پخش زنده
امروز: -
وزیر اقتصاد و دارایی: سیستان و بلوچستان توسعه یافتگی آن بیشتر و حساسیت این استان بسیار مهم بوده و باید به آن به صورت ویژه توجه شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان وبلوچستان ،وزیر امور اقتصادی و دارایی در نخستین سفر استانی خود به سیستان و بلوچستان در نشست با فعالان و مدیران بانکهای عامل، گفت: رسیدگی به استانهای محروم به ویژه سیستان و بلوچستان از تاکیدهای رئیس جمهور است و به همین دلیل نخستین سفر استانی به این استان انجام شد.
عبدالناصر همتی عنوان کرد: امید که با پیگیریها و اقدامات نمایندگان و فعالان اقتصادی شاهد سرعت گرفتن برنامهها در سیستان و بلوچستان باشیم.
وی افزود: رسیدگی بیشتر به استانها به ویژه استانهای محروم از تأکیدهای رئیس جمهور است و وزارت اقتصاد با بیشترین تعداد دستگاههای استانی میتواند در اجرای این سیاست نقش مهمی ایفا کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: وزارت امور اقتصادی و دارایی نقش محوری در اقتصاد کشور دارد و باید تلاش کنیم که این نقش را در کم کردن آلام و مشکلات اقتصادی مردم به کار گیریم.
وی تاکید کرد: سیستان و بلوچستان توسعه یافتگی آن بیشتر و حساسیت این استان بسیار مهم بوده و باید به آن به صورت ویژه توجه شود و شعار وحدت، امنیت و توسعه دولت چهادهم مساله بسیار مهم برای این استان به شمار رفته و تمام تلاش ما تحقق این مهم است.
وی با توجه به اینکه ۵۰ درصد منابع سیستان و بلوچستان قرض الحسنه و این یک امتیاز مثبت به شمار میرود، افزود: این یک مزیت بوده که بانکهای این استان دارند؛ باید متناسب با این مهم، میزان قرض الحسنهای که پرداخت میشود به متقاضیان در استان بیشتر شود و از طرف دیگر واحد درصد سرمایه گذاری تا حدود سه درصد در این استان کمتر حساب تا جذابیت بیشتری برای سرمایه گذاری ایجاد شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: مورد دیگر سقف اختیارات بانکها بوده که در راستای رفع مشکلات مردم در همان استان راهگشا است، همچنین پرداخت به موقع معوقات در این استان یک موضوع مثبت بوده و باید به مردم کمک کرد.
وی در خصوص نیروی انسانی شعب بانکها گفت: اگر واقعا شعبه ای در یکی از نقاط حساس سیستان و بلوچستان نیازمند یا تعداد کارکنان آن ناکافی است، تامین و مشکل برطرف شود.
همتی با تاکید بر اینکه کولبری ساماندهی خواهد شد، ادامه داد: مولدسازی بحث مهمی است که علاوه بر تأکید روسای قوه بر آن، تأکید رهبر معظم انقلاب نیز است و استان ها در این راستا باید اقدامات مناسبی را انجام دهند.
استاندار سیستان و بلوچستان هم در نشست شورای عالی پول و اعتبار سیستان و بلوچستان که با حضور وزیر اقتصاد و دارایی و مدیران عامل بانکهای کشور در استانداری سیستان و بلوچستان برگزار شد، گفت: در حال حاضر بنگاههای اقتصادی کلان برای سرمایه گذاری در این استان ابراز تمایل کردهاند که پرداخت تسهیلات بانکی و تامین منابع ملی کمک قابل توجهی به تسریع در این امر میکند.
منصور بیجار افزود: در سند توسعه استان بخشی از آن به عنوان سرمایه گذاری دولت دیده شده است که امیدواریم بانکها به عنوان نمایندگان دولت از ظرفیتهای موجود برای توسعه و ایجاد اشتغال برای جوانترین استان کشور بهره گیرند. وی بر پرداخت تسهیلات برای مشاغل خرد و تفویض اختیارات بانکها در سیستان و بلوچستان تاکید کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان با اعلان اینکه بانکها به عنوان ستونهای اصلی اقتصاد و تسهیلگران ارتباطات مالی، نقش بسیار حیاتی در پشتیبانی از رشد اقتصادی پایدار، کاهش نابرابری و بهبود سیستم مالی دارند، گفت: ماشین آلات دهیاری های استان ۷۰۰ دستگاه بود که با پیگیریها و اقدامات مثبت در طول یک سال و نیم اخیر ۷۲۰ دستگاه ماشین آلات جدید اختصاص یافت که ۵۰۰ دستگاه آن با حمایت پست بانک در استان بود.
