پخش زنده
امروز: -
یک سوم مردم جهان با خطر اعتیاد به گوشیهای هوشمند روبه رو هستند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی «سی پی وی نیوز» (سی پی ۲۴)، یک پژوهش نشان داد بسیاری از مردم (در گوشه و کنار جهان) با خطر اعتیاد به گوشیهای هوشمند تلفن همراه روبه رو هستند.
پژوهشگران میگویند اعتیاد پیدا کردن به گوشیهای هوشمند تلفن همراه و عادت به استفاده از این دستگاهها به مدت طولانی، بسیار آسان و ساده است؛ در حالی که ممکن است به سلامتی فرد آسیب برساند.
از ارتباط برقرار کردن با خانواده و دوستان، تا ثبت لحظه ها، گشت و گذار در خبرها و فضای مجازی، با گوشیهای هوشمند ممکن است و در واقع این گوشی ها، بخشی از زندگی است.
دانشجو: به عنوان راهی برای استراحت و خستگی در کردن، به سراغ گوشی ام میروم.
دانشجو: همه چیز در گوشی است و در واقع، برای سر زدن به گوشی، انگیزههای فراوانی وجود دارد.
گزارشگر: گرچه این حرفها متقاعدکننده است، اما واقعیت این است که گوشی تلفن همراه، اعتیادآور نیز هست. درباره میزان زمانی که پای گوشی صرف میکنند، از این دانشجویان سوال پرسیدم.
دانشجو: من برای هیچ کار دیگری، به اندازه گوشی ام وقت نمیگذارم.
کارن آچنا، دانشجو: روزی بین چهار تا هفت ساعت وقت میگذارم. یک سال پیش، شاید این مقدار، دو ساعت بود.
پژوهشی جدید که پژوهشگران کانادایی انجام دادند، نشان داد که گوشیهای هوشمند چقدر ممکن است اعتیادآور باشند. برپایه این پژوهش، یک سوم از مردم سراسر جهان در خطر اعتیاد به گوشی هوشمند هستند.
جی اولسن، کارشناس: یکی از چالشها این است که گوشیهای هوشمند جایگزین چه چیزهایی شده اند. همان طور که میدانیم در برخی زمینهها در سراسر جهان، روند کاهشی وجود داشته است: کاهش میزان ورزش و تحرک جسمی و ارتباط اجتماعی رخ داده است.
جی اولسن از جمله پژوهشگران دانشگاه تورونتو به شمار میرود که در جریان آن پژوهش، از ۵۰ هزار نفر در ۱۹۵ کشور تحقیق صورت گرفته است. یافتههای این پژوهش، میزان اعتیاد به گوشیهای هوشمند را برپایه پرسشهای ۱۰ گانه پیش بینی شده، به دست آورده است. از جمله این پرسشها این است که آیا گوشی هوشمند سبب وقفه برای کسی هنگامی که مشغول به کار است، میشود؟ و اینکه آیا اگر کسی گوشی هوشمند همراهش نباشد، دچار اضطراب میشود؟
جی اولسن: خانمها به ویژه خانمهای جوان، اگر اختلالی در استفاده از تلفن همراهشان پیش بیاید، دچار ناراحتی (و اضطراب) میشوند.
کانادا در میانه فهرست کشورهای این پژوهش جای گرفته است. ۵۶ درصد از زنان ۱۸ تا ۲۲ ساله (کانادایی) گفته اند در استفاده شان از گوشی همراه، مشکل دارند. این در حالی است که ۳۳ درصد از مردان در آن گروه سنی گفته اند استفاده شان از گوشی هوشمند، با مشکل رو به رو میشود.
جی اولسن: در این گروه سنی، استفاده از شبکههای اجتماعی و پیام رسانها رواج بسیاری دارد. عادت به استفاده از این امکانات در گوشیهای هوشمند، مشکل را بیشتر میکند.
کارن آچتا در این باره گفت: که میزان استفاده از گوشی هوشمندش بیشتر شده و در این زمینه بیشتر تحت تاثیر قرار گرفته است.
کارن آچتا، دانشجو: این (افزایش) استفاده به این علت است که حالا میتوانم با گوشی هوشمند، اطلاعات را فوری به دست بیاورم، و اگر بخواهم تحقیقی انجام بدهم یا اینکه بخواهم مهارت تازهای را یاد بگیرم، (چنین تحقیق یا کسب چنین مهارتی) ظرف حدود یک ساعت ممکن میشود و اختلال در (کار) گوشی، ناراحت کننده میشود.
پژوهشگران راههایی را برای کاهش وابستگی به گوشی هوشمند مطرح میکنند.
جی اولسن: بهتر است که زنگهای هشدار و یادآوری کمتری بر روی گوشیهای هوشمند گذاشته شود. بهتر است که در زمان استراحت شبانگاهی، تلفن در اتاق خواب نباشد.
کشورهای شرق آسیا (در فهرست یادشده) میزان بالایی از وابستگی به گوشی هوشمند را در میان شهروندانشان گزارش میکنند و مشکل در استفاده از آنها نیز سیر صعودی دارد و به نظر میرسد که پژوهشهای آینده، مداخله بالاتری را پیشنهاد کنند.