پخش زنده
امروز: -
شرق دور روسیه شاهد دو رویداد مهم بود. مجمع اقتصادی شرق با مشارکت ۵۰ کشور جهان و دیدار روسای روسیه و کره شمالی
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از مسکو، دومین سفر رسمی کیمجونگ اون، رئیس کره شمالی و برگزاری مجمع اقتصادی شرق با مشارکت ۵۰ کشور در ولادیواستوک یا همان شرق دور روسیه، دو رویداد مهم به شمار میرود که نگاه تحلیلگران و کارشناسان بینالمللی را به خود معطوف کرده است.
رئیس کرهشمالی که نخستینبار پس از به قدرت رسیدن و در سال ۲۰۱۹ میلادی به روسیه سفر کرده بود، بار دیگر در گرماگرم جنگ بین روسیه و اوکراین به این کشور سفر کرده تا گمانه زنیها درباره توسعه همکاریهای نظامی بین دو کشور افزایش یابد.
در همین حال ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه صبح چهارشنبه در مجموعه تاسیسات فضایی وستوچنی از رئیس کرهشمالی استقبال کرد و در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره همکاریهای فضایی و نظامی دو کشور گفت: به همین دلیل است که ما به فضاپیمای وستوچنی آمدهایم. پوتین افزود: آقای کیمجونگ اون، علاقه زیادی به فناوری موشکی نشان میدهد و آنها در تلاش برای توسعه فضا هستند. رئیس جمهور روسیه درباره محورهای اصلی مذاکره با کیم جونگ اون نیز گفت: آهسته آهسته درباره همه مسائل، از جمله موضوعات فضایی و نظامی صحبت خواهیم کرد، فرصت زیادی داریم.
پوتین روز گذشته در نشست مجمع اقتصادی شرق، که با شعار «در مسیر همکاری، صلح و شکوفایی» با حضور هیاتهای ۵۰ کشور، از جمله اقتصادهای بزرگی همچون چین، هند و برزیل برگزار شد گفت: حملات علیه روسیه، ادامه تقابل ژئوپلیتیکی غرب است.
رئیس جمهور روسیه افزود: غربیها همچنین برای بازدارندگی چین در تلاشند، اما برای این کار خیلی دیر شده و این قطار حرکت کرده است.
پوتین با بیان اینکه مراکز جدید قدرت توسعه خواهد یافت گفت: روسیه و چین در سالهای اخیر به سطح بی سابقهای از همکاری دست یافته اند.
ولادیمیر پوتین تاکید کرد: اقتصاد جهانی همچنان در حال تغییر است و کشورهای جهان باید سلطه دلار و ابزارهایی همچون سوئیفت را از میان بردارند تا یکجانبهگرایی و زورگویی برخی قدرتها بیاثر شود.
ولادیمیر یفسیف، مدیر انستیتو همگرایی اوراسیا در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: بسیاری از کشورهای جهان از جمله روسیه، چین، ایران و برزیل استفاده از ارزهای ملی در تبادلات اقتصادی را کلید زدهاند.
این تحلیلگر ارشد روسی افزود: نهادها و سازمانهای بینالمللی مهمی، همچون شانگهای، بریکس، اتحادیه اوراسیا و مجمع اقتصادی آسیا و اقیانوس آرام، دقیقا در مسیر دلارزدایی و سوئیفتزدایی از اقتصاد جهانی هستند. وقتی ابزارهای اصلی تحمیل و تحریم و فشار، از دست آمریکا و غرب گرفته شود، آنها دیگر بازیگر اصلی در صحنه بینالملل نخواهند بود...