پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل سیاسی گفت: آمریکا حتی پس از مذاکره با ایران هم تحریمها را حفظ خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، آقای مصطفی خوش چشم در استودیو گفتگوی ویژه خبری ۴ شنبه شب شبکه دوم سیما با اشاره به بیانات روز ۴ شنبه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه (آماده ایم که در مدت یک ساعت تحریمها را برطرف کنیم، اما نمیشود و باید بدنبال خنثی کردن آنها بود) افزود: ایران در دو دهه گذشته هرگاه با اروپاییها و آمریکاییها وارد مذاکره شد رویکردش حل منازعه بود و نیت صادقانه داشت.
وی ادامه داد: این در حالیست که آمریکاییها از سال ۲۰۰۷ به بعد با نگاهی به دستاوردهای سیاسی ایران در تمام کشورهایی که مردمانش شعار مرگ برآمریکا سر میدهند و روی کار آمدن دولتهای ضد آمریکایی در سوریه، عراق و آمریکای جنوبی رویکرد مهار ایران از طریق تعامل و مذاکره را پیش گرفتند.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: آمریکاییها وقتی دریافتند در براندازی جمهوری اسلامی ناتوانند، مولفههای قدرت و پیشرفت جمهوری اسلامی را شناسایی کردند و در راس آنها به سراغ حوزههای هستهای ایران رفتند وبعد در ۳ مرحله، اول اقدام به کُندسازی رشد مولفههای ایران، متوقف سازی مولفههای ایران و بعد رول بک Roll Back کردن یا منفی سازی رشد مولفهها ایران را در دستور کار قرار دادند.
آقای خوش چشم راه دستیابی آمریکا به اهداف فوق الذکر را مذاکره عنوان کرد و افزود: آمریکا برای مذاکره با ایران اول نیازمند اعتمادسازی و سپس اعمال فشار از طریق تحریم و سپس جنگهای ترکیبی امثال مداخله ارزی، جاسوسی اقتصادی صنعتی، بمب گذاری، عملیات تروریستی و سایبری و جنگ اقلیمی و ... بود، اما همواره عمود این خیمه را تحریم تشکیل میدهد.
وی تصریح کرد: آمریکا حتی در مواقعی خود را همراه با ملت ایران معرفی کرده است و میگفت اگر چنین و چنان شود ما تحریمها را بر خواهیم داشت، اما چرا چنین کاری نمیکند. اینجاست که با عنایت به فرمودههای مقام معظم رهبری، ایران با چشم باز به قضایا نگاه میکند دولت مردان ایرانی میدانند که آمریکا بدنبال حل منازعه نیست اگر بدنبال حل منازعه است اول باید برگردد و به تعهدات برجامی خود عمل کند سپس ادعای حل منازعه داشته باشد.
آقای خوش چشم گفت: اسلحه اصلی آمریکا برای پای مذاکره نشاندن ایران، تحریم است، آمریکا مذاکره میکند که ایران را مهار سازد، ولی همواره تحریمها را نگه میدارد. اینجاست که مقام معظم رهبری میگوید اگر آمریکا به تعهداتش عمل کند در عرض یک ساعت تحریمها رفع میشود و اصلا نیاز به مذاکرده نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز دیپلماسی غرب متشکل از زور، زر و تزویر است.
آقای مرتضی محمودوند با پرداختن به نکات مهم بیانات ۴ شنبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر قوی بودن در همه زمینه ها، افزود: اعتماد نکردن به دشمن، حفظ اتحاد ملی و تقدم خنثی سازی تحریمها بر رفع تحریمها از دیگر نکات مهم و ارزشمند بیانات رهبری است.
وی دیپلماسی امروز غرب را متشکل از زور، زر و تزویر خواند و ادامه داد: براساس بیانات رهبری رفع تحریمها در دست غربی هاست، اما باید به خنثی سازی تحریمها بپردازیم.
آقای محمودوند گفت: امروز با ذکاوت و درایت و تیزهوشی مسئولان کشورمان، بسیاری از ترفندها و حیلههای دشمن درحال خنثی سازیست و این دشمن را ناراحت میکند.
وی افزود: وقتی رهبری میفرماید نباید به دشمن اعتماد کرد منظور ایشان این است که حتی به بایدن هم نباید اعتماد کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: مشکل اینجاست که در حوزه خنثی سازی تحریمها کاری انجام نشده است در حالی که هرچه غربیها خواسته اند ما انجام داده ایم، اما آوردهها تحریم سنگین برای اقتصاد و معیشت جامعه و کشور بود تا حدیکه همه مسئولان به این اتفاق اذعان دارند و در این شرایط طرف غربی ما دم از حقوق بشر و دموکراسی میزند.
