استخراج DNA از اسکلت های باستانی املش
قدمت استخوان های لیارسنگ بن املش با بررسی DNA، به 2 هزار سال پیش می رسد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت :
مطالعه DNA استخراج شده از اسکت های تاریخی لیارسنگ بین املش نشان می دهد که قدمت این گورهای باستانی به 2 هزار سال قبل ، دورههای اشکانیان و ساسانیان بر میگردد.
ولی جهانی افزود : جدیدترین آزمایش های تعیین قدمت در مرکز مطالعات دانشگاه کالیفرنیا و همچنین دانشگاه کپنهاگ دانمارک بر روی DNA اسکلتهای کشف شده در منطقه لیارسنگ بن املش قدمت 2 هزار ساله این استخوان ها را ثابت می کند.
وی با اشاره به سالم بودن بیش از 90 درصد استخوان های کشف شده در این منطقه ، افزود : با تایید کیفیت این استخوانها در مراکز علمی به خصوص پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور و دانشگاه گیلان ، نخستین آزمایشگاه انسانشناسی در پژوهشکده گیلانشناسی دانشگاه گیلان راه اندازی شد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه محوطه باستانی لیارسنگبن املش در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد ، گفت : حدود 100 گور باستانی ، شیوه تدفین مردمان آن دوره و تعداد قابل ملاحظهای اشیاء ارزشمند تاریخی در این محوطه باستانی کشف شد که در موزه ایران باستان در تهران نگهداری می شود.
ولی جهانی افزود : متأسفانه کاوشهای این محوطه باستانی امسال به دلیل اختصاص نیافتن اعتبار متوقف شد که امیدواریم سال آینده با تخصیص اعتبار ، کاوشهای باستان شناسی بر روی این محوطه دوباره آغاز شود.