گمرک بوشهر رشد مطلوبی دارد
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: گمرک بوشهر در سالهای اخیر رشدی مطلوبی داشته و در آینده پیشرفت فیزیکی بالای ۱۰۰ درصدی را تجربه خواهد کرد.
بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، آیتالله صفایی بوشهری در بازدید سرزده از اداره کل بنادر و گمرک بوشهر، افزود: در زمینه تخلیه کالاهای اساسی هم خبر خوبی برای مردم ایران دارم و آن ذخائرغنی کالاهای اساسی است و میزان تخلیه بسیار بالاست و در همین ۶ ماهه اول سال رشد افزونبر ۱۰۰ درصدی را نسبت به مدت مشابه پارسال داشته است.
وی اظهار داشت: با واردات انجام شده و در حال انجام، در زمینه کالاهای اساسی، چون گندم، برنج و روغن مشکلی نخواهیم داشت و انبار ذخائرکاملا غنی است و شناورهای بسیاری برای تخلیه کالا پهلو گرفتهاند و شناورهای بیشتری نیز در نوبت ورود به بندر برای تخلیه کالا هستند و با شرایطی که در ایران اسلامی داریم جای نگرانی درتامین کالای اساسی نداریم.
نمایند ولی فقیه در استان بوشهر بیان کرد: باتوجه به حجم سنگین تخلیه و بارگیری در بنادر و گمرکات استان به حمل و نقل ریلی نیاز است که در همین زمینه رهبر معظم انقلاب عنایت ویژهای داشتند و با تخصیص اعتبار برای تکمیل خط ریلی بوشهر_ شیراز موافقت کرده و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو به به این طرح اختصاص دادند که با فعالیتی که در این زمینه درحال انجام است در آینده نزدیک شاهد افتتاح آن خواهیم بود.
ناظرگمرکات استان و مدیرکل گمرک بوشهر هم در این بازدید با بیان اینکه در استان هیچ کالای مهلت منقضی شده و رسوبی نداریم، گفت: تراز تجاری استان بوشهر مثبت است و اولین گمرک صادراتی کشور هستیم و از ابتدای امسال تا کنون افزون بر ۲۰ میلیون تن کالا به ارزش ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار از این گمرکات صادر شده است.
علی سلیمانی افزود: در زمینه امنیت ترانزیت نیز استان بوشهر درکشور پیشتاز است که موجب شده گمرکات و بنادر این استان در سالجاری افزونبر ۲ هزار درصد رشد صادرات به مقصد از طریق ترانزیت کالا را داشته باشند.
به گفته وی در زمان حاضر گمرکات استان بوشهر در حوزه واردات جایگاه سوم کشور و در صادرات مقام اول کشور را دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر نیز گفت: ساعت کاری در همه بنادر کشور تا ساعت ۱۲:۳۰ شب است درصورتی که بندر بوشهر تنها بندر در کشور است که تا ۶ صبح تخلیه و بارگیری کالا دارد و همین تلاش شبانه روزی موجب شده تا ۴ میلیون تن کالا را در مدت ۷ ماه ترخیص کنیم و این در شرایطی است که عملکرد یکساله بنادر ۴ میلیون و ۲۰۰ تن بوده که بی سابقه بوده است.
محمد شکیبینسب با اشاره به اینکه یکی از مشکلات که در آینده بوشهر را دچار مشکل میکند وضعیت کنونی ظرفیت اسمی بندر بوشهر به میزان ۷ میلیون تن است که ترافیک در شهر ایجاد و موجب گلایهمندی مردم شده، افزود: در مجتمع بندری نگین نیز ۸ میلیون تن ظرفیت کالا را ایجاد میکنیم که در مجموع ظرفیت بندر بوشهر به ۱۵ میلیون تن خواهد رسید.
وی اضافه کرد: یکی از طرحهای مهم جاده دسترسی به مجتمع بندری نگین است که مردم جزیره شیف و همه فعالان پیرامون آن جاده را دچار مشکل کرده که ساخت جاده و پل جدید تا اوایل اسفند امسال به پایان میرسد و اکنون ۸۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که برای بقیه طرح نیز ۲۵۰ میلیارد تومان از طرف سازمان بنادر و دریانوردی تخصیص یافته تا جاده از ابتدا تا انتها بهسازی شود.
مدیرکل بنادرودریانوردی استان بوشهر بیان داشت: اعتبار تاسیسات زیربنایی مجتمع بندری نگین را هم دریافت کردهایم و برای برقرسانی به جزیره هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته که اکنون اسناد مناقصه در حال تهیه است و تا ۲ ماه آینده پیمانکار آن تعیین وعملیات اجرایی آن آغاز میشود.
وی گفت: عمق آب در کانال بوشهر ۱۱ متر است و شرایط پذیرش شناورهای ۳۰ هزار تنی رادارد، اما دغدغه تجار پذیرش شناورهای ۵۰ هزار تنی است که در این صورت باید عمق را ۱۲.۵ متر برسانیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر عنوان کرد: اکنون بندر بوشهر در بخش کانتینری دومین بندر کشور و در بخش حجم تخلیه و بارگیری نیز سومین بندر بعداز بندر شهیدرجایی و بندر امام است.
وی گفت: عمده سوانحی که در سواحل بوشهر رخ میداد در حوالی راس مطاف شهرستان دیر بود که یک نقطه کور در آن منطقه شناورها را دچار اضطرار دریایی میکرد و ارتباط گرفتن با مراکزکنترل دریایی دشوار بود که پس از ۸ ماه پیگیری همه نقاط کور در نوار ساحلی راحذف کردیم و یک شناور جدید ناجی را خریداری کردیم و شماره ۱۵۵۰ را که بدون کد قابل تماس است برای شناورها در نظر گرفتیم تا به سرعت شناورهای جستجو و نجات در زمان حوادث به کمک حادثه دیدگان بشتابند.
شکیبینسب گفت: در سال ۱۴۰۱، ۳۸۵ نفر را در آبهای تحت حاکمیت استان نجات دادیم و پارسال نیز شناورهای جستجو و نجات ۲۷۶ نفر را نجات دادند.