آقای فولاد ایزدی دیگر کارشناس مسائل آمریکا و بین الملل در ارتباط زنده تلفنی با این برنامه گفت: با این که در سالهای گذشته در تحریم بسر برده ایم، اما در حوزه نظامی به دستاورد و پیشرفتهایی رسیده ایم و در سالهای گذشته سابقه رفع تحریمها را هم به طور محدود داشته ایم طوریکه وضع تحریمها بعد از برجام بدتر شد و فروش نفت هم کمتر شد.
وی افزود: برای پیشرفتهای هستهای که پس از برجام برای کشورمان حاصل شده بود و در برجام روی میز مذاکره قرار گرفت هم جایگزینی شکل نگرفت. اینجاست که با مرور ۴۰ سال گذشته در مییابیم روش درست مذاکره با آمریکا تمرکز روی خنثی سازی تحریم هاست، زیرا طرفهای مقابل ما چه دموکرات و چه جمهوری خواه بدنبال براندازی ما هستند.
کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: در حال حاضر کابینهای که بایدن معرفی کرده است تند روتر از زمان اوباما میباشد، زیرا این افراد کابینه خانم کلینتون هستند.
آقای خوش چشم دیگر کارشناس مسائل سیاسی نیز گفت: رسانههای خارجی پس از بیانات روز ۴ شنبه رهبری مبنی بر رفع تحریمها در یک ساعت گفتند این جمله، نوعی پالس برای مذاکره است در حالیکه اصلاً اینطورنیست.
وی افزود: معنی این جمله رهبری اینست که اگر طرف مقابل صداقت داشته باشند و دنبال رفع منازعه باشد خودشان میتوانند در ۳ فرمان اجرایی و یک ساعت کل تحریمهای ضد برجام (تمام تحریمهایی که در خصوص تروریسم، حقوق بشر و تحریمهای موشکی) را بردارند، اما موضوع اینجاست که آمریکا نمیخواهد تحریمها را بردارد.
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: خنثی سازی تحریمها در ۳ رتبه قابل انجام است؛ اقتصاد ما باید به یک مؤلفه قدرت تبدیل شود، حوزههای اقتصادی که در آنها دچار ضعف هستیم و محل طمع دشمن است باید برای ان تدبیر شود، ارز و مسکن و قیمت کالاها از این جمله محسوب میشود، زیرا آمریکاییها به دنبال فعال سازی گسلهایی همچون قومیتی، ملیتی و حوزههای مورد ضعف در اقتصاد هستند، سوم این که ما باید یک راهکار جامع دور زدن تحریمها داشته باشیم.
آقای محمد مرندی دیگر کارشناس مسائل بین الملل در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: ما بعد از این همه تجربه باید دریافته باشیم که اعتماد به دشمن فایدهای ندارد ما پیشتر هم به دشمن اعتماد نداشتیم و حال هم نداریم، هر گاه ما حسن نیت خود را نشان داده ایم با سوء استفاده آمریکاییها مواجه شدیم.
وی افزود: البته این تجارب جنبههای مثبتی هم دارد، زیرا برخی مردم زود باور باید ببینند که چگونه وقتی ما به تعهدات خود عمل میکنیم طرف مقابل متعهد نیست. در دولت اوباما هم همین طور بود، او هم به تعهدات خود متعهد نبود.
آقای محمودوند هم گفت: اتحادیه اروپا شاید بیشترین آسیب را از سلفیها و تکفیریها میدید، اگر نظام مقدس جمهوری اسلامی و رزمندگان ما در سوریه و عراق ورود نمیکردند، اگر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی ورود نمیکرد.
وی ادامه داد: شهادت سردار سلیمانی و تضعیف جمهوری اسلامی بزرگترین تهدید و ضعف برای اتحادیه اروپا است.
آقای خوش چشم هم با اشاره به تأکیدات رهبری بر شیوههای ایرانی- اسلامی برای رفع تحریمها گفت: از نظر الگوسازی و اعمال قوانین تحریمی، ما اولین کشور منطقه هستیم که چنین مدل و الگوی تحریمی را تجربه میکنیم، اما موضوع این جاست که دوران فشار حداکثری دیگر تمام شده و جو بایدن از این موضوع آگاه است حال اگر ما بتوانیم سلاح تحریم را از دست آمریکا درآوریم، آنها برای سالها دیگر نمیتوانند فرمول جدیدی بر علیه ایران ایجاد کنند.