پخش زنده
امروز: -
گرایش به تولید فراورده های نهایی از داروهای گیاهی پس از تایید تحقیقات آزمایشگاهی و بخش نظارت در هند در حال افزایش است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از دهلی نو، هند در دو سه دهه اخیر تلاش کرده است با راه اندازی وزارت طب سنتی، ایجاد سازوکارهای مناسب و حمایت از تولید کنندگان، ضمن افزایش تولیدات گیاهان دارویی در داخل در اندیشه صادرات بیشتر هم باشد.
در نمایشگاه داروهای گیاهی هند موسوم به طب یونانی که در دانشگاه ملی اسلامی این کشور برگزار شد صد تولید کننده برتر در این رشته حضور داشتند.
تقریبا ۹۸درصد این تولیدکنندگان محصولات نهایی استخراج شده از گیاهان دارویی را عرضه کرده بودند و از خام فروشی صرف عبور کرده اند.
قرص، پماد، شربت، عرقیات و قطره ها از جمله اشکال نهایی داروهای گیاهی در این نمایشگاه بودند.
طب یونانی یکی از پنج الگو یا راهبرد طب سنتی در هند است که گفته می شود برمبنای طب ایرانی پایه ریزی شده است.
طب ایرانی در کشورمان و طب یونانی در هند همچون اعضای یک خانواده می تواند زمینه ای برای همکاریهای علمی دو طرف فراهم کند.
هند دارای ۱۶ منطقه کشاورزی اقلیمی، ۱۰منطقه رویشی، ۱۵استان زیستی و ۴۲۶ منطقه در حوزه گیاهان دارویی است.
۴۵هزار گونه گیاهی مختلف و ۱۵هزار گیاه دارویی در این کشور به ثبت رسیده است. این ویژگی، هند را در میان ۱۲ کشور دارای تنوع زیستی بزرگ در جهان قرار داده است که با وجود داشتن دو ونیم درصد مساحت کل زمین، بیش از هشت درصد از گونه های ثبت شده جهان را به خود اختصاص داده است.
داروهای گیاهی از قسمت های مختلف گیاهان مانند برگ، ریشه، ساقه، گل و دانه به دست می آیند. سازمان بهداشت جهانی (WHO) داروهای گیاهی را به عنوان قسمت های هوایی یا زیرزمینی گیاه یا دیگر مواد گیاهی که حاوی یک ماده فعال به عنوان محصول دارویی با برچسب تمام شده است تعریف می کند و به عنوان مواد خام گیاهی، مواد گیاهی فرآوری شده و محصولات گیاهی دارویی طبقه بندی می شود.
اظهارات:
شکیل احمد: تولید کننده داروهای گیاهی
محمد اقبال: شهروند
مقبول حسن: تولید کننده داروهای گیاهی
امروز خان: پزشک طب یونانی