وی از تهیه سند جامع توسعه در سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: با اجرای این سند به طور قطع شاهد پیشرفت و توسعه چشمگیر و همه جانبه در تمامی ابعاد ارائه شده در این سند خواهیم بود.
بیجار اظهار کرد: عزم دولت چهاردهم برای توسعه سیستان و بلوچستان جزم است و در این راستا سند جامع توسعه این استان در حال بازنگری است.
وی با اشاره به اینکه دولت چهاردهم بر توسعه همه جانبه استان و اجرای منویات رهبر معظم انقلاب در این زمینه تاکید ویژه دارد، افزود: سیستان و بلوچستان به عنوان یک فرصت کلیدی در شرق کشور میتواند علاوه بر توسعه منطقه سبب توسعه دیگر مناطق کشور نیز شود.
وی تصریح کرد: تمامی چالشهای فرا روی سرمایه گذاران در سیستان و بلوچستان را شناسایی و با همیاری این جامعه و دولت به دنبال ارائه راه حل مناسب برای رفع آنها هستیم.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مشارکت بانکها در طرحهای توسعهای استان امری ضروری است و با همکاری شبکه بانکی در هر شهر استان طرح های تحول آفرین با همت مردم خواهیم داشت.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان هم گفت: شاخص نرخ بیکاری در کشور هفت و نیم درصد و در این استان ۱۴ درصد است.
مهرداد عرب اول افزود: در حوزه شاخص نرخ تورم این استان براساس آمارهای شهریور ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۴.۴ درصد بوده که این رقم در مقایسه با کشور ۳۴.۲ درصد است.
وی بیان کرد: نرخ مشارکت اقتصادی در سیستان و بلوچستان ۳۵.۲ درصد بوده که این رقم در کشور ۴۱.۳ درصد است که بخشی از این به جوانی جمعیت استان بر میگردد که خوشبختانه جمعیت جوان ما ۶۳.۹ درصد است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان در مورد شاخص تولید ناخالص داخلی گفت: سهم این استان یک و نیم درصد بوده که این رقم قابل مقایسه با سهم کشور که ۱۱.۴ درصد است، نیست.
وی بیان کرد: سهم ارزش افزوده سیستان و بلوچستان در بخش کشاورزی ۱۳.۳ درصد، گروه صنعت ۱۴.۹درصد و معدنی ۱.۹ درصد است همچنین در حوزه خدمات سهم ارزش خدمات ۶۳ و نیم درصد که این رقم در کشور ۵۵.۹ درصد است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: چنانچه درآمدهای مالیاتی کشور به بیش از ۱۰۲ درصد برسد مازاد این رقم شامل ۱۰ درصد در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار میگیرد، ۳۰ درصد به اعتبارات جدول استانی و ۶۰ درصد به طرح های پیوست مالی اضافه میشود.
وی بیان کرد: اکنون بالای ۲۷ درصد پست های سازمانی مالیاتی در سیستان و بلوچستان خالی است و در شهرهایی مانند چابهار که میتوانیم درآمدهای مالیاتی را به دست بیاوریم ۵۰ درصد پستها خالی است.
عرب اول عنوان کرد: در پایان سال ۱۴۰۲ درآمدهای گمرکی سیستان و بلوچستان ۴.۶ همت بوده که این رقم قابل ملاحظه است در حالیکه جدول درآمدهای عمومی سه هزار و ۱۰ میلیارد ریال بوده و درخواست داریم ردیف های درآمدی که قابل تفویض به استان است به این منطقه اضافه شود.
عبدالناصر همتی صبح امروز با استقبال رسمی منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان و جمعی از مقامات این استان وارد فرودگاه زاهدان شد.
وزیر اقتصاد در این سفر یک روزه که با هدف بررسی روند اجرای طرح های اقتصادی و دستگاه های اجرایی این حوزه انجام می شود با فعالان اقتصادی دیدار خواهد کرد.
بازدید از بخش های تولیدی، صنعتی و اقتصادی و بررسی چالش و ظرفبت های بخش تولید و شرکت در شورای هماهنگی بانک ها از برنامه های وزیر اقتصاد در این سفر است.
عبدالناصر همتی امروز در نشست گفتگو با فعالان اقتصادی استان شرکت کرد و مشکلات بخش تولید و بازرگانی و رفع موانع فعالیت آنها بررسی شد.