عبور بی سر و صدای رسانه های بیگانه از افت ارزش دلار در ایران
ارزش دلار در ایران بعد از چند روز افزایش روز سه شنبه 29 مهر دچار افت شدید شد و از 32 هزار تومان روزهای قبل به حدود 25 هزار تومان کاهش یافت و به خبر اول ایران تبدیل شد.
با وجود افت شدید ارزش دلار اما رسانه های فارسی زبان بیگانه که روزهای قبل با آب و تاب فراوان افزایش بهای دلار را انعکاس داده بودند اما در قبال این کاهش سکوت اختیار کردند و بی سروصدا از کنار آن گذاشتند. در این راستا شبکه بی بی سی فارسی در اولین بخش خبری روز سه شنبه خود هیچ اشاره ای به افت شدید بهای دلار نکرد و به انعکاس آن بخش از سخنان آقای همتی رئیس بانک مرکزی ایران پرداخت که از 250 نفر از فعالان بازار پرده برداشت که با دریافت کارت صادراتی بنام کارتون خواب ها اقدام به صادرات کالا کرده اند اما هنوز 7 میلیارد دلار ارز را به کشور بازنگرده اند.
همتی البته در این سخنان از بازگشت 26 میلیارد دلار ارز توسط بخش خصوصی خبر داده و از آنها تمجید کرده بود که بی بی سی از انعکاس آن طفره رفت. شبکه ایران انترنشنال نیز که با پول سعودی ها می چرخد در رویکردی مشابه دقیقا همان خط بی بی سی را دنبال کرد و هیچ خبری از سقوط دلار نداد. همین رویکرد سکوت و بایکوت در اخبار صبحگاهی روز بعد این رسانه ها نیز ادامه یافت حال آنکه در زمانی که قیمت دلار رو به افزایش بود هم عصر و هم صبح روز بعد به آن می پرداختند.
از بررسی رویکرد این رسانه ها چند نکته آشکار و قابل استنباط است:
نخست اینکه این رسانه ها که عمدتا با تزریق دلارهای سعودی می چرخد که اکنون رویکرد نزدیکی به رژیم صهیونیستی نیز اتخاذ کرده است در راستای فشارهای حداکثری دولت ترامپ که باز یک پای آن را سعودی ها تشکیل می دهند، روی افزایش دلار حساب ویژه بازکرده اند کما اینکه چند هفته پیش زمانی که هنوز دلار در مرز 20 هزار تومان بود ، شبکه ایران انترنشنال درباره افزایش دلار و رسیدن آن به مرز 30 هزار تومانی و حتی بیش از آن خبرسازی و فضاسازی کرد و این نشان می دهد که افزایش بهای دلار ابتدا در این رسانه ها استارت خورد و بعد در بازار صورت عملی به خود گرفت.
این مسئله مسئولیت ویژه بازار وآگاهی بازاریان و صرافی ها و هرکسی که به خرید و فروش دلار اقدام می کند می طلبد که در قبال این بازی کثیف حداکثر هوشیاری را به خرج دهند. چرا که دشمن در این بازی کثیف می خواهد مردم ایران را بدست خودش به استیصال برساند و از بار جنایت های خود سلب مسئولیت کند.
دوم اینکه رویکرد این رسانه ها در قبال افت دلار نشان می دهد که آنها تنها به دادن اخبار منفی و سیاه نمایی از اوضاع اقتصادی ایران عادت کرده اند و آن را به عنوان یک پروژه در دستور کار قرار داده اند و لذا چشم دیدن هیچ روزنه مثبتی را در این زمنیه ندارند و این نشان می دهد که این رسانه ها به هیچ وجه مرجع قابل اعتمادی برای دریافت اخبار مربوط به ایران نیستند و تاسیس آنها تنها با هدف پیشبرد سیاست ها و برنامه های دولت هایی صورت گرفته است که تامین هزینه آن را برعهده دارند و در اجرای سیاست های خود برخی از ایرانی های خارج نشین را نیز به استخدام خود در آورده اند و اینکه این عده با اعمال سیاست حداکثری دولت ترامپ و متحدان سعودی و اسرائیلی و اماراتی آن علیه مردم ایران همراه و همگام شده اند واقعا جای بسی سوال دارد.
-------------------------------------
احمد کاظم زاده