• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۳۶۸۵
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۲
خراسان رضوی » اقتصادی

کاهش ۴۵درصدی تولید گیلاس و آلبالو در خراسان رضوی

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال ۳۸هزار تُن گیلاس و آلبالو در خراسان رضوی برداشت شود که در این صورت کاهش ۴۵درصدی تولید محصول را نسبت به سال گذشته شاهد هستیم.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، محمد میری دیسفانی با اشاره به آغاز برداشت ۲محصول گیلاس و آلبالو در استانکاهش ۴۵ درصدی تولید گیلاس و آلبالو در خراسان رضوی افزود: دلیل این پدیده، سرمازدگی اسفند ماه پارسال، خشکسالی و عدم تامین آب مورد نیاز، به دلیل کاهش آبدهی قنوات و رودخانه‌ها در باغات مناطق کوهپایه‌ای و نیز تنش‌های دمایی سال جاری بوده است.
 
وی با بیان این که این استان دارای ۱۲هزار و ۶۰۰هکتار باغ گیلاس و آلبالو است افزود: از این سطح ۱۱هزار و ۳۰۰هکتار بارور و بقیه غیربارور است.
 
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت:چناران، مشهد، طرقبه شاندیز، نیشابور، تربت جام و فریمان عمده شهرستان‌های تولیدکننده این محصولات در استان هستند که بخش عمده سطح زیرکشت و تولید این محصولات را به خود اختصاص داده‌اند.
 
میری با بیان این که رقم عمده گیلاس در استان تک دانه و سیاه مشهد و در محصول آلبالو ارقام مجاری و محلی است افزود: در کنار این ارقام سایر انواع نیز به صورت محدود تولید می‌شود.
 
وی ادامه داد: سیاست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی استفاده از ارقام پایه رویشی به جای باغ‌های سنتی و غیر اقتصادی است تا بتوان افزایش کیفی و کمی محصول را رقم زد.
 
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به مرغوبیت بالای آلبالو و گیلاس تولیدی در این استان گفت: عمده آلبالو و گیلاس تولیدی در این استان مصرف تازه خوری داشته و مازاد آن به استان‌های همجوار فرستاده و بخشی از محصول تولیدی نیز به کشور‌های روسیه، عراق، ترکیه، افغانستان و کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.
 
میری افزود: از مشکلات عمده گیلاس کاران باروری کم درختان گیلاس به خصوص رقم تکدانه مشهدی است که پیشنهاد می‌شود باغداران با اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گیلاس نسبت به جایگزینی ارقام معرفی شده توسط مرکز تحقیقات کشاورزی اقدام کنند.
 
وی ادامه داد: بیمه کردن باغ‌ها نزد صندوق بیمه محصولات کشاورزی و تقویت درختان، استفاده از سامانه‌های ضدتگرگ، مهپاش، سیستم‌های گرمایشی و استفاده از ارقام دیرگل و متحمل به سرما نیز از مهمترین عوامل کاهش خسارت باغهاست.
 
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: از جمله اقدامات انجام شده طی سال‌های اخیر در راستای بهبود کمی و کیفی عملکرد این ۲محصول می‌توان به اجرای برنامه‌های اصلاحی از قبیل توصیه‌های فنی در زمینه کاشت ارقام سازگار و پُرمحصول و کاشت ترکیبی ارقام در خصوص افزایش گردافشانی، استفاده از کندوی زنبور عسل همزمان با گرده افشانی در باغات گیلاس، اجرای طرح سرشاخه کاری در باغات قدیمی و کم بازده و استفاده از ارقام جدید وارداتی پرمحصول با بازارپسندی مناسب، احداث باغات مدرن متراکم و اصلاح و نوسازی و هرس باغات قدیمی اشاره کرد.
 
برداشت میوه‌های گیلاس و آلبالو از اوایل خردادماه شروع و تا نیمه مردادماه ادامه دارد و در طول دوره برداشت به طور متوسط در هر هکتار ۳۰نفر - روز مشغول به کار می‌شوند که این تعداد در محدوده زمانی برداشت این محصولات در سطح استان در مجموع حدود ۳۴۰هزار نفر - روز می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیش از ۱۶ هزار مورد پایش دما و مصرف گاز ادارت گیلان
آغاز تدارکات رسمی برای میزبانی مازندران از رئیس‌جمهور و هیئت دولت
نسخه علمی برای درمان آسیب‌های اجتماعی
مسیر ورزش کشور برای سالی سرنوشت ساز
استقبال سازمان ملل از گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا
شرایط اقلیمی بوشهر فرصتی مناسب برای رونق کشت گل نرگس
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق گرمسار
ساپینتو: به اشتباهات خودمان باختیم
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ شکست استقلال مقابل الحسین
قدردانی معاون اول رئیس جمهور از وزیر ارشاد برای برگزاری جشنواره‌های فجر
تولید سرامیک‌های سکوریتی با فناوری نانویی ایرانی
قیام تبریزی‌ها، ضربه قاطع بر پیکر رژیم ستمشاهی
روایت‌های شهدای حادثه تروریستی حرم حضرت شاهچراغ (ع)
پیش‌بینی جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ بهمن
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
افزایش بازه زمانی نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری جشن تکلیف دانش‌آموزان دختر در خسروشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
ارتش برای مقابله با دشمن آماده است
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
پزشکیان: نیرو‌های انتظامی مایه عزت و امنیت کشورند
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مشخص شدن نخستین حریفان ایران قبل از جام جهانی ۲۰۲۶
درخشش قصه‌گویان خوزستانی در بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی
عراقچی: فضای سازنده‌تری در مذاکرات ژنو وجود داشت
نشست پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴
مراسم تشییع پیکر زنده یاد عنایت الله بخشی
آغاز ناپایداری هوا از روز چهارشنبه در استان زنجان
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۹ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۴ نظر)
آگهی مزایده عمومی فروش خانه‌های سازمانی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
ضرورت شفاف‌سازی و گفت‌وگو درباره واقعیت‌های اجتماعی  (۱ نظر)