پخش زنده
امروز: -
تیم ملی دوومیدانی جانبازان و معلولین کشورمان برای نهمین بار در بازیهای پارالمپیک شرکت میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ رشته دوومیدانی در سال ۱۹۵۲ فعالیت خود را همزمان با بازیهای استوک مندویل آغاز کرد و در سال ۱۹۶۰ میلادی وارد پارالمپیک شد. این رشته تحت پوشش IPC است.
آغاز فعالیت این رشته در ایران به سال ۶۰ برمیگردد و اولین دوره مسابقات قهرمانی کشور آن در همین سال برگزار شد. در سال ۶۲ مسابقات جهانی استوک مندویل نخستین اعزام برون مرزی تیم ملی بود.
مسابقات این رشته ورزشی در مواد دوها، میدانیها، پرشها و ویلچررانی و در ۵ کلاسبندی در سطح دنیا (پاراآسیایی، جهانی و پارالمپیک) و در ۲ بخش میدانی Field و دوها Track برگزار میشود.
تیم ملی کشورمان در سال ۱۹۸۸ اولین پارالمپیک خود را با حضور ۱۷ ورزشکار در سئول تجربه کرد و ملی پوشان توانستند ۷ مدال شامل ۳ طلا، یک نقره و ۳ برنز را برای کاروان ایران بدست آورند. چهار سال بعد در پارالمپیک بارسلون، تیم ملی با ۱۴ ورزشکار حاضر شد و با کسب ۲ نقره و یک برنز به کار خود پایان داد.
مردان دوومیدانی ایران در پارالمپیک ۱۹۹۶ آتلانتا موفق به کسب ۱۲ مدال شامل ۷ طلا، ۴ نقره و یک برنز شدند. تعداد مدالهای تیم ملی کشورمان در پارالمپیک ۲۰۰۰ سیدنی به ۱۵ عدد شامل ۹ طلا، یک نقره و ۵ برنز ارتقا پیدا کرد.
در پارالمپیک ۲۰۰۴ آتن تیم ملی کشورمان با ۲۸ ورزشکار حضور یافت که در نهایت موفق به کسب ۱۵ مدال شامل ۴ طلا، ۲ نقره و ۹ برنز شد. چهار سال بعد در پارالمپیک ۲۰۰۸ پکن تیم ملی دوومیدانی کشورمان به کسب ۶ مدال بسنده کرد.
در پارالمپیک ۲۰۱۲ لندن تیم ملی ایران با ۱۶ ورزشکار حاضر شد و توانست تعداد مدالهای خود را به ۱۳ عدد افزایش دهد و با کسب ۵ طلا، ۵ نقره و ۳ برنز عملکرد بهتری نسبت به پکن داشته باشد.
در پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو، تعداد ملیپوشان پارادوومیدانی به ۲۷ نفر افزایش یافت و تیم ملی موفق به کسب ۱۲ مدال شامل یک طلا، ۶ نقره و ۵ برنز شد.
تیم ملی دوومیدانی کشورمان با دو ورزشکار خانم و ۸ ورزشکار آقا در بخش جانبازان و معلولین برای نهمین بار راهی مسابقات پارالمپیک میشود.