آذربایجانغربی قطب تولید گوشت قرمز در کشور
آذربایجان غربی با تولید ۵۷ هزار تن کوشت قرمز رتبه چهارم کشوررا در تولید این محصول دامی کسب کرد.
پرویز بستانچی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان در گفتگو با خبر گزاری صدا وسیما گفت: آذربایجان غربی سالانه با تولید بیش از ۵۷ هزار تن کوشت قرمز معادل ۶ درصد از تولید کشور در جایگاه چهارم تولید این محصول در کشور قرار کرفته است.
وی افزود: بیش از ۴ میلیون ۲۰۰ هزار راس دام سبک که شامل ده درصد دام کشور است در استان وجو دارد و از این حیث هم استان رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
بستانجی تصریح کرد: استان آذربایجان غربی در ردیف استانهای ارسال کننده دام به سایر نقاط کشور است بطوریکه در یکسال گذشته بیش از ۱ میلیون ۵۰۰ هزار راس دام زنده از استان به تهران و سایر استانهای کشور صادر شده است.
وی افزود: در زمینه تامین کوشت قرمز بطور میانگین روزانه ۵۷ تن لاشه کرم دام سنگین و سبک تولید و روانه بازار مصرف استان میشود.
بستانچی از فعالیت ۷۶۰ واحد مرغداری در استان خبر دا د و گفت: تمامی حلقههای صنعت کوشت مرغ شامل مرزارع مرغ اجداد، مرغ مادر گوشتی، کشتارگاه تمام اتومکاتیک، کارخانجات جوجه کشی و خوراک دام در استان تکمیل شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی استان تصریح کرد: در حال حاضر ۷ زنجیره تولید کوشت مرغ در استان فعال است و زنجیره هشتم بزودی در خوی را اندازی میشود.
وی باشاره به برنامههای این نهاد برای جهش و افزایش تولید با مشارکت مردم گفت: همزمان سازی و افزایش دوقلو زایی، توزیع مواد ژنی رایگان و یارانهای، تامین خوراکهای کامل و سیلاژ متوازن جهت کاهش وابستگی به نهادههای دامی وارداتی و استفاده از پسماندههای محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی غذایی و علوفههای کم آب بر از مهمترین برنامههای معاونت بهبود تولیدات دامی استان در سالجاری است.
استان آذربایجان غربی ۳ و ۷ دهم درصد از تولیدات دامی کشور را تولید میکند، در حال حاضر ۱۳۰ هزار نفر در بخش صنعت دام استان اشتغال دارند.