به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یک منبع آگاه بیمارستانی در غزه اعلام کرد تاکنون بیش از ۲۶ هزار مورد ابتلا به کووید - ۱۹ در غزه ثبت شده است و بیش از ۱۶۰ نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. این در حالی است که لوازم پزشکی ضروری در مراکز درمانی برای کمک به بیماران رو به اتمام است و مقامات غزه به دریافت کمکها نیاز دارند، در غیر این صورت این بحران شدت بیشتری خواهد یافت.
هفته گذشته یک هیئت امنیتی مصر از غزه دیدن و با مقامات حماس درباره برخی موضوعات از جمله وخامت وضعیت بهداشتی در نوار غزه گفتگو کرد.
در هفتههای اخیر، بحران بهداشت و سلامت ساکنان غزه از کنترل خارج شد و برخی گزارشهای خبری حاکی از آن است که روزانه یک هزار مورد جدید ابتلا به کرونا در این منطقه ثبت میشود و در حال حاضر تختهای تمام بیمارستانها با بیماران مبتلا به کرونا پر شده است.
احمد النجی که یک پزشک فلسطینی متخصص در درمان کووید - ۱۹ در غزه است در این خصوص میگوید وضعیت از آن چه که گزارش میشود به مراتب حادتر و وخیمتر است.
وی افزود: «ما روزانه ۷۰ بیمار را در شرایط بسیار وخیم و بحرانی پذیرش میکنیم و این موضوع برای بیمارستانی که فقط ۳۶۰ تخت دارد، مشکل آفرین است.»
این پزشک فلسطینی در ادامه گفت نوار غزه در حال حاضر بیش از ۲۶ هزار مورد ابتلا به کووید- ۱۹ و بیش از ۱۶۰ مورد تلفات ناشی از ابتلا به این بیماری را ثبت کرده است و مشکل این است که در حال حاضر ظاهرا هیچ راهی برای مقابله با این همه گیری وجود ندارد و شمار موارد ابتلا به این بیماری همچنان رو به افزایش است.
به تازگی نیز گزارش شده است که مسئولان بهداشتی غزه انجام آزمایش کرونا را متوقف کرده اند، چرا که کیتهای آزمایش آنها به اتمام رسیده است.
لوازم و تجهیزات ضروری کافی در بیمارستانها و مراکز درمانی وجود ندارد. نوار غزه فقط ۱۰۰ دستگاه کمک تنفسی دارد که این تعداد نمیتواند نیاز دو میلیون نفری را که در این منطقه زندگی میکنند، تامین کند. در حال حاضر ۷۹ مورد از این دستگاهها فقط برای بیماران مبتلا به کرونا در حال استفاده است.
مقامات غزه روز جمعه در تلاش برای مهار شیوع این بیماری، ممنوعیت آمد و شد را در آخر هفته اعمال کردند که تا پایان ماه ادامه خواهد یافت.
آنها همچنین از همه ساکنان غزه خواستند تا به اجرای اقدامات پیشگیرانه از جمله حفظ فاصله گذاریهای اجتماعی پایبند باشند و از جامعه جهانی نیز خواستند تا در بحبوحه تلاشها برای مقابله با این بحران، دست یاری خود را نیز به سوی ساکنان غزه دراز کند.
با این حال این پزشک فلسطینی میگوید اول از همه این که ساکنان غزه چندان به رعایت مقررات و دستورالعملهای تعیین شده از سوی مقامات متعهد نیستند؛ موضوعی که در گسترش دامنه این بیماری نقش دارد و دوم آن که غزه مطمئناً به لوازم، تجهیزات پزشکی و کمکهای بیشتری برای مقابله با این بحران نیاز دارد.
دکتر النجی میگوید: «اگر کمکهای کافی برای این منظور ارائه نشود، ممکن است اوضاع غیر قابل کنترل شود و ما بیم آن داریم که به زودی این وضعیت ایجاد شود و پس از آن فقط خدا میداند چه اتفاقی خواهد افتاد.»