باورهای نادرست درباره آسم
با توجه به ضرورت پیشگیری، تشخیص زودرس و کنترل بیماری آسم اولین سه شنبه ماه میبه عنوان روز جهانی آسم نامگذاری شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز ضمن بزرگداشت روز جهانی آسم (۵می۲۰۲۱) گفت: پویش ملی آسم ۲۵ لغایت ۳۱ اردیبهشت ماه است.
دکتر مهران احمدی بلوطکی با بیان اینکه تخمین زده شده است که بیش از ۳۴۰ میلیون نفر در جهان به آسم مبتلا هستند و در دهه آینده ۱۰۰ میلیون نفر به این جمعیت اضافه میشود، افزود: با توجه به ضرورت پیشگیری، تشخیص زودرس و کنترل این بیماری، اولین سه شنبه ماه میبه عنوان روز جهانی آسم نامگذاری شده است.
وی گفت : در کشور ما نیز جهت افزایش آگاهی مردم، جلب حمایت سیاست گذاران و مشارکت همه ذی نفعان پویش ملی آسم با شعار "اصلاح باورهای نادرست درباره آسم" از ۲۵ لغایت ۳۱ اردیبهشت ماه برگزار میشود.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز به برخی باورهای نادرست شایع درباره آسم اشاره کرد و گفت: شایعاتی از قبیل آسم یک بیماری دوران کودکی است که با افزایش سن خود به خود بهبود مییابد، آسم یک بیماری عفونی است، مبتلایان به آسم نباید ورزش کنند و آسم فقط با مقدار (دوز) زیاد داروهای کورتونی قابل کنترل است، نادرست میباشد.
وی با اشاره به اینکه اگر چه آسم قابل درمان قطعی نیست، ولی میتوان با مدیریت درست بیماری از حمالت آسم و شعله ور شدن آن پیشگیری کرد و احتمال بروز آنها را کاهش داد .
احمدی بلوطکی در خصوص حقایق آسم گفت : آسم یک بیماری عفونی نیست و در هر سنی ممکن است دیده شود (کودکی، نوجوانی، بزرگسالی و سالخوردگی)، ولی عفونتهای ویروسی تنفسی (همچون سرماخوردگی و آنفلوانزا) میتوانند زمینه ساز حمله آسم شوند.
وی گفت: در کودکان آسم اغلب با آلرژی همراه است، ولی وقتی آسم در بزرگسالی شروع میشود احتمال آلرژیک بودن آن کمتر است.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز با بیان اینکه هنگامی که آسم به خوبی کنترل است، افراد مبتلا به آسم میتوانند ورزش کنند و حتی میتوانند ورزش حرفهای و قهرمانی انجام دهند، افزود: در بیشتر اوقات آسم با مقدار (دوز) اندک داروهای استروییدی (کورتونی) استنشاقی قابل کنترل است.