پخش زنده
امروز: -
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما به تجلیل از شخصیتهای نامی علمی و مذهبی که در زمینه معرفی قرآن، عترت و دعا تلاش و ما را با این مضامین آشنا کردهاند، مانند حجت الاسلام حسین انصاریان موظفیم و نیاز داریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدمهدی اسماعیلی امروز چهارشنبه (۲۵ بهمن) در مراسم نکوداشت استاد حسین انصاریان در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، با گرامیداشت ایام ولادت حضرت ابوالفضل (ع) و سیدالساجدین امام سجاد (ع) گفت: در تقویم رسمی پنجم شعبان مصادف با ولادت امام سجاد (ع) به روز صحیفه سجادیه نامگذاری شده و نهضتی را برای دعاهای ماثوره آغاز کردیم، ولی صحیفه هنوز در میان ما غریب است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در کنار قرآن، عترت، نماز و دعا برای همه ما اهمیت بسیاری دارد و تلاش میکنیم این سرمایه به نسل جوان شناسانده تا جامعه ما نورانی شود.
وی اضافه کرد: باید از شخصیتهای نامی علمی و مذهبی که در زمینه معرفی قرآن، عترت و دعا تلاش و ما را با این مضامین آشنا کردهاند، شخصیتهای منبری بی نظیر مانند حجت الاسلام حسین انصاریان با حوزه وسیع دانش در حوزههای مختلف، تجلیل کنیم.
اسماعیلی با بیان اینکه «با استاد انصاریان از کودکی انس گرفتیم» گفت: جامعه ما در طول دههها با منبرهای پرمغز و نوای دلسوز ایشان آشناست، این اشتیاق تا امروز ادامه دارد و همچنان از منبرهای وی استفاده میکند، ما به این تجلیلها موظفیم و نیاز داریم نه حاج آقای انصاریان؛ زیرا باید این شخصیتها را که همچنان منبع فیض هستند به جامعه معرفی کنیم.
وزیر فرهنگ گفت: مردم همچنان به منبر استاد انصاریان مشتاقند.
انصاریان معلم بزرگ اخلاق در دوران ماست
آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) نیز در این مراسم از حجتالاسلام حسین انصاریان به عنوان معلم بزرگ اخلاق در دوران کنونی یاد کرد و گفت: حوزههای علمیه و مراکز علمی باید کتابهای اخلاقی وی را مبنای مطالعات خود قرار دهند. کتاب نظام خانواده در اسلام تالیف استاد انصاریان کتابی خوب و تقریبا جامع درباره خانواده است.
وی انصاریان را از مصادیق آیه «انما یخشیالله من عباده العلماء» دانست و افزود: این شخصیت بزرگوار از مسیر تحلی و تجلی اسماء و صفات به مقامی رسیده که مفسر و مبین کتاب الهی است و از طرف دیگر خطیبی است که کلام او مشتمل بر ترسیم مسیر زندگی افراد در جامعه است. ایشان نه فقط شارح صحیفه سجادیه و نهج البلاغه است که ارتباط عالمانه و عمیقی با قرآن و روایات و سیره ائمه دارد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار از حجتالاسلام حسین انصاریان به عنوان یکی از افتخارات روحانیت در دوران معاصر یاد کرد و گفت: هیچ مکتب فلسفی و هیچ دانشی به اندازه دین اسلام شخصیت و عظمت انسان را به خوبی بیان نکرده است.
وی با اشاره به تعلیم اسما به حضرت آدم (ع) که در قرآن آمده است، افزود: حقیقت انسان در مسیر اسمای الهی است و انسانی که به سوی خدا حرکت میکند باید این اسمها را بداند. انسان تنها موجودی است که میتواند ظرفی برای اسمهای الهی باشد.
آیتالله فاضللنکرانی با تلاوت آیات ۳۱ تا ۳۳ سوره بقره گفت: انسان ارزشمند کسی است که بتواند صفات و اسمهای الهی را به درستی دریابد و چنین انسانی میتواند خلیفه الهی شود. جلسه امروز تکریم صنع خداست، وقتی به تفسیر آقای انصاریان مراجعه کردم به یاد سفارش پدرم افتادم که از آقای انصاریان خواسته بود تا تفسیر قرآن بنویسد.
تفسیر قرآن انصاریان در ۶۰ سال اخیر کمنظیر است
حجتالاسلام محمدعلی مهدویراد قرآنپژوه ایرانی و دانشیار دانشگاه تهران نیز در این مراسم برخی ویژگیهای ترجمه و تفسیر انصاریان را برشمرد و گفت: نقش روایات در تفسیرهای ۶۰ سال اخیر در تفسیر حکیم انصاریان کم نظیر است. اگرچه تفسیر انصاریان ترتیبی است ولی بحثهای موضوعی فراوانی در آن دیده میشود.
مهدوی راد درباره ترجمه قرآن انصاریان گفت: ترجمه ایجاز مخل ندارد و حدود ۱۰ مورد از ترجمههای مترجمان قرآن را دیدم که در ترجمه لغزیده اند ولی انصاریان توانسته به خوبی و دقیق ترجمه کند.
در این مراسم با تجلیل از حسین انصاریان، از کتاب «تفسیر حکیم» و «کتاب خصال» به عنوان دو نمونه از آثار استاد حسین انصاریان و تمبر مراسم رونمایی شد.
کتابهای ترجمه صحیفه سجادیه و ۱۵ جلد شرح صحیفه سجادیه قبلا منتشر شده و قرار است خلاصهای از شرح صحیفه در سه جلد در ماههای آینده منتشر شود.
در این مراسم نماینده آیت الله سیستانی هم حضور داشت و محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی سخنانی ایراد کرد.
سیدحمیدرضا برقعی شاعر نیز در این مراسم به مناسبت سالروز ولادت حضرت ابوالفضل به شعرخوانی پرداخت.