور نقش داشته است.