پخش زنده
امروز: -
کارگاهی کوچک در دل کویر که بانوان آن گره های عاشقی را به هم گره می زنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، به کارگاه کوچکی در یکی از خیابانهای شهر بشرویه می رویم، خیابان قائم این شهر محل گرد آمدن تعدادی از دوستداران سالار شهیدان است، کارگاهی که حکایت از عشق بانوان به ائمه اطهار علیهم السلام دارد.
صدای شانه زدن ها و ذکر گفتن ها از فاصله دور هم شنیده می شود، رج به رج به نقش ها گره می زنند تا نقشی را خلق کنند.
کارگاهی که بانوان آن نذر عاشقی را در هنر دستانشان خلاصه کردند و سعی می کنند روزانه ساعتی به این مکان بیایند و گره در گره بزنند تا روایتگر شور و عشق بی انتها آنها به خاندان عصمت و طهارت باشد.
در خراسان جنوبی از قدیم بافت قالی و قالیچه با طرحهای خاص رواج داشته است واما هم اکنون چند سالیست در این استان طرحی در حال اجراست که بافندگان فرش دور هم جمع میشوند تا هنر دستانشان با تاروپود قالی در هم گره خورد و فرشی ببافند نه برای کسب درآمد شخصی، بلکه این بار حکایت از عشق است که تار و پود فرش را گره میزند و اظهار ارادت ائمه اطهار علیهم السلام را نشان می دهد.
شوق بافتن
خانم جهانیان یکی از این افراد است که چند سالیست با حضور در این کارگاهها فرش می بافد می گوید: برخی از روزها از صبح تا ساعت 12 ظهر به این مکان می آیم و فرش می بافم.
خانم اصغری دیگر فردی است که او هم مدتها است در این کارگاهها مشغول بافت فرش است می گوید: هر وقت مشکلی داشتم و متوسل شدم، گرهی در این فرش ها زدم حاجت گرفتم.
کارگاهی دیگر در شهرک شهید جهانیان این شهر، خانم مقیمی می گوید: به نیت شفاعت در این دنیا و آن دنیا می آیم تا اربابمان شفاعت ما را بکند.
در خراسانجنوبی بانوان هنرمند قالیباف زیادی هستند که بدون هیچ گونه درخواست و دستمزدی و براساس نیات خود در کارگاههای فرشبافی و قالیبافی ستاد بازسازی عتبات عالیات فعالیت میکنند تا حاصل دستشان در بازار فروخته و صرف بازسازی عتبات عالیات شود.
بافندگان خراسان جنوبی از آغاز امسال تاکنون، ۵۰ تخته فرش برای کمک به بازسازی عتبات عالیات بافته و اهداء کردند.
این فرشها در ابعاد ۶ تا ۱۸ متر در 240 کارگاه فرشبافی استان بافته شده که فروش و عواید آن در طرحهای عمرانی هزینه میشود.
سرانه کمک هر فرد به عتبات عالیات در کشور ۴ هزار تومان است که این سرانه در خراسان جنوبی ۱۴ هزار و ۸۰۰ تومان به ازای هر فرداست.
در ابتدا تعدادشان 10 نفر بود و امروز به 10 هزار بانو برای فرش بافی رسیدند .
این بانوان از ابتدای اجرای این طرح تاکنون 6 هزار متر مربع فرش بافتند.
باقیات و صالحات
به کارگاهی در مهر شهر بیرجند می رویم خانمی می گوید: اگر ساعت های زیادی هم مشغول بافت فرش باشم باز هم متوجه نمی شویم که چگونه زمان تمام شده است.
دیگری می گوید: فرش بافتن برای عشق به ائمه اطهارباقیات و صالحاتی است.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی با اشاره به مشارکت مردم استان در ساخت صحن امام محمد باقر (ع) حرم امامین کاظمین گفت: تا امروز بخش قابل توجهی از سهم خراسان جنوبی تامین شده که نشان از عنایت مردم دارد و انتظار است که خانواده کارکنان دولت هم وارد میدان شوند.
۶ استان معین خراسان های جنوبی، رضوی، شمالی، قم، فارس و اصفهان برای اجرای این طرح انتخاب شده اند.
تولیت حرم امامین کاظمین و رئیس وقوفات شیعی عراق گفت: به صورت ویژه از مردم استان هایی که در ساخت صحن بزرگ امام باقر در کاظمین کمک می کند قدردانی می کنیم .
دکتر حیدر شمری گفت: تلاش و همیتی که در مردم و مسئولان این استان ها استعقب افتادگی ها هم جبران خواهد شد و در موعد مقرر برای استفاده میلیونها زائران عتبات عالیات در عراق که بخش اعظم آن از مردم ایران هستند بهره برداری قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه نیروها و مردم عراق نیز در امر بازسازی عتبات کمک های خوبی را می کنند افزود: حتی نیروهایی که زمانی در حشد ال شعبی در مبارزه با داعش بودند هم اکنون در خدمت بازسازی عتبات و خدمت به زائرین هستند.
تولیت حرم امامین کاظمین گفت : مردم مطمئن باشند آنچه انجام می شود نظر مراجع عظام در عراق خصوصاً آیت الله سیستانی وبه صورت ویژه بر اساس منویات مقام معظم رهبری در حال انجام است.
مدیر اجرایی طرح هم با قدردانی از استانهای معین گفت: این صحن در ضلع شمالی حرم مطهر واقع شده و از سال 98 با ۵ هزار متر مربع زیربنا آغاز شده و تاکنون پیشرفت خوبی دارد.
رضایی افزود: این صحن با هزینه 325 میلیارد تومان و کمک خیران و مردم ساخته می شود.
نویسنده : زهرا فلاحی نسب