پخش زنده
امروز: -
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک از روزه داران خواست در وعده سحر، خوراکیهای شیرین نخورند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ نسرین یادگاری می گوید: روزهداران از خوردن مواد غذایی شیرین که موجب تحریک انسولین و ورود قندخون به سلولها و در نتیجه کاهش قندخون میشود پرهیز کنند.
او افزود: مصرف موادغذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده سحری سبب گرسنگی فرد می شود.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: روزه داران مثل زمانی که روزه نیستند سه وعده غذا میل کنند که این وعدهها شامل افطار، شام و سحر است، اما صرف غذا نباید در تعداد، کمتر از دو بار در شبانه روز باشد.
یادگاری افزود: بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری، خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.
او با تاکید بر مصرف غذاهای سبک و مختصر در افطار گفت: این وعده غذایی باید شامل گروههای غذایی شیر و لبنیات، میوه و سبزی، نان و غلات برای افزایش قند خون باشد.
مصرف شیر گرم، فرنی و یا شیر برنج و استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن و شکر در هنگام افطار مناسب است.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک درباره خوردن حلیم در ماه مبارک رمضان هم گفت: حلیم منبع خوبی از مواد نشاستهای، فیبر پتاسیم و منیزیوم است و همچنین مصرف مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و مواد معدنی فرد روزهدار میشود.
یادگاری به مصرف سبزیجات تازه و میوه بین افطار تا سحر تاکید کرد و افزود: پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن مصرف شود و نوشیدن شربتهای سنتی و خانگی مانند خاک شیر، عرق بید مشک، شربت بهار نارنج و شربت آبلیمو هم در این ایام برای تامین آب بدن مناسب است.