پخش زنده
امروز: -
دبیر کشاورزی قراردادی معاونت زراعت جهاد کشاورزی گفت: در اجرای کشت قراردادی، تاکنون در کل کشور در سطح ۱۷ درصد یعنی بالغ بر ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار، کشاورزی قراردادی داریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رادیو اقتصاد در برنامه روزی نو در گفتگو با رضا مظلومی، دبیر کشاورزی قراردادی معاونت امور زراعت جهاد کشاورزی به مزیتها و اجرای کشت قراردادی پرداخت.
مظلومی درباره مزایای کشت قراردادی برای کشاورز، گفت: زمانی که کشاورز زحمت میکشد بذری را میبرد زیر خاک، باید مشخص شود خریدارش کیست، چه میزان تولید شود و چه زمانی به بازار عرضه شود همه این هادر قالب کشاورزی قراردادی میتواند رقم بخورد و مزیت در اینجا هم حمایت از کشاورز است به اضافه اینکه بحث تامین بازار است که نیاز بازار هم به موقع بخواهد تامین شود این یک مزیت کلی است ومزیتهایی که امسال پیش بینی شده برای کشاورز به عنوان تولید کننده یکی بحث بیمه فراگیر است که در بیمه فراگیر دو موضوع را مدنظر قرار دادیم یکی تخفیف است، تخفیف ۲۰ درصدی برای کشاورزان طرف قرارداد در کشت قراردادی تخصیص داده میشود.
سوال: ۲۰ درصد خیلی کم است؟.
مظلومی: حساب این را بکنید که دولت دارد ۷۰ درصد تخفیف میدهد و ۳۰ درصدرا قرار است به عنوان حق السهم کشاورز که دولت در کشاورزی قرار است که ۲۰ درصد دیگر هم تخفیف باز بدهد؟.
سوال: یعنی این ۲۰ درصد از آن ۳۰ درصد است؟.
مظلومی: ۲۰ درصد از مبلغ کل ۳۰ درصد به اضافه اینکه آن حق سهم حق بیمهای که قرار است پرداخت کند کشاورز الان از آن اخذ نمیشود در زمان تحویل محصول به صورت اعتباری یکی هم بحث کمک هزینه کرایه حمل محصول است.
سوال: این خوب است، ولی چرا با این محاسنی که میفرمایید استقبال از کشت قراردادی بیش از این نیست؟.
مظلومی: استقبال خیلی خوبی شده، استقبال این شکلی را نداشته ایم در این زمان محدود، البته کشاورزی قراردادی دیرهنگام شروع شد علیرغم پیگیریهای متعددی که از اردیبهشت ماه داشتیم متاسفانه به دلایلی این دیر اعلام و ابلاغ شد و در این مدت زمان کوتاه الان کل بحث قراردادی که در کشور رقم خورده در سطح ۱۷ درصد یعنی الان بالغ بر ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار در بحث کشاورزی قراردادی داریم که خیلی سرعت خوبی داشته و پیش بینی ما این است که اتفاقات خوبی در دو سه هفته آینده رقم بخورد تا ۱۵ اسفندهم فرصت بحث انعقاد کشاورزی قراردادی را داریم.
سوال: تا ۱۵ اسفند وقتش هست؟ سقفی برایش داریم یعنی اگر تعداد زیادی کشاورز بخواهند قرارداد کشت قراردادی را ببندند آیا سقفی برایش تعیین شده یا اینکه هر چهبیایند قرارداد بسته میشود؟.
مظلومی: این که گفتم ۱۷ درصد براساس سنجش آن میزان سطح ابلاغی است، ما اینجا یک محصول گندم داریم و محصول جو و دانههای روغنی که جمعاً ۷ میلیون و ۵۲۳ هزار هکتار است که تا الاان ۱ میلیون و ۳۱۲ هزار هکتارش محقق شده و نسبت به آن سقفی که مد نظرتان بود یعنی کل این محصولات مورد پوشش کشاورزی قراردادی فعلاً ابلاغ کردیم یعنی حسب حداکثری را در نظر گرفته ایم.
سوال: از استانهای شمالی فقط گلستان را میبینیم که استقبال خوبی شده؟.
مظلومی: در ارتباط با استقبال استانها اگر مقایسهای داشته باشیم در قالب دو نوع فرمت سنجش است که استان قم رتبه اول و سیستان و بلوچستان رتبه دوم الان درصد تحقق قم به ۸۴ درصد رسیده و سیستان و بلوچستان ۸۱ درصد این حالا به دلایلی سطح زیر کشت کمتری است که این استانها دارند استان همدان، فارس، گلستان، خوزستان سطح خیلی بالاتری دارند همدان ۵۲۰ هزار هکتار سطح ابلاغی شان است که اتفاقات خوبی را رقم زده تا الان ۱۲۵ هزار هکتار قرارداد دارد که حدود ۲۴ درصد میشود در مقایسه عدد بالایی است از آن طرف تعداد کشاورز بیشتر و تعداد قرارداد بیشتری هم است مثلاً استان قم بر اساس این اتفاقاتی که رقم خورده اگر بخواهیم مقایسه کنیم قم تعداد کشاورز ۱۰۰۰ نفر کل کشاورزان ابلاغی است، ولی در همدان ۱۲ هزار و ۶۰۰ نفر در قم الان تعداد قراردادی که ثبت شده ۱۴۰۰ ثبت شده است.