در وین
مذاکرات خلع سلاح هسته ای آمریکا و روسیه بی نتیجه پایان یافت
مذاکرات خلع سلاح هسته ای بین آمریکایی و روسیه بدون کسب موفقیتی شامگاه امروز سه شنبه پایان یافت و مذاکره کنندگان همچنان امیدوار هستند که طرف مقابل آماده به مصالحه و سازش باشد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از وین، مذاکرات خلع سلاح هسته ای بین مقامات آمریکایی و روسیه که از روز گذشته در وین آغاز شده بود بدون کسب موفقیتی شامگاه امروز سه شنبه پایان یافت و مذاکره کنندگان همچنان امیدوار هستند که طرف مقابل آماده به مصالحه و سازش باشد.
مارشال بیلینگزلیا فرستاده ویژه آمریکا در امور خلع سلاح در یک ویدیو کنفرانس خبری گفت: ما در برخی از مسایل کلیدی از هم دور هستیم.
این مقام آمریکایی افزود: در برخی از موارد توافق وجود دارد؛ اما کارهای بسیار زیادی برای پیشرفت باید انجام شود.
بلینگزلیا گفت: پیمان خلع سلاح هستهای موسوم به نیواستارت که در دوران ریاست جمهوری اوباما و جو بایدن معاونش با روسیه امضا شده بود دارای نقص است.
فرستاده ویژه آمریکا در امور خلع سلاح در این کنفرانس خبری بارها تاکید کرد که توپ اکنون در زمین مسکو قرار دارد.
وی افزود: در صورتی که یک توافق خوبی بدست اید این می تواند محور دیدار بین دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین باشد.
سرگئی ریابکوف قائم مقام وزیر خارجه روسیه نیز پس از پایان این مذاکرات دو روزه در صفحه رسمی توییتری خود نوشت: ما این تصور را داریم که گسترش توافق خلع سلاح هستهای موسوم به «نیواستارت» امکان پذیر است.
ریابکوف نوشت: آمریکا از گفتن پاسخ بله دریغ می کند و ایده های دیگری درباره انچه که باید انجام شود؛ دارد.
سومین دور مذاکرات خلع سلاح هسته ای بین آمریکا و روسیه در وین از صبح روز گذشته آغاز شده بود. این برای سومین باری است که مارشال بیلینگزلیا فرستاده ویژه آمریکا در امور خلع سلاح و سرگئی ریابکوف قایم مقام وزیر خارجه روسیه در وین با یکدیگر دیدار و گفت وگو می کنند.
کارشناسان می گویند در صورتی که این پیمان تمدید نشود برای نخستین بار قراردادی که مرزی برای این دارندگان زردخانه های سلاح های اتمی تعیین کند وجود نخواهد داشت. زمان آخرین توافق خلع سلاح هستهای موسوم به«نیواستارت» در ۵ فوریه ۲۰۲۱ (۱۷ بهمن ۱۳۹۹) به پایان میرسد و میتواند به مدت پنج سال دیگر یعنی تا سال ۲۰۲۶ تمدید شود.
با امضای پیمان استارت نو در سال ۲۰۱۰ میلادی میان آمریکا و روسیه، این دوکشور متعهد شدند، شمار سامانههای پرتاب موشک هستهای استراتژیک را به ۸۰۰ و تعداد کلاهکهای هستهای را به ۱۵۵۰ کاهش دهند. این پیمان در سال ۲۰۱۰ توسط «دیمیتری مدودوف» رئیسجمهور وقت روسیه و «باراک اوباما» رئیس جمهور وقت آمریکا به امضا رسید.
هم اکنون این توافقنامه تنها عامل کنترل تسلیحات بین دو کشور به شمار می آید و هنوز لازم الاجراست.
بر اساس آمار انجمن پایش سلاح در واشنگتن، آمریکا و روسیه هر کدام۶۰۰ کلاهک هستهای دارند.