تدوین سند استانی کاهش خطر حوادث بخش کشاورزی
رئیس اداره مدیریت بحران جهاد کشاورزی استان مرکزی از تدوین سند استانی کاهش خطر حوادث و سوانح بخش کشاورزی خبرداد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ سید رضا آل طه گفت: ۴۳خطر از قبیل سوانح و بلایای طبیعی مانند سیل ،زلزله و آتش سوزی در جهان وجود دارد که ۳۶ مورد از این خطرات در ایران موجود است.
او با اشاره به وقوع سوانح در حوزه کشاورزی افزود: در بخش کشاورزی استان مرکزی با ۱۵ مورد از این بلایا روبرو هستیم که هدف از تدوین این سند جمع آوری اطلاعات درباره ی این ۱۵ مورد می باشد.
رئیس اداره مدیریت بحران جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی دارای زیر بخش های مختلفی است که تعدادی از آنها اعم از زراعت، باغبانی، اصلاح نباتات، منابع طبیعی و آبخیزداری ، دامپزشکی و شیلات و آبزیان درگیر این سند می باشند اظهار داشت: هر بخش بحران های خاص خود را دارند ،که رفع این مشکلات فقط با تهیه سند برای هر بخش امکان پذیر است.
آل طه با بیان اینکه که تا به حال هیچ سند مستقل در رابطه با زیربخش های کشور وجود نداشته گفت: مدیریت بحران تصمیم به تهیه این چنین سندی را برای همه زیربخش های صنعت ،خدمات و کشاورزی گرفته است. چرا که هر استانی با توجه به شرایط آب و هوایی و اقلیمی بحران های مربوط به خودش را داراست از طرفی در بخش کشاورزی هم هر واحد باید سند مستقل تهیه کند.
او در خصوص ویژگی های سند تهیه شده در حوزه مدیریت بحران اظهار داشت: راهنمای این سند برای بحرانهای موجود ۱۲ گام دارد که گام اول و دوم آن شناسایی وضعیت موجود است که با بررسی مسائل و مشکلات میتوان برنامههای آینده را مشخص کرد.
رئیس اداره مدیریت بحران جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: تا به امروز اطلاعات خواسته شده جهت تکمیل گام های اول و دوم جمع آوری شده است.
آل طه یکی از مشکلات موجود دراین رابطه را نبود تحلیل هایی بر روی رویدادهای قبلی بیان کرد و افزود: در واقع تحلیل های موجود بر اساس تجارب بوده و علمی نیستند.
او با قدردانی از همکاری صورت گرفته در زمینه تهیه وتدوین سند راهبردی کاهش خطر حوادث و سوانح در حوزه کشاورزی اعلام داشت : جهت جمع آوری اطلاعات همکاری خوبی را از همکاران با تجربه در بخشهای مختلف داشتیم و به امید این هستیم که به این سند بها داده شود.
تاکید کرد: یکی از نکات بسیار مهم که در بخش کشاورزی خیلی کم به آن پرداخته میشود موضوع بیمه از طرف کارگزاران و همچنین بیمهشدگان در مقابل بحران هایی است که وجود دارند و یا به صورت نوپدید ظهور خواهند کرد.
رئیس اداره مدیریت بحران جهاد کشاورزی استان مرکزی در خصوص مشکلات و چالش پیش آمده ناشی از بیماری کرونا نیز گفت: در حال حاضر بزرگترین بحران، بیماری کرونا است که اثرات بسیار بدی را بر مدیریت بخش کشاورزی داشته است و در نتیجه امنیت غذایی در وضعیت کرونا نیز دچار چالشهایی شده که با بی توجهی به آن عواقب خطرناکی را در پی خواهد داشت